Skocz do zawartości
IGNORED

posiadacze WB842 : pytanie

fobi

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, właśnie dziś przyjechał do mnie ten sprzęcik. Bardzo przyjenme pierwsze wrażenie, ale jeśli nie zmieści się do windy to prz.....ne, droga na 3 piętro była drogą przez mękę ;)

OK , teraz pytanie : czy przednia szyba(?), ta przed właściwym ekranem lekko się porusza przy próbie jej poruszenia do góry ?

U mnie tak jest,zauważyłem przy wnoszeniu,trzeba z umiarkowaną siłą pociągnąć i da się przesunąć tak około 0,5cm do góry.

https://www.audiostereo.pl/topic/24233-posiadacze-wb842-pytanie/

To jutro pomacam w sklepie i napiszę.

Upewniam się: mam nacisnąć szybę od dołu i sprawdzić czy się nie przesuwa do góry - tak?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Fobi - napisz słów kilka niedowiarkom o obrazie i regulacjach. To nie kolumny czy kable - nie musisz czekać 2 tygodnie aż się wygrzeją! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Orientuje sie ktos gdzie mozna nabyc ten tv w cenie do 3000 zl? Z allegro nie chce brac. Ew. jaki sklep moze go sciagnac? Rozmawialem z jedna siecia handlowa i mozna sie bez problemu targowac. Na Philipsie 9520 mozna zjechac 700zl! (wtedy cena zrownuje sie z ta z internetu). Jestem ciekawy jak sprawa wyglada przy tym Thomsonie.

Jak chcesz koniecznie w dużej i znanej firmie to gadaj z bydgoskim Domarem - mają ten TV. Jeśli wytargujesz w Domarze rabat to daj znać.

Dottore : musisz chwycić telewizor od spodu za tą szybę i pociągnąć ze średnią siłą do góry. Nie mart się, siła jaka jest potrzebna do przesunięcia szyby jest o wiele mniejsza niż do podniesienia telewizora więc go nie przewrócisz ;) i jest chyba jakiś ogranicznik bo przesuwa się tylko o mały kawałek

Obraz : czysty,mocne i żywe kolory,ciemna czerń aż trochę może za bardzo przy standardowym ustawieniu ale to można bez problemu skorygować.Geometria będzie do wyregulowania. Nie miałem jeszcze czasu się pobawić zaawansowanymi ustawieniami obrazu.

Dżwięk : jak na telewizor bardzo dobry. Chociaż ejstem przyzwyczajony do czego innego ;)

Obsługa : mistrzostwo. Nie spotkałem się jeszcze z tak doskonałą i przyjazną obsługą nawet zaawansowanych funkcji. Ocena mistrzowska dotyczy również pilota zarówno pod względem rozmieszczenia przycisków jak i leżenia w dłoni a nawet wyważenia, no i jest podświatlany !

W tym całym punkcie to najlepszy produkt zarówno audio jak i video z jakim się spotkałem.

Vizual : robi wrażenie, widać że to wyższa półka.

Ceny : suma sumaru(zakup+transport)Loco ma 100zł taniej niż Domar. W Domarze nie za bardzo chcą negocjować,urwałem jakieś złotówki w rozmowie telefonicznej o ewentualnym zakupie ale bardzo nachalny nie byłem.

Jest niemal 2 w nocy. Dzięki że w ogóle zechciałeś się odezwać - jakie znaczenie mają tu literówki?

Jutro rano skoczę do sklepu i pociągnę Tomka za szybę! :)

Trzymaj kciuki, żeby mnie obsługa nie pobiła! ;))) I obiecaj mi jedno: jeśli ciągnąc za szybę rozwalę tego Tomka to wysyłaj mi do pierdla słoninę i cebulę, OK? ;)

Relacja z ciągania Thomsona za szybę jutro około południa! :))))

luuuzik, mam bezrobotnego kumpla prawnika dzięki któremu jeszcze wypłacą Ci odszkodowanie za straty moralne i wpadnięcie w depresję pourazową :)

Tylko trzeba będzie dużo procentów kupić bo lubi chłopak wypić :)))

Byłem i ciągnąłem. :)

No i rusza się! :)

Jest dokładnie jak mówisz. Także to uroda modelu (choć wielce wątpliwa) a nie wada.

Aha - nikt nie zauważył... ;)

WIELKIE dzięki il Dottore !

Mogę teraz spać spokojnie pod kątem szyby telewizora, za to kupiłem dziś nową cyfrówkę i wydaje mi się że stabilizacja obrazu nie działa prawodłowo...

