Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe auto z UE - wlasny import

pep22

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek7776

To jest prawdziwa terenówka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A to następca tego UAZa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomek, niezwykle Ci dziekujemy za coraz bardziej konstruktywne wpisy w tym watku ;-)

uaza mial moj tato, "zrobil" go sam (no, w warsztacie mu przerobili ale sam sobie wymyslil, z nowym silnikiem itp), marzac o swojej pierwszej terenowce. bylam bardzo mala, ale nigdy nie zapomne tego rozczarowania w jego oczach gdy ja odpalil. a swoja droga to niezle byly numery z tym gazikiem. ale KTO mowi o kupnie terenowki na wykroty, wawazy i sciganie mandzurskich przemytnikow? czy ktos subaru legacy ma zamiar uzywac podobnie jak uaza? i czy duze spalanie ma go zdyskontowac na rzecz kii?

pozdrawiam. paulinka

malo wiesz o tym co jest tytulem tego watku,malo wiesz o subaru,malo wiesz o autach terenowych.

obys wiedziala wiecej w temacie audio.

bo jesli Twoja wiedza w sprawach audio jest taka jak o tym co wyzej napisalem to nie wiesz nic.

i jeszcze kilaka osob zrobilo tutaj z siebie blazna,ale nie bede bil piany.

sporo osob z Twojego miasta(Krakow),kupuje u mnie i mojego kolegi auta.sa rzeczowi ,konkretni,nie bujaja w oblokach.sa doskonale zorientowani w modelach,cenach.sa zadowoleni z aut,z cen,z obslugi.

naszymi klientami sa rowniez regularnie niektorzy pilkarze Wisly Krakow.

nie jest to klotnia,to wymiana pogladow,ale widze ze jej brak jakiejkolwiek wiedzy.

sprawa druga,nic na forum nie sprzedaje,i niczego nie oferuje.przestrzegam ustalonych tu zasad.

Tomku drogi, zupelnie nie interesuja mnie pilkarze Wisly, ktorzy ani nie sa dla mnie wyroczniami ani jakimikolwiek autorytetami. Nawet na pilce nie wszyscy sie znaja. Tym bardziej nie intgeresuja mnie atrybuty (w tym wypadku auta) pilkarzy.

Tracisz nerwy na forum internetowym, gdzie zanim klikniesz "dodaj wpis", zawsze mozesz wziac gleboki oddech i wymazac pare slowek. To co dopiero jest w tzw. realu?

Przypuszczam, ze handlujesz autami amerykanskimi. Reklame sobie poniekad robisz, niepotrzebnie. Nie to forum. Zreszta dla niektorych moze to byc antyreklama. A moze chcesz mnie koniecznie, altruistycznie i z dobrego serca usczesliwic? Dziekuje, czuje sie wystarczajaco szczesliwa, dobrze mi w zyciu i to jest dla mnie najwazniejsze. Nie udaje nikogo, nie wmawiam nikomu, ze jestem ekspertem. Zreszta co to za ekspert od wszystkiego? Na pilce sie zna, na autach, na audio, na hydraulice, pogodzie, polityce i tworzeniu stron www. Za to rozmawiam z osobami, ktore na rzeczy sie znaja i to mi wystarczy. A Tobie juz dziekuje.

Qubric>

Może Noble?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No wiecie co?

Gdyby każda kobieta miała takie pojęcie o motoryzacji jak Paulinka, to byłoby wspaniale!

Przecież stereotypowa "babka" idzie do salonu, wybiera kolor i nic więcej jej nie interesuje.

A robić rozeznanie, wiedzieć co to ABS, ESP, konie mechaniczne, już nie mówiąc o napędzie 4X4 - panowie, to trzeba docenić. Dlatego całkowicie niezgadzam się z twierdzeniem, jakoby Paulinka była motoryzacyjną analfabetką.

Inną zupełnie kwestią jest wybór konkretnego auta. Dlaczego? Jakie przesłanki i argumenty spowodowały taki wybór, a nie inny. To ciekawe i na ten temat można podyskutować.

Pozdrawiam

drakuul, nie podpuszczaj mnie tu z powodami wyboru;-) sa obiektywne (awd, dobre silniki, oceny niskiej awaryjnosci, stosunkowo mniej kradna, mam nadzieje) i subiektywne (tu jest pare niezlych i babskich rodzynkow, ale to bylby juz miod na uszy dla malkontentow wiec sie nie przyznam, hehehe)

pozdrawiam:-)

paulinka

Wiem, wiem, to nie temat na rozmowę na forum. Szakale rzuciłyby się niechybnie. :)

A tak na marginesie to powiem Ci, że przy takich założeniach jakie podałaś, to rzeczywiście ciężko wybrać coś innego niż Subaru. Gratuluję wyboru.

