Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie płyty

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze obrazek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tym razem wypatrzyłem w jankach

a.coopera z live lat 90,big country,midnight oil wiela sciezek filmowych zimera ,hornera i bondy za 19.99 remasteryach gdybym ich nie miał :)

nic tylko kupować

rafal_radom, 29 Sie 2006, 15:07

>okazuje się iż MM to baaardzo sympatyczne miejsce

Ostatnio robi się coraz mniej sympatycznie. Jeśli chodzi np. klasykę rocka to jest jeszcze OK, ale nowości czy jakieś specjalne wersje zremasterowane kosztują już tyle samo co w empikach. Nie są idiotami, ale robią się coraz bardziej pazerni i zamówiona płyta potrafi kosztować "normalnie" czyli 65zł.

Snajper, 22 Sie 2006, 12:39

> Czy ktoś miał może do czynienia ze sklepem caiman.com?

Jakoś nikt chyba tam nie kupował... ;)

Anyway - zamówiłem trzy płyty u nich. Całość wraz z przesyłką z USA wyniosła mnie odrobinę ponad 140 PLN. W naszym ukochanym Empiku musiałbym za te płyty zapłacić prawie 350 PLN (pod warunkiem, że by sprowadzili, bo jak się dowiadywałem, to jeśli chodzi o rzeczy z tzw. katalogu zagranicznego, to pewności nigdy nie ma)...

Dam znać, czy płytki dojdą, kiedy i w jakim stanie. Jeśli będzie OK, myślę, że to dobry kontakt do sprowadzania rzeczy niedostępnych w kraju czy nawet kontynencie.

Snajper, 1 Wrz 2006, 12:43

>Snajper, 22 Sie 2006, 12:39

>

>> Czy ktoś miał może do czynienia ze sklepem caiman.com?

>

>Jakoś nikt chyba tam nie kupował... ;)

>

>Anyway - zamówiłem trzy płyty u nich. Całość wraz z przesyłką z USA wyniosła mnie odrobinę ponad 140

>PLN. W naszym ukochanym Empiku musiałbym za te płyty zapłacić prawie 350 PLN (pod warunkiem, że by

>sprowadzili, bo jak się dowiadywałem, to jeśli chodzi o rzeczy z tzw. katalogu zagranicznego, to

>pewności nigdy nie ma)...

>

>Dam znać, czy płytki dojdą, kiedy i w jakim stanie. Jeśli będzie OK, myślę, że to dobry kontakt do

>sprowadzania rzeczy niedostępnych w kraju czy nawet kontynencie.

Poczekaj jeszcze cło +VAT:((((

pp, 1 Wrz 2006, 15:47

> Poczekaj jeszcze cło +VAT:((((

Liczę na to, że nie. Każda płytka idzie osobną paczką. A przy małych wartościach często pograniczniki odpuszczają sobie zabawy z cłami...

> Snajper

czy narzut w caiman.com jest faktycznie taki jak podają na "P&P charges"? (5.49$ za każdą płytę przy wysyłce do Europy) czy w praktyce liczą coś oszczędniej? toż to rozbój w biały dzień!

poszperałem chwilę i faktycznie oferta bogata a ceny b.dobre, ale ten koszt wysyłki w znacznej mierze niweluje korzyści... w porównaniu z takim np. djangos.com - nie wiem, czy znasz, jest sprawdzony przez forum, a ma jedną fantastyczną zaletę - zamówienie nowych płyt powyżej 25$ to BEZPŁATNA wysyłka na cały świat (a jest jeszcze bogata i zmieniająca się stale oferta second-hand, możesz zamówić powiadomienia mailowe na interesujące Cię pozycje), ponadto co jakiś czas są okresowe akcje promocyjne, w których również używki możesz dostać bez dodatkowych kosztów.

z dostępnością rzadkich płyt natomiast wydaje się być lepiej na caimanach.

dong, 4 Wrz 2006, 09:24

> czy narzut w caiman.com jest faktycznie taki jak podają na "P&P charges"? (5.49$ za każdą płytę przy

> wysyłce do Europy) czy w praktyce liczą coś oszczędniej? toż to rozbój w biały dzień!

