Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Kondensator teflonowy FT-1 1800pF/200V

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy te kondy sie nadadzą olejowe MPHP-1, pojemność 2 uF, tolerancja 10%, napięcie 630 V czy jakies inne polecacie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja mam takie u siebie plus 6,8uF MKP takie wielkością podobne czerwone z złomowanego polskiego telewizora Jowisz-- legendy PRL....

czyli rozwiązanie na maxa Lo Fi

gra całkiem przyjemnie jak dla mnie

wielu znajomych tez podziela moją opinię

Mam do sprzedania komplet Mite ze standami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Moje Klony SE juz się wygrzały, więc wrzucam kilka uwag. Po pierwsze scena nie ogranicza zarówno do szerokości "zazy" jak i linii samych gośników. Wokale są lekko wypchnięte do przodu, ale scena wgłąb sięga daleko poza same kolumny. Jeśli chodzi o oderwanie dźwięku od kolumn to jest po prostu wzorcowo. Średnica jest nasycona a wysokie lśnią nie raniąc uszu. Jeśli zaś chodzi o bas to..... jest ;) Tylko, że jest tam gdzie być powinien i wyraźnie słychać, że kolumienki mają swoje upodobania. Bas naturalny nie jest na tyle ograniczony, żeby akurat zawracać sobie niem głowę. Nawet odsłuch takiego krążka jak KODO "The best of TATAKu vol.2" nie powoduje grymasu rozczarowania. Niestey wszelkiego rodzaju syntetyczne basowe wyczyny nie leżą w granicach zainteresowania tych kolumienek - ostre cięcie na dole jest od razu zauważalne. Ale Kloniki maja jedną, przeogromną zaletę - po pięciu minutach przestajemy analizować dźwięki tylko siedzimy i słuchamy Muzyki przez duuże "M". Czy to będzie Czajkowski, Marsalis, czy skośnooka piękność za każdym razem płytka będzie kręcić się od początku do końca.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

dzis mialem okazje zaznac tego o czym pisze Fr@ntz, musze przyznac ze gora i srednica graja lepiej od Hiperionow, prawdopodobnie dzis rowniez bede mial mozliwosc posluchania ich w miejszym pomieszczeniu, jak dla mnie przydaloby sie troche wiecej basu ale w pokoju ok 20m2 rzeczywiscie moglo go nie byc, moj ma ok 14-16m2 wiec gleboko wierze w to ze bedzie lepiej, a wtedy...niestety H III pojda w odstawke, tez zastanawiam sie jak zachowaja sie one po zmianie bas reflexu, tzn wydlyzeniu go, czy nie straca na srednicy???

Mag

Klony na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lancaster, 3 Wrz 2006, 14:38

Pomiery TS też były zamieszczane?

A w ogóle to złaź tam z tej bocznicy bo tu wątek podupada :)

Czekam na stronkę o Totemach i nic... Jest już coś?

tak patrze na cewki, czy tutaj było by coś odpowiedniego (sorry jeśli już było :) )?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli już się bawić w litze to pewnie lepiej wziąść Solena L16.82 z włoch

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pochwale się:) dotarły do mnie właśnie głośniczki do Mite,zamówiłem w ProTonsilu 2tyg. temu jak ktoś zamieścił nr tel.i już są ,zparowane,piekne;)zdziwiłem się jak dokładnie położyli pianke na tweeterze,lepiej niż SSD2010/8513.I mam uwagę, pianka jest troche inna niż wcześniej widziałem w tych tweeterach,bardziej gęsta i świecąca...właściwościami pewnie się nie różni.I fotka..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolnowanie Mite staje sie popularne. Jakiś człowiek z DIYaudio dopytuje się mnie na prv czy poruszaliśmy tu zwrotnicę do 8Ohm Mite. jakąś którką wzmiankę kojarzę ale nie mogę tego znaleść. Czyli jak to powinno być? Tweeter to samo a dół dwa razy większa cewka?

No i jak panowie nikt nie wypowie się w temacie 8 Ohm.

Kanadyjczyk twierdzi, że w przyszłym miesiącu będzie robił sekcję swoich Totem Sttuf, więc chyba warto taki kontakt podtrzymywać.

Czy aby na pewno z tym rezystorem? Na gdn 8 Ohm popłynie inny prąd niż przez 4 Ohm. Czy nie bedzie ciszej niż przy 4 ohm (tylko pytem, teoria poza prawem ohma i kirchofa czy jakoś tak jest mi obca)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.