Drakuul, ladnie powiedziane, szakale ;-)

Akurat podalam plusy subaraka, ale pod uwage brane byly i inne, uzywane 2-3 letnie auta, ktore odpadaly po kolei, czesto przez potworny image marki, popularnosc wsrod zlodziei itp. W koncu za 60 tysiecy mozna kupic np 4-5 letniego merca albo 3-letnie bmw. No mozna ale nie trzeba ;-) I w sumie te powyzsze cechy przewazyly:-) I jeszcze pare milych drobiazgow, ktore sa tylko w Subaru, hehe ;-)

Tomek jest spoko-cool i sie zna na wszystkim Paulinko, na wszystkim oprocz.......kobiet, poniewaz Tomek sie tak....rozpedza. Tymi samochodami. A jak ktos kupuje z jakiejs Wisly i kreci obolala glowa od myslenia pilka - to mamy prawdziwy pedzacy bolid, na ktorym Tomek sie zna najlepiej bo jak moze byc inaczej jak juz wszystko pedzi do przodu. No nie?....To powyzsze Suzuki w USA nazwane jako Samurai to niestety nic wiecej jak mala kupa zlomu, ktora jezeli w ogole ruszy to sie za chwile wywraca juz na pierwszym zakrecie, przy ktorym to manewrze gubi wazne czesci. Bardzo fajne auto, szczegolnie dla eksperta . Mozna w nim zainstalowac odtwarzacz DVD i inna fajne rzeczy.

Paulinko, jeszcze jedno, ale najprawdopodobniej juz o tym wiesz. W wiekszosci wypadkow meskiego Polaka, ktory zdradza zainteresowania w dziedzinie audio, motoryzacji, teleskopow, polityki, biznesu i kosmosu, dobra zasada jest pamietac, ze on sie najlepiej na tym zna i jest niezaprzeczalnie uniwersalnym rzeczoznawca.

paulinka

subaru to bardzo dobry wybor w momencie kupna.

gorzej bedzie z odsprzedaza za pare lat.

ale to nie moje zmartwienie.

a za 60tys to Ty raczej nie kupisz ,ani mercedesa,ani bmw,ktory bedzie spelnial Twoje wysokie oczekiwania.

o rany.... wlasnie o to mi chodzi. na jakiekolwiek slowo sprzeciwu reagujesz agresja. nie lubie generalizacji, ale tu musze zrobic wyjatek - jakze to typowe dla wiekszosci handlarzy (i taksowkarzy).

i nie mam nic do Ciebie. to Ty masz niepotrzebnie cos do innych. LUZ.

a_men, 25 Sty 2006, 11:43

Mógł byc i Noble... Jest równie brzydki jak Exige. Ale zaden z nich nie ma seryjnie 1KM/1kg. Nie wiem już co to było z tymi kilogramami. Taki eauto musiałoby miec albo 1000KM (jest chyba takie jedno Bugatti) albo musiałoby ważyć 500kg. Jest jeszcze zbliżony osiągami McLaren - chyba jedyne auto torowe dopuszczone do ruchu drogowego.

W kazdym razie tamto auto w Top Gear jeździło sobie na torze we wszystkich kierunkach (bokiem też potrafiło) i miało karoserię z włókien węglowych. Latali za nim śmigłowcem próbując ustawić się na jego torze na tyle długo żeby zaprogramować układ śledzenia celu. Nie udało się :)

• Redaktorzy

"To powyzsze Suzuki w USA nazwane jako Samurai to niestety nic wiecej jak mala kupa zlomu, ktora jezeli w ogole ruszy to sie za chwile wywraca juz na pierwszym zakrecie, przy ktorym to manewrze gubi wazne czesci"

Samurai ma swoje zalety, ale nie należy do nich elegancja i trzymanie sie drogi na asfalcie. Znam dobrze pewną właścicielkę samuraja. Wóz jest poprostowany po poważnym dachowaniu, połowa części zastąpiona jakimiś zamiennikami z geesu, palą mu tylko trzy cylindry, ale czwarty czasem się włącza. Klekocze nieprawdopodobnie, wszystkim. Pomomo to wóz jeździ dzielnie od lat, dowożąc dzieci do szkoły, właścicielkę do sklepu a drewno z lasu. Pełni rolę Uaza, w gruncie rzeczy. Muszę powiedzieć, że szanuję grata.

• Redaktorzy

"Wóz jest poprostowany po poważnym dachowaniu" - aha, to potwierdza hipotezę o wywracaniu się na pierwszym zakręcie. Święta prawda, niestety.

no i w terenowych rajdach bieszczadzkich zajmuje regularnie conajmniej dwa miejsca w pierwszej piatce.

tam bulwarowki nie startuja,bo nie maja zadnych szans.

Jazz

to w koncu odpowiesz na pytanie??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.