Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie

Czy na spotkaniu bedzie jakas koncowka albo intergra tranzystorowa? Bo jesli nie to mysle ze szkoda by bylo jakbysmy sluchali na samych lampach. Mimo ze sam mialem lampe i wogole jestem do nich przekonany to chetnie bym posluchal glosnikow na czyms naprawde mocnym. Ograniczanie sie tylko do lamp moze byc niesprawiedliwe dla niektorych konstrukcji AA gdzie potrzeba duzo pradu.

Co sadzicie na ten temat?

Witam.

Musiałem wcześniej opuścić spotkanie.

Jak było?

Bardzo sympatycznie, tu podziękowania organizatorom.

Co było, co grało?

Zamieszczam fotki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4263-100001091 1170293527_thumb.JPG

post-4263-100001092 1170293525_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja juz tez dotarlem do domu. Bardzo fajnie to wyszlo:) milo bylo wymienic doswiadczenia i pozartowac;) hehe

Jesli chodzi o dzwiek to dzis za pozno zeby opisywac. Moze jutro cos wiecej skrobne :P hehe

• Redaktorzy

byłbym wdzięczny za jakieś krótkie porównanie brzmienia zestawów z i bez ustroi akustycznych. Oczywiście jeśli takie próby były przeprowadzane ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Na moje ucho z ustrojami muzyka stała się znośniejsza w odbiorze-w zakresie niskich szczególna odczuwalność poprawy.Człek od ustrojów sympatyczny i wie co mówi,a przy okazji również dziękuję wszystkim,dzięki którym się odbyło spotkanie i tym,dzięki którym dźwięk wyszedł w końcu do nas ;)

Awięc na spokojnie po przetrawieniu:):)

1. Jestem pełen uznania organizatorom. Wszystko na "10"-tkę.

2. Jestem również zadowolony z postawy zaproszonych na spotkanie firm. Nie stwierdziłem by któraś z firm faworyzowała swój produkt. Pozostawiali oni wszystko ocenie gości.

3. Ustroje akustyczne wniosły sporo do niezaadoptowanego akustycznie pomieszczenia i w mej ocenie sprawdziły się na plus.

4. Byłem pod wrażeniem działania stolika pod sprzęt, cholera:):) zapomniałem nazwy, który dostarczył na spotkanie jeden z gości. To co wniósł do brzmienia na plus jest porównywalne z wymianą okablowania.

5. Szkoda, że nie wiedziałem o braku lampowego preampa (mogłem zabrać ze sobą swój), co pozwoliłoby rozwinąć "skrzydła" koncówce mocy Prezesa:), która na regulowanym wyjściu dzielnie "walczyła".

6. Delta Studio- grała tak jak sie po niej spodziewałem. Ciepło jak przystało na prawdziwą lampę.

7. Kolumny AA- niezłe, ale chyba wymagały wiekszego szlifu pod współpracujący zestaw. Odniosłem wrażenie, ze nie pokazały pełni swych możliwości:)

8. Okablowanie S.O.- tak grają jak grają. Nic nie maskowały i pokazywały w jaki tor są wpięte, co swiadczy o ich neutralności i dobrym stosunku ceny do możliwości.

9. W mizy czasie połączono system I.C. i zasilający Heavens Gates, który rozjaśnił brzmienie i podał je na twarz. W moim odczuciu bardzo przypomniał okablowanie Argentuma (stosowane w nieodpowiednim jemu systemie).

10. Piwo- lane z beczki z dystrybutora- zimne z pianka o własciwej barwie:)

11. Kiełbaski i karkówka- smaczne i dopieczone pomimo, ze nie bardzo były "pilnowane" :)

12. Sałatki, ciasteczka i inne dodatki- O.K. :)

13. Atmosfera- ocena WYBITNA!!!

Pozdr. gospodarzy i uczestników czekając na kolejną edycje mazurskich spotkań.

Zydelek

To moze ja cos napisze mniej powsciagliwego:)

Przedewszystkim chcialbym wszyskim podziekowac za stworzenie takiej wspalnialej atmosfery. Oganizzatorzy spisali sie wysmienicie. Chcialbym rowniez podziekowac przedstawicielom firm ktorzy przybyli na nasze spotkanie. Bylo bardzo, bardzo milo i sympatycznie:) Pogoda dopisala a kielbaski i salatki byly wprost wysmienite:D hehe. Mimo ze bylem samochodem to wziolem tez sobie ze 2 lyki browara z pianka:P hehe. Coz jesli chodzi o organizacje to wszystko na 6+. Gorzej z dzwiekiem, niestety.

