Skocz do zawartości
IGNORED

TONSIL ZEUS czy cos innego do 1800zł

bikerboy16

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie, to przejdzie z wiekiem. Bikerboy16, jeśli zależy Ci tylko na tym o czym wspomniałeś w swoim wpisie to może warto się zastanowić czy warto wydawać tyle kasy? Za 1800zł to można kupić przyzwoite kolumny na początek (i nie tylko), zarówno firmowe jak i hand made. Warto się zastanowić... od hałasu i nadmiaru basu to tylko głowa boli... tak się nie da :)

Te Cie zadowola wlasnie sa do tego typu muzyki tylko spiesz sie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To moze cos takiego

Ukryta Zawartość

Co prawda nieznacznie przekracza budzet, ale mozna zawsze poszukac uzywanych.

Propozycja Barthezz'a tez jest ciekawa, ale swoja droga zastanawiam sie czy te JBL'e i Jamo dadza rade naglosnic 60m2...

Ukryta Zawartość

ja powiem krótko : kup coś z STX ,spytasz dlaczego ?

-wyjdzie Cie taniej

-są to typowe głośniki ktore grają głośno i są prawie niedozajechania

-będzie to w sam raz do preferencji muzycznych i pokoju odsłuchowego

-będzie głośno i mnóstwo basu

-kupowanie Zeusów to pomyłka i porażka

-istnieje wysokie prawdopodobieństwo że te kolumny co koledzy wcześniej pokazywali nie dają rady,a jestem pewien że lubisz dawać czadu

Najlepiej jakbyś sam się zabrał za robote,zrób bardzo solidne obudowy i powalcz , polecam Ci forum WWW.DIYAUDIO.PL - tam znajdą się ludzie którzy chętnie Ci pomogą.

Takie jest moje zdanie ;)

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru

Łukasz

A te 60m2 to jest jakaś mała sala do imprezek czy to jest duży pokój w domu, a tak pozatym to polecam te

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak dla mnie ogromne, ładne z potężnym kopem :)

Ukryta Zawartość

Skopek dzieki za pokazanie tych kolumn. Ja rownierz chcialem kupic cos dla siebie w przyszlosci i bylem juz prawie zdecydowany na JBL E90 lub 100, a tu taka mila niespodzianka. Szczegolnie zaciekawila mnie recenzja "Hi-Fi i Muzyka" Jak narazie wychodzi na to, ze sa to idealne kolumn dla muzyki ktorej slucham (podobna do twojej ;)) Trzeba bedzie pomyslec o zwerbowaniu nowych funduszy :D

Barthezz, 6 Lut 2006, 22:39

>Te Cie zadowola wlasnie sa do tego typu muzyki tylko spiesz sie :)

>

Ukryta Zawartość

Mój brat ma podobnej konstrukcji, jak w wymienionych wyżej Jamo, Dynamicsy (2,5-drożne). Boczna membrana jest bierna i trudno uwierzyć skąd bierze się w nich tak potężny bas (jednego ze słuchaczy doprowadził do arytmii:), niezwykle trafiona konstrukcja, niestety nowych kolumn tego producenta już chyba nie można w Polsce kupić

Ukryta Zawartość

>>>Gonarek

Jak to ma grac na tym wzmacniaczu od KD to mozemy zapomniec o naglosnieniu 60m2.

>>>Trryt

No tak, tylko te estradowki beda bardzo slabej jakosci i zagra to naprawde slabo, a bass to bedzie taki jak pukanie mlotkiem w sciane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.