Ale to już inna historia ;)

Witam wszystkich. To mój pierwszy wpis na forum i mam nadzieje że mnie "trema nie spali" :)

Jestem posiadaczem Thomsona od listopada i jestem z niego BARDZO zadowolony.

Jest kilka spraw które mnie nurtowały od początku i postaram sie je tu przytoczyć i może coś mi sie wyjaśni.

Od razu zaznaczam że więcej jest superlatyw :)

Więc zaczne od szyby zabezpieczającej ekran. Zauważyłem od początku że podnosi sie ona do góry ale myślałem że jest ściągana i dzięki temu można czyścić ekran... a jednak nie.

Kolejna sprawa i chyba jedna z wad tego TV to odgłos przełączania kanałów. Gdy w pokoju jest cicho, szczególnie w nocy odgłos "pstryknięcia" jest męczący i trzeba wyciszyć TV na maxa żeby go nie było słychać.

Napiszcie czy u was to zjawisko tez występuje. Kolejna sprawa już kiedyś poruszana na forum to przy głośnym słuchaniu i dużym basie zaczyna drżyć obudowa. Podejrzewam że jest to wada fabryczna którą jednak można wyeliminować.

Kolejny problem który mnie męczył od samego początku to system HI-PIX. Ja nie widze żadnej różnicy między 100 Hz a Hi-Pix. Dzwoniłem do dwóch serwisów i panowie powiedzieli że niewielką różńice będzie widac tylko przy dobrym sygnale.

Zaznaczam że po włączeniu systemu Progresive Scan różnice widać i to znaczącą. Nie uważam że mam zły sygnał ale cóż... widocznie Hi-Pix jest tylko efektowny z nazwy a tak naprawde to niewiele zmieniający bajer za który trzeba zapłacić.

Hmmm może wystarczy tego marudzenia bo sie moje cacko jeszcze na mnie obrazi. Tak na marginesie to dodam że mój TV też nie zmieścił sie do windy (a mieszkam na 8 piętrze) ale panowie wpadli na pomysł żeby rozebrac go z opakowanie i na styk co do centymetra wtedy udało sie go tam wsadzić.

No i na zakończeie. W listopadzie miałem 3 oferty zakupu. Pierwsza Katowice - Saturn oferowali go za 4 tysiaki, to troche dużo jak na taki sklep. Drgua oferta to NEONET za 3,5 cena do negocjacji a w końcu kupiłem w Avansie za 3,2 tysiąca i jestem BARDZO ZADOWOLONY:):):)

no już mówię :) U mni też jest dźwięk przy przełączaniu kanałów, wydaje mie się że głośniki są na moment odcinane kiedy następuje zmiana i słychać ponowne ich włącznie. Sub też przy odkręconej głośniej muzyce z basami zaczyna wydawać nieprawodłowe dźwięki.

Moje lekarstwo na te bolączki : normalną tv oglądać przy dźwięku z tv,a do muzyki i filmów przełączyć na głośniki zewnętrzne.

witam, mój stary Grundig 29" padł i musze coś kupić, jestem już prawie zdecydowany na 842 tylko zastanawia mnie czy High-PIX jest w kazdym modelu czy tylko w tych droższych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a jeśli to jest dodatkowo czy warto na to dokładać kase? Dominik pisze że to nic nie dajacy bajer, a moze ktoś ma inne odczucia?

pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo.

Przekopiowałem z innej stronki więc jest to cytat :P:P

"Sam stolik zintegrowany z TV ma wysokość 45cm, dolna krawędź kineskopu jest na wysokości 56cm, a cały telewizor ma 102cm wysokości górna półka ma wysokość 10cm na początku, w głębi schodzi do 9cm

dolna półka ma 17cm"

"Co do różnic w wb842 a 642 to czytałem że tylko stolik a nigdzie nie znalazłem innych różnic. Wymiary- dolna półka szer. przód 78, tył 38, gł.45, wys.17; górna półka szer. przód 78, tył 38, gł.45, wys.przód 10, tył 9"

Mam nadzieje że sie zgadza :)

Panowie dręczy mnie jeszcze jedno. Na górnej krawędzi TV ustawiłem głośnik centralny. Czy nie bedzie to miało w przyszłości wpływu na kineskop????

Dominik dzięki za wymiary pólki ale jesli chodzi o różnice to mi nie chodzi o różnice między 642 a 842 tylko o to że na allegro znalazłem dwie aukcje 842 (patrz linki powyzej) i w jednej jest opisane że ma High-PIX i jest o kilka stów droższy a drugi nie ma tego w opisie więc jedne (te droższe) mają High-PIX a te tańsze nie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.