Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy mercury - jaki wzmacniacz?

rdzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja mam do sprzedania wzmacniacz Cambridge Audio A2

Gra rewelacyjnie wlasnie z niedrogimi kolumnami,

bas jest bardzo dobry,

stereofonia i srednica tez na plus.

wysokie tony, tu jest pewna niedokladnosc przekazu, otoz sa one lekko wycofane (podobnie jak w NAD-ach, nie uogulniajac).

Jako wzmacnicz stricte przezroczysty jest to bez watpienia wada, jednak okazuje sie ze ta wada idealnie sprawdza sie w kolumnach z przedzialu cenowego do 1000 1500 zł.

W tych kolumnach ze wzgledu na ograniczone fundusze najczesciej montowane sa wysokotonowe ktore sycza i piaszcza, i tu Cambridge Audio swoja wade zamienia w duza zalete. Kolumny graja czysto bez podbarwien, bez zmeczenia zapiaszczeniem.

To jest taka szkola brzmienia tej firmy, wiekszosc tych wzmacniaczy ma wlasnie taki przekaz i wydaje mi sie ze jest to strzal w 10, zreszta jak przeczytalem temat nie tylko moj

Pozdrawiam, jak cos to zapraszam na priv

Gdy pierwszy raz słuchałem M2 myślałem że nia ma na świecie nic lepszego i w ogóle nie rozumiałem dlaczego ludzie piszą, że ma stłumioną górę. Ale poźniej miałem Gale i już miałem jakieś porównanie. Seria M potrzebuje wzmaka z ostrą górą, naprawdę.

stary marantz... a jakiś konkretny model? tak jak móicie góa jest troszke wycofana i przydałoby się ją trochę wypchnąć. ale żeby nie tracić na niskich tonach. i co na to ktoś z diyowców?

ok dzieki wielikie za porady. już zacząłem się oglądać za jakimś starszym modelem marantza. tu w temacie widziałęm że polecony jest owy: PM63 MkII KIS. Czy są jeszcze jakieś które mieszczą się w granicy cenowej a zadowolą mój gust?

• 2 tygodnie później...

Ehh muszę ciut odświeżyć temat bo zmieniło się conieco. Jako że zmiana dotyczy wielkości funduszy muszę zaćżąć szukanie od nowa.

W zakłądce DIY dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy i wybór padł na drakule. Jednak chciałem mieć jeszcze porównania. Czy jest coś co zagra lepiej wśród wzmacniaczy do 1300zł od wspomnianego sprzętu? A jeśli tak to co? Jakie propozycje?

Aktualna kwota to 1400 zł. Czy ktoś ma jakieś propozycje konkretne? Prosiłbym o naprawde konkretne odpowiedzi a nie: stary marantz czy jakaś yamaha bo to mi niestety nie pomaga. Pozdrawiam z góy za odpowiedzi.

Ja mam zestaw Tannoy M2 Shadow (z wymienionym okablowaniem) i Pioneera A-705R -- gra to bardzo dobrze i do M2 polecałbym właśnie ten wzmacniacz. No chyba ze masz dużo PLN'ów to polecałbym jakis wysoki model NAD'a. Odradzam Rotele bo graja bardzo płasko z M2 i wogole nie tworzą sceny. Za to z Pionkiem gra to naprawde mocno, jasno i muzykalnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2990-100005751 1170286487_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widze że mało osób chce doradzać ale i tak dziękuję tym co już się wypowiedzieli. Mam pytanie któy z tych wzmakó byłby najlepszy i czy pobiłby właśnie drakulę. Szczególnie zwróciłęm uwagę na tego pm78 bo doczytałęm że po modyfikacji jest jeszcze lepszy - i tu do elektronikó któzy się tym zajmują. w jakich kosztach zamyka się taka modyfikacja i co obejmuje? Pozdrawiam

oto linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mysle ze Koda 269 +Kd 233.Do dostania za 600-700zł(zestaw).Po kupnie proponuję przepis McGyvera na tunning tego dziadostwa i nic wiecej do Tannoy M2 nie potrzeba.

Grundig High Fidelity

Na allegro taki pionek kosztuje z 700 lub wiecej :D

Ceny wzmakow na allegro sa chore

Niektorzy wystawiaja po kilkanascie razy wzmaka liczac ze na podstawie opini na forach zarobia co nieco :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.