Male niedopatrzenie organizatorow i zabraklo nam dobrego CD do calej oprawy dzwiekowej. Ograniczalo to znacznie system ale nie na tyle zeby dalo sie sluchac.

Wiec

Jesli chodzi o lampy Delty to w tych cenach jak dla mnie i w zestawieniu z kolumnami na spotkaniu totalna PORAZKA! Przedewszystkim cale pasmo dzwieku bylo przekolorowane i calkowicie nienaturalne! Ogromny bas i srednica do tego slabej jakosci gora. Dzwiek calkowicie sie zlewal i jak dla mnie to tragedia. Mozlgybm to okreslic jako jedna wielka klucha albo kula dzwieku. Oczywscie barwa w niektorych aspektach mogla sie podobac. Ale jesli patrzec calosciowo to ja uwazam ze bylo fatalnie, momentami tragicznie. Dzwiek nie wciagal, nie sprawial przyjemnosci ze sluchania i przedewszystkim byl nienaturalny. Tyczy sie to tak samo zestawienia lamp Delty z Thethysami jak i Eceladusami. Poprawa nieznaczna nastapila po zmiane okablowania na Sonus Olivia ale nadal dzwiek byl nie do zaakceptowania na tym poziomie cenowym. Osobiscie nie znalazlem nic interesujacego w zestawieniu Lamp Delty z kolumnami Audio Academy. Ale wiem ze innym sie podobalo, chociaz znam takich co podzielaja moje zdanie. Moze tez cos napisza.

Ciezko walczylem przez jakis czas zeby wypiac Delte i wpiac wkoncu Vincenta. Nie spotkalem sie raczej z idacym w ta strone zapalem mimo zapewnien poszczegolnych osob. Ale los sie do mnie usmiechnal i lampa delty sie zepsula!!! Tak tak, klocek za 14k sie popsul, niestety, zdarza sie najlepszym, ja sie ucieszylem bo mialem dosc sluchania tej kaszany. Nadejszla wielkopomna chwila i mozna bylo wpiac w sytem Vincenta. Przy okazji wczesniej doszedl konkretny stolik i sytuacja z wrzucaniem utworow do CDka troche sie poprawila. Wiedzialem ze sie poprawi i.....

Po wpieciu Vincenta usiedlismy sobie spokojnie wybralismy pare utowrkow i mozna bylo zaczac sluchac. Oczywscie dalismy wkoncu szanse panu z Sonus Olivi zeby zaprezentowal swoje okablowanie. W systemie znalazly sie tez krazki ferytowe i pochalniacze na twetery poprawiajace odbicia dzwiekow ktore powodowaly lekkie niepotrzebne wyostrzenie. Kazda zmiana byla wyraznie odczuwalna. Jesli chodzi o stawienie Vincenta z Enceladusami to mi sie osobiscie nawet podobalo. Mimo szczuplejszego basu zniknelo tez cale to nienaturalne brzmienie i podkolorowanie. Patrzac na to iz preamp ktory mielismy nie spisal sie za dobrze i wprowadzal zniekszalcenia to Vincent wpiety w wyjscie regulowane do Soniacza razem z Enceladusami zagral bardzo fajnie, dynamicznie i z emocjami. Wkoncu pojawilo sie troche lepszej gory i calosc zaczela brzmiec bardzo naturalnie. Podobalo mi sie szcegolnie jak Zydelek bojadrze wlozyl plyte z klasyka i wielka orkiestra gdzie rozmach i potega wywoaly usmiech na mojej twarzy:D Moglem tez wkoncu po wielu podejsciach za pomoca jednego z forumowiczow ( ktory walczyl w pewnym momencie dzielnie ) wlaczyc swoja plyte i porownac brzmienie. Szczerze musze powiedziec ze bardzo ale to bardzo mi sie spodobalo:) Kable Sonus Olivia wniosly troche dobrego do calosci systemu i mozna bylo juz przez rozkoszowac sie dobra muzyka:)

Jesli chodzi o stolik ktory wprowadzil tyle zamiszania to musze powiedziec ze sam bylem zdumiony! Wyraznie lepszy dzwiek szczegolnie w kontroli basu i jego wybrzmiewania. Ale ta cena! dla niektorych malo osiagalna niestety.

