Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy - jak odkręcić bez śladu?

inżynier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam towarzystwo DIY!

Mam pytanie/prośbę: poradźcie jak odkręcić w kolumnie wkręty trzymające głośniki (z nacięciem krzyżowym, chyba Philips, może Posidrive) tak, aby nie uszkodzić łbów wkrętów? Nie próbowałem jeszcze ich ruszać, więc nawet nie wiem, czy mocno siedzą. Jednak gdy już się zabiorę za nie (mam śrubokręty z wymiennymi końcówkami wszystkich rozmiarów), to chciałbym, aby łeb, a właściwie nacięcie, nie porysowały się.

Dodam, że wkręty są czernione.

Macie jakieś sposoby? Słyszałem coś gdzieś o odkręcaniu przez folię, ale nie wiem jaką, ani nawet czy dobrze słyszałem.

folia i inne pomoce jak bardzo cienka tkanina (np jedwabopodbna) sa OK ale najwazniejszy jest odpowieni srubokret - wiekszosc zestawow z wymiennymi koncowkami jest niezbyt dokladnie wykonana, chyba ze masz naprawde profesjonalny zestaw. Najlepiej zainwestowac w porzadny pojedynczy profesjonalnie wykonany srubokert dokladnie takiego rozmiry jak wkrety + odrobina precyzji w rekach i napewno nie zniszczysz srub :)

Dziękuję.

Śrubokręt jest raczej OK, a końcówki to Profi PRO, z diamentowym proszkiem (podobno). Rzeczywiście dobre, ale mogą ZBYT dobrze pasować i już folia się nie zmieści :)

u mnie najlepiej wypadala taka bardzo cienka folia do pakowania zywnosci - swietna do kanapek i owocow :) nie wiem jak sie nazywa ale jest bardzo cienka i jak sie nia nia owija to sie lepi do siebie - jest na tyle cienka ze mozna dac czasem dwie lub trzy warstwy i na tyle elastyczna ze nie tak latwo ja uszkodzic srubokretem :)

moze cos takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.