Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>Serio?

Serio!

>a w realu bywamy z reguły całkiem sympatyczni

No bez jaj, w realu bywamy NADZWYCZAJ sympatyczni! - na przykład ja...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Do niedawna pewien byłem przyjazdu do rocha, ale: odebrałem dziś swój wzmacniacz od wilu żubra, wyrypałem się z nim na własnych schodach, a żeby go ratować - wziąłem go na kolano (20kG). Kolano na razie nie działa (wzmacniacz, po 2 godz. walki działa).

Gdyby więc przybył trójwymiarowy, to to kolano cholera, poważnie ogranicza moją siłę przekonywania :-)

yancho, a fe!

Czy mógłbyś inaczej zdefiniować słowo "wyrypałem" no i najważniejsze: dlaczego Twoje kolano jest takie ciężkie??

Trochę sensu poproszę.

yancho,

No popatrz, a już myślałem że to jakieś brzydkie słowo... Nic na jego temat nie można znaleźć, oprócz tego że powinno sie odmieniać następująco:

1. wyrypać

odmienność: tak

B wyryp, wyrypcie, wyrypcież, wyrypmy, wyrypmyż, wyrypże

(+b) E niewyrypana, niewyrypaną, niewyrypane, niewyrypanego, niewyrypanej, niewyrypanemu, niewyrypani, niewyrypany, niewyrypanych, niewyrypanym, niewyrypanymi, wyrypana, wyrypaną, wyrypane, wyrypanego, wyrypanej, wyrypanemu, wyrypani, wyrypany, wyrypanych, wyrypanym, wyrypanymi

H wyrypali, wyrypaliby, wyrypalibyście, wyrypalibyśmy, wyrypaliście, wyrypaliśmy, wyrypał, wyrypała, wyrypałaby, wyrypałabym, wyrypałabyś, wyrypałam, wyrypałaś, wyrypałby, wyrypałbym, wyrypałbyś, wyrypałem, wyrypałeś, wyrypało, wyrypałoby, wyrypałobym, wyrypałobyś, wyrypałom, wyrypałoś, wyrypały, wyrypałyby, wyrypałybyście, wyrypałybyśmy, wyrypałyście, wyrypałyśmy

I wyrypią, wyrypie, wyrypiecie, wyrypiemy, wyrypiesz, wyrypię

e wyrypano

(+b) j niewyrypania, niewyrypaniach, niewyrypaniami, niewyrypanie, niewyrypaniem, niewyrypaniom, niewyrypaniu, niewyrypań, wyrypania, wyrypaniach, wyrypaniami, wyrypanie, wyrypaniem, wyrypaniom, wyrypaniu, wyrypań

(ręcznie dopisane) ~ wyrypawszy

Czuję się wyrypany, idę spać.

Trochę sensu poproszę.

Ja to bym chętnie przyjechał tym razem na dłużej.Tylko nie mam transportu-może ktoś będzie jechał i ma wolne miejsce w samochodzie?

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przypominam.

Dzisiaj od 17 w górę zaprzaszam na odsłuch.

Mamy nowe interkonekty i sieciówkę Zydelka, są tekże do posłuchania starsze IC Zydelka.

Może do 17 skończe setup gramofonu Lenco to także będzie możliwe jego odsłuchanie.

Z ciekawostek, ciekawy gramofon CONNOISSEUR BD2.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i kolejny odsluch za nami:) Od jakiegos czasu sluchanie muzyki zostalo zdominowane przez dlugie towarzyskie konwersacje i zauwazylem ze w krakowskiej grupie odsluchowej stalismy sie grupa przyjaciol. Dolaczaja do nas nowi koledzy. Dzis byl Rick z Tarnowa ktoremu serdecznie dziekuje za transport i niezwykle mila konwersacje i Piopio ze Slaska wraz z zona i dwojka dzieci. Trzeba bylo zobaczyc jej mine kiedy zapytalem Piotrka czy nie chce zrobic w domu odgrod:) Oj ciezkie jest zycie zony audiofila:) Generalnie sluchalismy dwoch odtwarzaczy i gramofonu analogowego Lenco. Bardzo dobre wrazenie zrobil na mnie nowy Musical Fidelity A 5.5. CEC Ricka to raczej klasyka no i przy okazji znakomite zrodlo. Byl wzmacniacz Ugoda i musze przyznac ze te 50 wattowe monobloczki zagraly wedle oczekiwan. Bardzo przezroczysty sugestywny dzwiek. Zdeklasowaly lampe na 300B. Jako ciekawostke podlaczylismy ponad 20-letniego Philipsa na TDA 1541 NOS. Niestety nie udalo mu sie nawiazac rownorzednej walki. Kabli Zydelka nie bylo a dlaczego to napisza koledzy.