Wiesz... Dla mnie na cenę płyty składa się cena jej samej plus cena dostarczenia jej do mnie. Jeśli parę dolców za transport przez pół świata jest rozbojem w biały dzień, to jak nazwać ceny w Empiku - ponad 100 PLN za każdą z kupionych przeze mnie płyt...

Zakładając, że moje płytki się prześlizgną granicę bez dodatkowych opłat, wychodzi poniżej 50 PLN za płytkę. I to za płytkę bardzo ciężko dostępną na naszym pięknym kontynencie, o naszym pięknym kraju nawet nie wspomniając.

Dla mnie to okazja, a nie rozbój. :)

A w/w djangos.com, mimo iż faktycznie robi świetne wrażenie, ma jak dla mnie jedną poważną wadę - nie chcą wysyłać płyt na adres inny, niż "billing address" z karty... :-/

> Snajper

"A w/w djangos.com, mimo iż faktycznie robi świetne wrażenie, ma jak dla mnie jedną poważną wadę - nie chcą wysyłać płyt na adres inny, niż "billing address" z karty... :-/"

fakt, jeśli dla kogoś jest to istotne, to może dyskwalifikować... dla mnie akurat nie stanowi problemu :)

natomiast z drugiej strony - wysoka cena przesyłki praktycznie ogranicza atrakcyjność caimana do pozycji bardzo kosztownych (bo dla tanich wychodzi rozbój ;-), a w djangosie w zasadzie dla niemal każdej dostępnej u nich płyty koszt całkowity wychodzi mniejszy niż dla dowolnego punktu zakupu w Polsce - więc korzystam z niego ostatnio na potęgę.

daj znać, czy przesyłka prześliźnie się przez cło - z djangosa jak dotąd nie miałem przykrej niespodzianki.

dong, 4 Wrz 2006, 11:03

> natomiast z drugiej strony - wysoka cena przesyłki praktycznie ogranicza atrakcyjność caimana do

> pozycji bardzo kosztownych (bo dla tanich wychodzi rozbój ;-)

Wcale nie. Tak jak pisałem - ja biorę pod uwagę sumę kosztów. Teraz kupiłem płyty, które nie były drogie. Jedna była nawet tańsza, niż wysyłka. ;-) Ale w sumie i tak jest przynajmniej dwukrotnie taniej, niż gdziekolwiek w Europie. I to się liczy.

Pomijam już to, że do paru sklepów wysyłałem zapytania o różne rzeczy i to właśnie od caimana dostałem wszystkie odpowiedzi.

> daj znać, czy przesyłka prześliźnie się przez cło - z djangosa jak dotąd nie miałem przykrej

> niespodzianki.

Dam. :)

Osobiście bardzo chętnie kupuję na Kajmanach, wysyłka do Niemiec kostuje 3 euro i nie uważam tego za rozbój. Tutaj niemiecki Amazon bierze z przesyłkę 4 euro. Poza tym, jeżeli tylko on ma koncertowe nagrania Herberta, to już nie ma o czym mówić.

Witam! Nie widziałem gdzie umieścić moje pytanie, które poniekąd wiąże się z best buy, ponieważ zakup tych płyt będzie moim best buy'em. Czy ktoś z szanownych forumowiczów już kupował w tym sklepie lub mógłby kupić dla mnie ze dwie płytki. Oczywiście przedpłaty w wysokości kosztów dokonam. Są to dwie pozycje, których nie mogę nigdzie dorwać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Grzegorz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja do tego MM mam po drodze, potwierdzam ciekawe pozycje po 29,90zl kupilem min:

beethoven string quartets - artemis

string sextet - souvenir de florence - dvorak tchaikovsky

pletnev live at carnegie hall 2cd

prokofiev - argerich pletnnev - cinderella sacd

tchaikovsky 6 - gergiev live na philipsie

...

mam ten moment kiedy klasyka mnie lapie ;-)

Celibidache na EMI zostalo cos ok 10 plyt, jazzu wogole nie bylo "0".

