Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

No to dawaj go tu, migusiem :D

Liczymy na kolejne spotkanie, tym razem konfrontacja będzie inna - magnetofon szpulowy kontra pliki - tego jeszcze nie grali :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Masza , że Ciebie brakło ....jestem zawiedziony...strasznie.

Za stary jestem i za leniwy na popierdzielanie po kraju w celu posłuchania czegośtam.

Poczekam aż coś będzie ustawiane w wawie :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Za stary jestem i za leniwy na popierdzielanie po kraju w celu posłuchania czegośtam.

Poczekam aż coś będzie ustawiane w wawie :)

Już było ...tylko trzeba bez tej napinki ...;)

Może. Stary przemyśli....

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Napisz na jakich kablach to chodziło to nas plikowcy za tę "taniochę" zabija na śmierć :D

Auralic zaczął grać w miarę normalnie jak podłączyliśmy do niego Transparenta Reference MM Mk I od Starego. Kabel znakomity, to co zrobił z Vegą było niesamowite, ucywilizował to urządzenie. Z kolei Accuphase zagrało wybitnie w sekwencji kabli Reimyo -->TMR Ramzes --> Accu A 275 --> Acrolink MEXCEL 7N-D6300 --> Accu A 20v. Słychać było klasę okablowania, moim zdaniem szczególnie Acrolinka, którego osobiście lubię średnio, ale w tym systemie pokazał wszystko co tylko można było.

To jest myśl.

Kiedy?

Dajmy wszystkim ochłonąć, na razie :)

Było :)

Ale mnie nie było :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Cóż, kiedys nalezy powiedzieć sobie - dość.

I przestac szukać.

To co mam, jest wystarczające dla mnie.

Większych ambicji nie mam.

Bardzo mądre postępowanie, cały czas powtarzam to nam się ma podobać a nie innym!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bardzo mądre postępowanie, cały czas powtarzam to nam się ma podobać a nie innym!

OK, ale trzeba mieć pewien dystans.

Inaczej grozi popadnięcie w Nirwanę niczym niejaki Excel w zakładce o winylu ; )

Kurcze.

Cywilizowanie Auralitica za pomoca kabla dwa razy droższego od samego DACa..

; )

Ktoś go podpinał na forum do Solution może to jest właściwa droga ;)

To ma kurna grać :D

OK, ale trzeba mieć pewien dystans.

Inaczej grozi popadnięcie w Nirwanę niczym niejaki Excel w zakładce o winylu ; )

No własnie ten pomysł omawiany w kuchni może być jakąś trzecią drogą?

Bardzo jest trudno o konfiguracje która dobrze zrobi zarówno dobrze nagranym materiałom jak i tym złym. Własnie męczyłem Elgara wyd Naxos; muzyka piękna ale jej "fotografia" szorstka jak papier ścierny.

Natomiast porównanie z CDP Reymo było mocno utrudnione ze względu na problemy z wyrównaniem poziomów głośności Reymo i Auralica (Reymo był dobre kilka dB głośniejszy).

....

Moim zdaniem największą bolączką prezentacji plików na tym spotkaniu było to, że często nie wiedzieliśmy jakiej właściwie wersji nagrania słuchamy, ponieważ opisy plików nie zawierały takiej informacji.

Co do pierwszego problemu wystarczy smartphone z darmowa aplikacja do pomairy glosnosci.

Co do drugiego problemu. Jak my porównujemy CDP do Audio-pc to po prostu robimy ripa pyty porównywanej (zajmuje to kilka minut) i mamy dokadnie ten sam metarial na obu transportach bo pochodzacy z tego samego krazka.

Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z nie swojego sprzetu.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Kondensatory nie wiem. Lampy to Telefunken, bodajże ECC 88.

Jak ma podstawowe kondy, to można znacznie więcej z niego wydusić. Auralic spaliłby się ze wstydu :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Serdeczne podziękowania za kolejne spotkanie ku chwale naszego hobby !

Po wcześniejszej burzy wyjrzało słońce, i było naprawdę miło. Ale i tak byłem zestresowany ...

Nawet Stary Audiofil nie był taki straszny jak go malują ;-) Choć i tak można się przestraszyć ;-) Pozdrawiam !

Mam nadzieję, że granie z plików obroniło się. Auralic VEGA w pomieszczeniu i na kolumnach rocha mógł wydawać się za ostry. U mnie w systemie nie ma tego typu problemów.

