Skocz do zawartości
IGNORED

wybór wzmacniacza car-audio

Gość Przemski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Witam serdecznie.

Szukam opinii i rad w kwestii wyboru wzmacniacza samochodowego do samochodu Hyundai S-Coupe (trzydrzwiowe coupe), który miałby współpracować z radioodtwarzaczem JVC KD-SH99R, 2-drożnym systemem JBL 6506 (16,5cm), a w przyszłości również prawdopodobnie tubą Infinity 1200T. Preferencje muzyki słuchanej w samochodzie są dość wąskie: trance, muzyka elektroniczna, wymagania jakościowe wysokie, wyczulony słuch, ale jestem gotów pójść na kompromisy, szczególnie ze względu na to że nie stać mnie na sprzęt który by mnie zadowolił w pełni.

Wśród ofert na aukcjach allegro wytypowałem następujące modele:

JBL GTO 4000 używany - 400 zł (4ch)

Lanzar Vibe 411 nowy - 599 zł (4ch)

2 x Lanzar Vibe 211 nowy (2ch) - 2 x 359 zł

Magnat Classic 5000 XL (4ch+1ch cyfrowy) nowy - 649 zł

2 x Audison SRx2 (2ch) nowy - 2 x 349 zł

2 x Magnat The Rock 400 (2ch) nowy - 2 x 299 zł

Magnat The Rock 600 (4ch) nowy - 499 zł

Blaupunkt GTA 5000 (5ch) nowy - 599

jednakże nie mam możliwości bezpośredniego odsłuchu i porówniania, cena jest również ważna, na rozwiązanie kosztujące więcej niż 500-600 zł (ceny z allegro) zdecyduję się jedynie jeśli będzie to uzasadnione jego możliwościami

z góry dziękuje z opinie i podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/24565-wyb%C3%B3r-wzmacniacza-car-audio/

Zapytaj tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam sa fachowcy od car audio, choc pewnie beda polecali klocki ze zdecydowanie wyzszej polki cenowej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Przemski

(Konto usunięte)

dzięki za link; pytanie na owym forum zadałem, dzięki czemu poznałem kilka nie znanych mi dotychczas producentów wzmacniaczów, jednakże to jedynie utrudniło wybór; niestety zakupu muszę dokonać w ciemno dlatego też chciałem najpierw zaczerpnąć jak największej liczby opinii a nie wierzę, że pośród użytkowników tego forum nikt nie słucha muzyki w samochodzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.