Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

Na dziś deklaruję przyjazd z chłopakami. Będzie nas około 40-tu audiofili i miłośników dobrej muzyki. Już zamówiłem transport- autokar, który dowiezie nas na miejsce spotkania.

Potwierdzam termin spotkania. To nie Prima Aprilis ! Zachęcam wszystkich do przybycia, bo być może atrakcją spotkania będą oprócz sprzętu pewne ustroje akustyczne będące w ofercie wystawcy. Na dziś mogę tylko tyle powiedzieć. Reszta jest owiana audiofilską tajemnicą. Czy ktoś w Białymstoku nas czyta ? Bez Waszej reprezentacji spotkanie nie odbędzie się ! :)

prezes1, 1 Kwi 2010, 22:53 Czy ktoś w Białymstoku nas

>czyta ? Bez Waszej reprezentacji spotkanie nie odbędzie się ! :)

Czyta czyta:))) Bądź pewny, że ekipa śledziowa świeża i gotowa przybędzie:)))

>> krzysiekol

Najlepszą opinią będzie, jak weźmiesz swoje płyty na spotkanie w Giżycku i napiszesz, czy one zagrały lepiej, niż u mnie. Jeszcze na entry level kolumnach WLM, czyli Diva.

Podobno 24 kwietnia ma być hi-end... ciekaw będę wtedy Twojej opinii, czy był.

Jeden z uczestników spotkania ma ciekawe podejście w stylu: "idę słuchać hi-endu" (kto - zagadka dla jarokara). Ja tam wolę słuchać muzyki. Ale może ja nie mam racji i będzie hi-end do posłuchania :-)

PS. Dlaczego nie będę? Nie chcę być tłem lub narzędziem dla promocji kolejnego producenta. Nie rozumiem dlaczego nie ma innych, spontanicznych lub tematycznych propozycji na spotkanie. Skoro nie zamierzam kupić tych produktów (wierny jestem jednej firmie), to i konsekwentnie wypada nie być. Ponadto producent - nawet jeśli nie ma konta na forum, to przez kogoś - powinien wykazać minimum zaangażowania i udzielić garści informacji, co takiego niezwykłego jest w jego wyrobach, żeby angażować swój czas na przyjazd. Chyba, że jest pewien, iż wszystko wyjaśni odsłuch i objawienie się tzw. hi-endu u słuchających. Wątek jest otwarty dla wszystkich (dowodem, że mnie jeszcze w nim nie zablokowano), więc warto o sobie innym opowiedzieć.

Kolega, Wojciech ma specyficzny gust i formę wyrażania swoich myśli, to samotny "biały żagiel" poszukujący podmuchu wiatru, którego i tak nie ma, bo jest flauta:)))

a więc z żeglarskim pozdrowieniem ahoj, zawsze było wesoło i niech tak będzie i tym razem.

Można fale przemierzać promem i Omegą. Z tą różnicą, że prom płynie obranym kursem, a Omega gdzie ją fale poniosą. Nie jesteśmy tacy, jak o sobie myślimy, ale jak widzą nas inni. Z powodu przekonania co do słuszności tej zasady czasem piszę. Z nadzieją na lepsze.

A dalej trzeźwo patrząc, tu nie chodzi, by było "wesoło", ale żeby grało dobrze.

A i prawda, że naprawdę dobrze gra od "święta"... :-)

A można prosić o ujawnienie, co to za system lampowy cieszy ucho Kolegi Dzagiasa?

Trzymajmy się, proszę, forumowych nicków, żeby nasze wariactwo nie przenikało do życia.

Dobrze ze sobą współgrający, co cieszy moje ucho. Istotą jest muzyka, a wszystkie dodatki są by sprawić przyjemność z jej odbioru.

Zgadza się, że od święta gra najlepiej, zwłaszcza jak ktoś mieszka w dzielnicy przemysłowej. Ustaje odbiór energii przez zakłucające maszyny, gospodynie domowe nie piorą w święta, więc i jakość prądu jest znacznie lesza.

Jeszcze raz Wesołych, spokojnych i zdrowych....