Skoro mówicie, że DAC McGyvera brzmiał lepiej to może razem coś pokombinujemy i na kolejnym spotkaniu razem pokażemy plikowy zestaw marzeń ? ;-) (w rozsądnym budżecie oczywiście)

Następnym razem (jak mnie zechcecie z moimi plikami) to zadbam o porządne sieciówki ;) Jak się bawić prądem to na całego !

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jak ma podstawowe kondy, to można znacznie więcej z niego wydusić. Auralic spaliłby się ze wstydu :)

Jak to fajnie, że ty wiesz lepiej... Zawsze podziwiałem takich

Nawet Stary Audiofil nie był taki straszny jak go malują ;-) Choć i tak można się przestraszyć ;-) Pozdrawiam !

Jakby ryknął na Ciebie tak jak na mnie i jeszcze przy tym pogroził tym swoim wstrętnym paluchem, to ja nie wiem czy teraz twierdziłbyś, że tylko można :-)

Odpimpol się ...bo napuszczę na Ciebie Gagacka ;)

No, to mi ładnie przywaliłeś. Chyba znowu będę musiał na jakiś czas zniknąć :D

A neomammut to fardzo fajny gość, nie dam się wkręcić :D

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jakby ryknął na Ciebie tak jak na mnie i jeszcze przy tym pogroził tym swoim wstrętnym paluchem, to ja nie wiem czy teraz twierdziłbyś, że tylko można :-)

No, to mi ładnie przywaliłeś. Chyba znowu będę musiał na jakiś czas zniknąć :D

A neomammut to fardzo fajny gość, nie dam się wkręcić :D

No coś Ty ...przecież to był komplement :)))

Mam nadzieję, że granie z plików obroniło się. Auralic VEGA w pomieszczeniu i na kolumnach rocha mógł wydawać się za ostry. U mnie w systemie nie ma tego typu problemów.

Skoro mówicie, że DAC McGyvera brzmiał lepiej to może razem coś pokombinujemy i na kolejnym spotkaniu razem pokażemy plikowy zestaw marzeń ? ;-) (w rozsądnym budżecie oczywiście)

Z DAC'kiem McGyvera masz już na start kilka tysięcy taniej :)

Słucham tylko muzyki.

Pliki + Aurelic Vega to zestawienie zupełnie przypadkowe ;-)

Nikomu go nie polecam bo zbyt drogie ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Piotr, naprawdę DAC McGywera a Auralic to są dwa różne światy. Nie będę twierdził, że Auralic nie znajdzie swojego zastosowania, ale ja widziałbym go w systemie bardziej rozmytym, na transporcie z CD. Natomiast jak chodzi o pliki to DAC McGywera jest niezastąpiony poprzez swoją lampową kulturę, wielką otwartość i wykwintność. Jak przełączyliście DAC to nam wraz z Gonarkiem uśmiech powrócił na twarze:-) A siedzieliśmy obok siebie dokładnie w sweet spocie.

Tomkly, masz rację, że z transportem CD Aurelic Vega błyszczy. Dlatego go kupiłem ;-)

A potem zająłem się plikami ... i w moim systemie jest dobrze ale u rocha już za dosadnie.

A o co Ciebie chodzi? Mam tego Daca i wiem co potrafi z innymi kondensatorami.

Natomiast jak chodzi o pliki to DAC McGywera jest niezastąpiony poprzez swoją lampową kulturę, wielką otwartość i wykwintność.

100% zgoda

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie,

Czy mógłby ktoś coś bliżej powiedzieć o DACu McGywera ?

Sam mam DACa DIY z lampami który delikatnie mówiąc zawstydził

highenowego Anagrama z upsamplerem.

Co zresztą ma swoje plusy bo wyleczyło mnie z bitów i upsamplingu :>)

Zazdroszcę Wam takich spotkań.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Czy mógłby ktoś coś bliżej powiedzieć o DACu McGywera ?

Józek, jedynie od strony dźwiękowej. Szczegóły techniczne zna pewnie jedynie sam McGywer. Dźwiękowo grał w sposób bardzo plastyczny, ze świetnie zaakcentowanymi planami, dużą ilością powietrza wokół wokali, delikatnością w zakresie barw instrumentów. Nie było w nim niczego co drażniłoby, struny miały pożądaną ostrość ale jednocześnie jedwabistość. Poziom dźwięku taki jak w zachodnim DAC z przedziału 25-30 tys. zł;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.