Pracuje niedaleko tego marketu i w sumie nie wiem jak oni robia te rzuty do przeceny? Ktos sie orientuje w tym czy jest jakis szablon i jak to sie odbywa w tego typu akcjach?

też jakoś tak udało mi sie przejechać przez janki(znów) w chwili poczatkowej wyprzedaży czemu tak mówie, ano mnogośc tytułow była ciekawią mnie tylko te ceny, w warszawie przeceny sacd np 29zeta poznań 9,99 hmm ..od czego to zależy, pewnie -stolyca- :(

co by nie mówić po wizycie w tym mm na jedzonko przez 7 dni już nie starczyło że o innych ekscesach nie wspomnę :)

dong, 4 Wrz 2006, 11:03

>daj znać, czy przesyłka prześliźnie się przez cło - z djangosa jak dotąd nie miałem przykrej

>niespodzianki.

Przyszły płytki. Żadna nie wymagała haraczu. :)

Co do samego Caimana - zamówiłem trzy płytki. Dostałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia na trzy. Potwierdzenie wpłaty - trzy. Potwierdzenie wysyłki - dwie. Dzisiaj przyszły - dwie. Parę godzin temu wysłałem pytanie o trzecią. Zobaczymy...

> Snajper

to czas nawet niezły. z djangosa mam jak dotąd rozrzut od 2,5 do 8 tygodni - ale na razie nic nie zaginęło i nic mi nie oclili.

jak zacząłem częściej zamawiać w djangosie, to częściej też dostaję free-shipping-offers... bezwstydnie korzystam i zamawiam tak nawet pojedyncze płytki po 6-7$, ciekawe, czy to się im wciąż opłaca? :)

• 3 tygodnie później...

dziś w poznańskim king krosie wpadł mi ten album w cenie niecałych 40 zeta jak znam zycie mozna by coś jeszcze utargowac a wtedy naprawdę okazja sie robi -jak pomyslę ile kasy za niego dałem to wrrr...

ale co by nie mówic polecam.

normalnie masakra :)

moze się uda

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Saturnie jest też ta płyta za 19,90;

Tomasz Stanko Quartet

Lontano

Tomasz Stanko trumpet

Marcin Wasilewski piano

Slawomir Kurkiewicz double-bass

Michal Miskiewicz drums

Lontano I

Cyrhla

Song for Ania

Kattorna

Lontano II

Sweet Thing

Trista

Lontano III

Tale

Recorded November 2005

ECM 1980

• 1 miesiąc później...

Polecam dla miłośników dobrego jazzu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta muzyka ma w sobie coś ,klimat i dusze. tylko 2zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Snajper, 21 Wrz 2006, 14:00

>Co do samego Caimana - zamówiłem trzy płytki. Dostałem potwierdzenie przyjęcia zamówienia na trzy.

>Potwierdzenie wpłaty - trzy. Potwierdzenie wysyłki - dwie. Dzisiaj przyszły - dwie. Parę godzin temu

>wysłałem pytanie o trzecią. Zobaczymy...

Tak z reporterskiej solidności:

W międzyczasie zamówienie na trzecią płytkę zostało zrealizowane. Dostałem maila, że została wysłana. Minął jednak ponad miesiąc, a płytki nie ma. Na moje pytanie, co z tym można zrobić dostałem odpowiedź: "Wygląda na to, że przesyłka zaginęła w czasie transporty. Co pan w tej sytuacji woli, zwrot kasy, czy powtórną wysyłkę?"... :-)))

Nikogo nie obchodzi, co się stało, gdzie się stało i jaki w tym udział miał nieszczęsny strajk listonoszy. Bomba. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.