Pawel - bardzo dziekuje za goscine i (jak zwykle) mile przyjecie. Polecam sie na przyszlosc:)

Na koniec kilka migawek (nie bylo czasu na ustawianie aparatu i zastanawianie sie nad ujeciami)

post-1457-100000518 1214687994_thumb.jpg

post-1457-100000519 1214687994_thumb.jpg

post-1457-100000520 1214687994_thumb.jpg

co to za doklejone do goomansow jakies takie papierowe cus??

mnie nie bylo ale bede jutro w kraku ,moze rochu zaprosi (bede mial blisko )

wkoncu zona chyba spadnie z nieba :)

dawno niezlego winyla nie sluchalem ,a wdze ze jest co .

Fajnie było. Bardzo ładnie zagrała ugoda Ricka, a gdy w końcu gospodarz uruchomił winylowca to nawet Yamahy pokazały do czego zostały stworzone. Odgrody pokazały klasę dopiero w nocy kiedy przestała przeszkadzać część towarzystwa z disco na czele. Testów kabli Zydelka nie było bo Zydelek to partacz. Ave rochu!

Trochę sensu poproszę.

-> gagacek

"Testów kabli Zydelka nie było bo Zydelek to partacz"

Czyżby zydlowa siecióweczka kogoś popieściła prundem?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacek

29 Cze 2008, 09:20

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 668 / 2072 / 0

Fajnie było. Bardzo ładnie zagrała ugoda Ricka, a gdy w końcu gospodarz uruchomił winylowca to nawet Yamahy pokazały do czego zostały stworzone. Odgrody pokazały klasę dopiero w nocy kiedy przestała przeszkadzać część towarzystwa z disco na czele. Testów kabli Zydelka nie było bo Zydelek to partacz. Ave rochu!

Ty sie kiedys doigrasz:)

Ale fakt faktem wieczorem odgrody zagrały b.ciekawie.

Nie uważam żeby Ugoda pobiła 300B-te wzmacniacze są po prostu inne(Ugoda rzeczywiście pozytywnie mnie zaskoczyła)

Podziękowania dla Rocha za gościnę i jak zwykle za miło spędzony czas.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

A gdie to zdjęcie tryumfalne Rocha przed odgrodą?

Te odgrody Rochu buduje z dużą wrażliwością. Widać inspirację favelami z Rio, czy przedmieściami Timbuktu - jakby tak jeszcze trochę pogiętej blachy, to ho-ho...

Sorry Rochu, dzięki za miły wieczór :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Hi, hi.

Yancho ma prawidłowe skojarzenia co do moich odgród.

Rzeczywiście zbudowane zostały ze śmieci, odpadów i resztek po starych projektach jaki wałęsały się u mnie po domu.

Może za miesiąc będa nieco bardziej solidne. Ale tu na razie trwają negocjacje ze stolarzem.

Serdecznie dziekuję za to że byliście.

Mam nadzieję że w okresie wakacyjnym uda się nam zorganizowac jeszcze jakiś odsłuch.

Co do sprzetu.

Ze swej strony musze przyznac że bardzo fajne wrażenie pozostawiły we mnie monobloki Ricka.

Na prawdę dobra robota.

Ciekawy jest tez nowy CD Musical Fidelity. Nie dane mi było wcześniej posłuchac nowszych konstrukcji tej firmy, tak więc cenię sobie to doswiadczenie.

Dało mi też do myślenia dłuższe posłuchanie po sporej przerwie konwencjonalnego zestawu głosnikowego. Poniekąd utwierdziło mnie to w przekonaniu że obrałem właściwą drogę.

Co do kabli Zydelka, wielka szkoda że przez w sumie techniczną pierdułkę nie posłuchaliśmy ich w wiekszym gronie. Słuchałem ich wcześniej i musze przyznac że pod względem sonicznym sa to na prawdę niezłe kabelki.

Na koniec mała fotka nieco przesłoniętych odgród z autorem w tle ; )

post-48-100000501 1214736908_thumb.jpg

nedj, 29 Cze 2008, 10:16

>-> gagacek

>"Testów kabli Zydelka nie było bo Zydelek to partacz"

>

>Czyżby zydlowa siecióweczka kogoś popieściła prundem?

O tyo się nie martw.

Siecówka o ile wiem ma sie dobrze. Uszkodził się jeden bullet plug. Usunę usterkę i kolega Rochu bedzie mógł dokonać odsłuchu w wiekszym gronie:):)

Nie nazywaj mnie więc pasrtaczem pliz:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie juz dawno temu dostalem zaproszenie ale bije sie w piersi - jakos o nim zapomnialem. To bedzie bardzo ciekawy odsluch w Ancient Audio. Zestaw Single Six. Termin do uzgodnienia.

post-1457-100000450 1214846405_thumb.jpg

post-1457-100000451 1214846405_thumb.jpg

post-1457-100000452 1214846405_thumb.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jerry224

30 Cze 2008, 19:33

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 889 / 156 / 0

Witam :)

czy mogę zgłosić chęć udziału?

Jurek

Zapraszam:) Sledz uwaznie watek podamy miejsce i czas odsluchu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.