Od święta oznacza mało który system.

Prąd na to nie wpływa w znaczący sposób. Zadowolenie z muzyki też nie zależy od sprzętu - wystarczy przypomnieć sobie swoją pierwszą wieżę. U mnie grafitowa midi wieża Unitry z 3 elementów. Człowiek był zasłuchany w wieczory płytowe z radia... Więc co tak dobrze współgra?

Dziękujemy za życzenia i wzajemnie. Myśle ,że jest to dobry okres by zakończyć niektóre nerwowe, uszczypliwe i nic nie wnoszące dyskusje. Cieszmy sie Świętami i muzyką. Alleluja i do przodu !!! Pozdrawiam wszystkich kolegów z forum i życze wszelkiej pomyślności :)

Witajcie Wszyscy,

Wychodzę z konkretną propozycją i prośbą zarazem. Ponieważ bardzo cenię kolumny WLM i każde z nimi spotkanie (a z systemem aktywnym w szczególności) jest ogromnym przeżyciem chciałbym Was zachęcić do wysiłku organizacyjnego, a w zamian będzie okazja do posłuchania, mam nadzieję, czegoś więcej niż hi-endu, bo absolunie fenomenalnego dźwięku. Specjalnie na nasze spotkanie bym przywiózł z Warszawy system aktywny WLM Aura (podstawkowce, zewnętrzna zwrotnica, sub z dedykowanym wzmacniaczem) i byśmy wspólnie spróbowali optymalnie skonfigurować system (a to jest wyzwanie). Bym to pewnie zrobił sam, ale nie dysponuję przedwzmacniaczem i dwoma końcówkami mocy (takie komplet jest niezbędny). Stąd prośba, aby odezwały się osoby dysponujące "dzielonkami" które by je udostępniły w konkretnym terminie podczas spotkania.

U Maćka w Mrągowie już jest jedna końcówka, od Bodo_z można pożyczyć pre, więc w zasadzie brakuje jednej końcówki.

Myślę o którymś terminie sobotnio-niedzielnym. Proszę, weźcie pod uwagę, że dla mnie oznacza to przywiezienie systemu i odwiezienie, więc nie idę na łatwiznę. Myślę, że dla tak ciekawego systemu warto specjalnie zrobić wysiłek i poświęcić czas.

Miejscem spotkania może być Giżycko lub Mrągowo (namówię Maćka) albo u mnie - Olsztyn. Poszukiwany jest set wzmacniaczy do aktywnego zasilenia i ich właściciele chętni przeżyć audiofilską przygodę.

Co Wy na to?

Żaby nie torpedować tutaj info o spotkaniu 24.04 bardzo proszę pisać na razie na moje PW. Będę oddzwaniał. Zebrane informacje zamieszczę w nowym wpisie, jeśli będzie zainteresowanie i szansa na dopięcie sprawy. Będę wdzięczny za aktywne poparcie pomysłu.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolego szanowny W...., bo wstydzisz się mimo, że wszyscy wiedzą ktoś Ty swojego imienia jakie nadali Ci rodzice.

Zestawy oparte na kolumienkach podstawkowych są robione do małych pomieszczeń i mało !!! Maja wspólnego ze stade of the art, któremu starasz się zblizyć, jak widać bezskutecznie:-))) Subwoofery to proszę pozostaw do kina domowego i imprez disco polo. WLM nie jest pępkiem swiata ani wyznacznikiem, więc fakt, że Ty się tym pasjonujesz nie upowaznia do narzucania tego czy tamtego. Pozwól więc by poznać jeszcze inne konstrukcje innych osób. OK???

Nie czepiajmy się literówek, bo każdemu się trafiają to raz. Dwa nie ma jadu, ale Wojtkowi prócz własnego podwórka nic sie w zyciu nie podoba, choćby było najleszą piaskownicą, a wiem bod osób u Niego słuchających, że gra miernie, skąd więc takie unoszenie nosa? Nawet Wiesław skrytykował mocno ten system i kierunek zbliżania się do dzwięku wię skoro góru tak twierdzi to tak musi być.

