Skocz do zawartości
IGNORED

Pomiary charakterystyki mikrofonem

_igod_

Rekomendowane odpowiedzi

Mierzone w 10L.

TS jeszcze was straszyl nie bede bo nie wiem czy glosniki sobie chociaz z 5 min pograly. Jak sie wygrzeja to zamieszcze wsio jak trzeba. Srednice maja swietna !!!! Hologram OC-01 (taka wersja, ponoc sa dwie wersje wykonania)

Beda wspolpracowac z:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Tak. Pamieć Ci służy.

Mute na poziomie 0.5 mA nie do końca wyłączą MUTOWANIE, 1 mA to minimum, najlepiej póść powyżej 3 mA. Stąd ta uwaga.

Dzięki za fajny artykuł. Gratulacje.

>>>>_igod_,

...po prześledzeniu wątku już wiem czyje urządzonko pojawiło się w "elektronice":))),naprawdę wielkie słowa uznania dla Igod'a. Dla kogoś takiego kto dopiero zaczyna to super sprawa:), jestem w fazie budowy ustrojstwa JIG, mam niestety straszny problem...płytka, czy ktoś mógłby mi udostępnić szablon do druku (na laser jet), wytrawię chętnie sam:) ale bez szablonu ani rusz:)))

JIG to dopiero połowa sukcesu. Pozwala tylko na pomiary elementów RLC, impedancja, TS.

Zbuduj ustrojstwo z EdW, płytki masz na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Możesz je zrobić metodą z papierem kredowym.

Ukryta Zawartość

Musze się pochwalić : )

Moje Behringery przyjechały - chwalmy Pana!

Juz myślałem ,że nigdy mi ich nie dostarczą .Podobno Behringer nie nadąża z produkcją .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

>>>>>>>igod,

Wielkie dzięki, w sumię to chodziło mi właśnie o ustrojstwo z Elektroniki dla wszyskich.. mam jeszcze małe pytanko ponieważ są tam dwa pliki z płytką w tym jedna mirror - czyli odbicie lustrzane- którą z nich mam wydrukować..wydawało mi się że tę lustrzaną bo przecież papier przykładamy do płytki stroną druku - no nie wiem a niechciałbym tego spier*** na wstępie. Jedzię już do mnie i zalecany przez Ciebie mikrofonik

(WM61A), czy zatem wystarczy skopiować z forym Twój wpis odnośnie kalibracji i wkleić w SW... ,zresztą to narazie niedaleka przeszłość:)

Cała kalibracja jest również opisana w EdW. Jest też druga część dotycząca pomiarów częstotliwościowych...

Jesli robisz metodą papier kredowy + żelazko, to wydruk na kredówce musi być w odbiciu lustrzanym.

>>>>_igod_,

Wielkie Dzieki za wyrozumiałość i cierpliwość do takich nowicjuszy:))), w weekend napewno zabiorę się do pracy...muszę jeszcze jakieś akwarium sobie przywłaszczyć na poczet trawienia, ale z tym nie będzie problemu... młodszego brata nie ma i ....heheheh, ale chyba mi wybaczy;)

Ja jestem w takim wieku ze za przyjemnosci nie place :P

Demo mozna pobrac z sieci, program jest platny (choc w sieci i tak wsio jest).

THOR by D'Appolito. Pomiar z odległości 1 metra . Testy mikrofonu i preampu Behringera . Wynik poniżej 1kHz nie jest dokładny .Niestety , czas na inna kartę dźwiekową .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Ryszard ,

Własnie zamówiłem 18 cm revelatory Scan Speaka. To dopiero będzie muzyka. Tak pięknego basu z 18 cm głośnika jeszcze nie słyszałem. Z resztą moje odczucia potwierdzaja informacje uzytkowników z sieci . Prosta dwudrożna konstrukcja w skrzyni około 30 litrów. Bas swobodnie schodzi do 30 Hz .

ProAc 2,5 clone - wersja Millennium SE super duper ! Może filterek seryjny tym razem zrobię ...

PS

Zastanawiam sie dlaczego pomiary w polu bliskim nie wychodzą. Nie chce mi sie wierzyć ,że to karta dźwiekowa w moim notebooku ale mam jeden wolny komputer więc mogę wsatwić dobra kartę i sprawdzić.

...there is no spoon...

co sadzicie o tym pomiarze i poprawnosci zwrotki ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeżeli ten pomiar jest prawidłowy to są kłopoty ze "sfazowaniem" głośników, w ok. cz. podziału charakterystyka wypadkowa powinna przebiegać ponad char. składowymi ( idealnie 6dB powyżej ) u ciebie jest znacznie gorzej...

mikexx

Wkleilem ta char na podpuche prawie rok temu, tdrozd zauwazyl jako 1, wkleil ponownie.

Wnioski:

Porazka totalna forum, widac ze fachowcow jest sporo od kabli itp. a ewidentnego bledu nie widza. Temat Heco byl walkowany i obeznany ho ho ho, zobatrzcie na date (porazka). Tak samo jak eksperymett Lukar dowiodlo to tego ze to jest totalna porazka, az mi przykro jest. Dzisiaj tdrozd napisal mi ze mam byka w zwrotnicy, kuknijcie sobie kiedy swojego posta wyslalem. (no comment). Pozoiom merytoryczny forum to dno totalne!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.