Ustroje akustczne ciezko mi oceniac bo zostaly wniesione jak jadlem kielbaske;) a pozatym w sali bylo od paru do wielu osob i akustyka przez to tez troche plywala. Napewno zmiejszyly sie odbicia od scian bocznych i tylniej.

Na chwile tez sluchalismy z Vincentem Thetysow. Mysle ze dzielnie sie bronily te kolumienki a gdzies tam przez ramie slyszalem ze komus sie podbaja lepiej niz Ecelasusy. Rzecz gustu. Ja mialem mieszane uczucia. Wyraznie bylo cos nie tak z gorna czescia pasma a bas jak dla mnie byl za malo punktowy. Wokal w oby przypadkach Enceladusow i Thethysow byl na bardzo dobrym poziomie ale przypominam z koncowka Vincenta bo na lampach byl przekolorowany i nienaturalny. Ogolnie wrazenie bylo pozytywne.

Ja dla siebie nie wybralbym zadnego z zaprezentowanych systemow w konfiguracjach ktore sie przewinely. Jesli juz to sklanialbym sie ku konfiguracji Eceladusy, Vincent, Sonuns Olivia, Stolik:P, i ten Soniak. Wyraznie gralo to najlepiej w tym zestawieniu.

Brakowalo mi jednak paru rzeczy. Przedewszystkim pomimo kolosalnej poprawy po zalaczeniu Vincenta scena byla jakas taka nijaka. Za malo dzwieczna gora i talerze perkusji troche papierowe. Dzwiek mial troche malo swiezego oddechu i brakowalo mu finezji, polotu. Rozmieszcenie sceny calkowicie centralne, scisniete miedzy kolumnami, a chcialo by sie zeby byla szersza, oj chcialo. Mysle ze jakby bylo wiecej miejca po bokch kolumn dzwiek by sie otworzyl jeszcze bardziej. Ja nie preferuje takiego scisniecia miedzy kolumnami.

To chyba tyle :) jak mi sie cos przypomni to dopisze:)

Pozdrawiam i serdecznie dziekuje za tak mile spotkanie!:D Panowie spisaliscie sie na medal! Oby wiecej takich spotkan:D

Mlody2>

Zgadzam się z Tobą w 100% co do dźwięku, po prostu myślałem ,że mam coś nie tak ze słuchem.

Po za tym było wszystko ok.

Pozdrawiam organizatorów i uczestników miło było Was poznać.

Ufffff !

W imieniu Mazurskiego Stowarzyszenia Audiofila i Melomana z Giżycka pragnę baaaardzo, serdecznie podziękować wszystkim uczestnikom spotkania. Stworzyliście przemiłą atmosferę !

Dziękujemy przede wszystkim :

1. Dostawcom mocnych wrażeń :

a ) AUDIO ACADEMY

b ) DELTA STUDIO

c ) SONUS OLIVA

d ) 4 SOUND

2. Firmie "KOPEĆ-STANIEWICZ" z udostępnienie pomieszczeń odsłuchowych

3. Firmie Wielobranżowej "MAR-POL" za parasol, krzesełka, stoliki oraz płyn i piankę o właściwej barwie :)

4. Naszym kochanym żonom za pyszne sałatki i wyrozumiałość za naszą dwudniową nieobecność w domu

Potknięcia organizacyjne pewnie były ( chaos przy zmianie okablowania, częściowo spalona karkówka, szum serwera ) za co przepraszamy, ale sądzę, że nie było tak źle. To nasze pierwsze spotkanie w większym gronie, więc błędy się zdarzają. Trudno, co robić :)

MSAiM da o sobie znać już wkrótce !

Co powiecie na prezentację HARPIA ACOUSTICS ?

Pozdrawiamy wszystkich i jeszcze raz dziękujemy !

Ps. Została po spotkaniu jedna bezpańska płyta. Komu będzie jej brakowało to proszę o kontakt.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Trochę ode mnie.

Po pierwsze wielkie dzięki za zaproszenie i spotkanie dla organizatorów oraz producentów ,że chcieli nas zaszczycić swoją obecnością. Co do organizacji to według mnie na piątkę jasne ,że jak się organizuje spotkanie w sporym gronie to drobne potknięcia są nieuniknione.