Kolega się nieco ośmieszył w podsumowaniu podstawkowców z subem WLM, ale za niego nie będę przepraszał. Dałem możliwość posłuchania u mnie kolumn, których na pewno nigdy dotąd nie miał okazji bliżej poznać. Taki rewanż za ciekawy wpis... Cena powyższego zestawu ze zdjęcia, to 70 000 zł. To może powinienem dodać. Na pewno systemik do dyskoteki :-) A że przy okazji każdą inną muzykę gra jak na żywo... Taki gratis od WLM. Firmy, która zdobywa dźwięk wystawy tam, gdzie się pojawi.

Na Mazurach tylko by nie zdobyła, wiem :-)

Ktoś wie, co mi się w całym życiu podoba, a co nie. Jakiś Wiesław autorytet się pojawia - handlarz sprzętem, co wie dużo o mnie, a parę lat się nie widzieliśmy. Cena, że niby ma dla mnie znaczenie, a jest odwrotnie (patrz ceny driverów, które używa WLM). A najśmieszniejsze, że Pana D. nie kojarzę i raczej u mnie nie był. Podejrzewam wprawdzie kto to (jest z Mrągowa), ale mogę się mylić. Ma żal o coś, to oczywiste.

Warto też poruszać się w konwencji forum i stosować nicki. To taki przejaw znajomości społecznościowej kultury. Można jeszcze podać mój telefon, dlaczego kończyć na imieniu.

Nigdy i nikomu nie odmówiłem możliwości posłuchania mojego systemu. I to zamyka temat zawistnej postawy D.

Przykro mi, że z mojego powodu temat zastał zaśmiecony, ale zawsze będę walczył o jakość, śmiało oceniał i pisał o tym, co jest warte upowszechniania. I jak widać z powyższego ze zdjęciem proponował udział wszystkim, którym z moimi opiniami i ciekawością świata po drodze.

Chciałbym serdecznie podziękować jarokarowi za zaoferowanie się z pomocą w zorganizowaniu odsłuchu aktywnego systemu WLM oraz Bodo_z, który nie odmówił udostępnienia swojej konstrukcji wzmacniaczy.

Na spotkanie zapraszamy wszystkich chętnych, jadnak należy śledzić ten wątek, bo po skonfigurowaniu systemu (jeśli uda się w satysfakcjonujący sposób) w środę umieszczę o tym wpis. Zainteresowanych poproszę wtedy o kontakt na PW i już telefonicznie przekażę miejsce, gdzie rozstawione będą kolumny (na 100% tego teraz nie wiadomo). Spragnieni wrażeń będą musieli się wykazać pośpiechem, bo przewidujemy grać tylko w środę.

3 pary kolumn WLM w jednym pokoju, to nie zdarza się często. Będzie się działo...

Witam ! Myśle ,że odsłuch kolumn WLM to nie lada gratka. Wielu słuchało ich na Audioschow i rzeczywiście był to show !!!! Problem polega raczej na terminie możliwego odsłuchu. Troszke to nieprzygotowane i na wariata. Mam nadzieję ,że doznania słuchaczy będą równie znaczące jak cena zestawu.

Wracając do tematu głównego uprzejmie proszę o odświeżenie listy uczestników spotkania w dniu 24 kwietnia w Giżycku. Zapraszam serdecznie wszystkich. Szczegóły spotkania wkrótce.

prezes1, 14 Kwi 2010, 20:00

>To ja też :)

>Rozpoczynam listę:

>1. jarokar

>2. myślę że Maciek też da się namówić

>3. grynio

>4. L3VY

>5. Prezes1

>Pozostała reszta reprezentacji Białegostoku wpisywać się! ;)

>6.Dzagias

>7.Frank

>8.Zydelek

Witam kolegów ! no wreszcie coś drgnęło na liście gości na giżyckim spotkaniu. Szczegóły organizacyjne właściwie nie są jeszcze znane, ale obiecuje , że wszystko będzie przygotowane należycie. Co do sprzatu, to niedługo pojawi się tutaj wpis producenta, który pewnie przybliży nam konfigurację systemu i szczegóły techniczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.