Skocz do zawartości
IGNORED

Densen Beat 400 vs. Naim CD 5i

sanu

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich. Stanąłem przed typowym dylematem-jakie CD. Zastanawiam się nad Densen Beat 400. Miałby zagrać z Jolidą 1501 + Dynaudio 52. Słucham głównie jazzu oraz muzyki poważnej. Natomiast sprzeczne opinie dotyczące tego odtwarzacza zmuszają mnie do zastanowienia- czy aby na pewno wybrać właśnie ten. Zaletą jest (chyba) korzystna cena z możliwością sprzedaży ratalnej. Drugą opcją jest chyba właśnie Naim CD5i, niestety droższą. Niestety raczej nie mam możliwości odsłuchu, co pewnie byłoby najlepszym rozwiązaniem...

https://www.audiostereo.pl/topic/24285-densen-beat-400-vs-naim-cd-5i/

wątek czytałem, co do odsłuchu to jak wyżej-raczej nie mam możliwości. Dlatego moje pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów. Natomiast chodzi mi o zestawienie z Jolidą, bo nigdzie w sieci nie mogłem znaleźć takiego połączenia. Pozdrawiam

sanu -- >

... może postaraj się opisać jakiego brzmienia szukasz?

Bo zupełnie nie rozumiem .... chcesz sugerować się preferencjami innych użytkowników?

Ja oczywiście mogę CI zasugerować który z tych dwóch odtwarzaczy bym wybrał .... ale to będzie mój wybór a nie Twój !

Brak możliwości odsłuchu... nie przesadzaj ... chcesz wydać kilka tysięcy złotych a szkoda Ci poświęcić kilka godzin czasu.

zdezintegrowany_3PO

pośłuchać warto - chyba, że 5k to dla ciebie nic nie znaczy. wtedy weź na warsztat ceca 51xz( do kupenia za ok 5k pln), naima cd51 (do kupienia za ok. 3700 pln), marantza 17ki z drugiej ręki (pewnie ok 3000 pln, może trochę wiecej), exposure 2010s, arcam cd192. pewniaki i napewno się nie zawiedziesz na marantzu, arcamie, exposure.

cec i naim ma specyficzne i odbiegające od reszty brzmienie - moim zdaniem o wiele lepsze. ale niestety wymagają posłuchania przed zakupem.

densena nie znam. pozdrowienia

Znaczy, znaczy, gdyby nie znaczyło,nie kupowałbym na kredyt...A gdzie można dostać Naima za 3700? Jeśli chodzi o brzmienie, to po prostu lubię słuchać muzyki, bez rozbierania na czynniki pierwsze. Bardziej chyba zależy mi na muzykalności niż na analityczności. Słucham raczej małych składów, kameralistyka, muzyka dawna..

Densen ma opinię grającego otwartym szczegółowym dźwiękiem, jednak o innej charakterystyce niż Naim, stąd mój dylemat. Pozdrawiam

sanu -- >

Dobierając elementy składowe w swoim systemie musisz pamiętać, że zawsze gra cały system ...

Cóż z tego że Densen jak piszesz gra otwartym dźwiękiem jeśli w Twoim systemie może on zagrać zupełnie inaczej...

Oczywiście to Twoja decyzja i Twoje pieniądze ...

jak dla mnie zdecydowanie NAIM ... ze względu na drive i średnicę ... tyle że ja nie słyszałem zestawienia NAIM + JOLIDA + ??? nie pamiętam jakich kolumn używasz ;)

Na pytanie co kupić już Ci odpowiedziałem.... ale radzę umówić się na odsłuch u Dystrybutora .... lub znaleść gościnnego forumowicza który umożliwi odsłuch :)

to chyba tyle...

zdezintegrowany_3PO

Dynaudio 52. Oczywiście, masz rację w 100%, odsłuch jest jak najbardzie wskazany, natomiast gdyby to było takie proste ,to oczywiście pojechałbym do salonu ze wzmacniaczem, porównał i kupił...Gdyby...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.