Teraz o dźwięku jak dla mnie to hym….. to niestety nie był mój dźwięk co prawda ewaluował i był coraz lepszy poprzez zmianę akustyki pomieszczenia ,okablowania ,mebla pod sprzęt wymianę wzmacniacza itd. Ale cały czas miał w sobie coś co mnie drażniło i nie pozwalało się cieszyć muzyką. Zdaję sobie sprawę że pomieszczenie nie było idealne do słuchania na sporych kolumnach także panujący tłok też nie poprawiał sytuacji. Początek nie był obiecujący dźwięk był męczący natarczywy po chwili okazało się że wzmacniacz DS uległ awarii i z konieczności przesiedliśmy się na Vicka z lampowym preampem przywiezionym przez jednego z uczestników spotkania i dalej kicha co prawda dzwięk nie był już zniekształcony ale był problem z basem i barwą średnicy po podłączeniu źródła CD Sony przez wyjście regulowane zaczęło być lepiej dźwięk nabrał masy pojawiły się szczegóły ,potem zaczęliśmy eksperymenty z okablowaniem najpierw interkonekt SO potem następny z innymi wtykami różnice na granicy percepcji i dalej bi-wring na górę srebro SO dół to niedrogi kabel głośnikowy nazwy niepomnę tutaj nastąpiła znacząca zmiana góra nabrała więcej blasku wysokie stały się bardziej szczegółowe i wybrzmiewały dłużej ale scena była dla mnie płaska jak deska .Potem nastąpiła instalacja stolika przywiezionego przez jednego z uczestników spotkania widać na zdjęciach na nim spoczął CD no i okazało się ,że to działa dźwięk uległ słyszalnej poprawie .Następnie przyszła pora na lampę okazało się ,że jest ok. i można ją testować zmiana w dźwięku była znacząca ale w swojej estetyce mnie nie urzekła system był bardzo przejrzysty i świetnie pokazywał jakość realizacji nagrań ale zabrakło magii tego czegoś co pozwala usiąść i cieszyć się muzyką. Według mnie kolumny mają potencjał ale reszta toru nie była w stanie go pokazać .

To tyle jeszcze raz gorące podziękowania i tak trzymać ,czekam niecierpliwie na następne spotkanie.

Z tego co czytam to spotkanie mialo chyba bardziej charakter w stylu wieczor Davida Coperfielda...Skoro nic nie pomagalo i w zasadzie jestescie zgodni z tym, ze ogolnie nie bylo dobrze skonfigurowanego zestawienia a jak zostal dostawiony stolik to wtedy bylo najlepiej to jak dla mnie to po prostu magia.Szkoda, ze mnie jednak nie bylo, bo chcialbym sie sam przekonac czy rzeczywiscie tyle ten stolik do spotkania wniosl...A moze on dopiero poprawil wszystko jak postawiliscie na nim butelke i kieliszki;))??

Pozdrawiam

Mag

Albo mi sie wydaje, albo juz kiedys przy okazji odsluchow konstrukcji ze stajni AA pare osob stwierdzilo, ze wzmaki DS nie pasuja do tych kolumn ?

Dlatego zdziwilo mnie, ze znow bedzie odsluchiwane takie polaczenie...

Gość jarokar

(Konto usunięte)

>mag99

nie chodzi o czary ale o fakt ,że stolik powodował słyszalna zmianę w dźwięku na korzyść i tyle

co z tego wynika ,że jak już skonfigurujesz system i jesteś z niego zadowolony to warto pomyśleć o solidnej podstawie na klocki bo ma to wpływ na dźwięk i nie chodzi o żadne wodo

Ja chciałbym podziękować za zorganizowanie tej prezentacji, przede wszystkim dla goldenlok'a oraz prezes'a oraz podziękowania dla wystawców sprzętu. Miło spędziłem czas :))) A co do dźwięku, to wolę jednak słuchać jak narazie dalej, to co, mam u siebie w domu :))))

Jeszcze raz dziękuję za super spotkanie i do następnego razu.

P.S. Michał z AA pochłaniał duże ilości pokarmu :))))) Jak byście chcieli Go zaprosić na pokaz, to radzę dobrze zaopatrzyć lodówkę :)))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.