Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, GB napisał:

Ale dobrze. Ile u Ciebie?

To za dwa koła 200 zł? Jak tak to ok. 

Nie pamiętam, tyle że ja płaciłem za całe koło 500 zł, gość mi składał od podstaw. 

A może chce ktoś kupić koła do szosy?

Mam do sprzedania komplet Syncros RP2.0 disc pod ośki 12x100 i 12x142, piasty to Syncrosy na ratchetach (po dźwięku obstawiam, że to brandowane DT350, albo coś na 3-pawl, bo brzmi jak piasta w moim Canyon Grail, gdzie jest DT Swiss, ale 3-pawl, a nie ratchet). Wewnętrzna szerokość 19 mm. Zaklejone taśmą do tubeless. Przebieg to niecały sezon, około 5000 km. Masa kompletu 1740 g. Puszczę za 600 PLN komplet, jak ktoś ogarnie sobie logistykę. (Kraków)

Specyfikacja: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez barmanekm

System gra dobrze, albo nie....

23 godziny temu, Tyrion.L napisał:

Ładne te kółeczka

Mam na tych piastach koła  MTB i lubię dźwięk tylnej . Miód dla uszu. Słońce świeci , choć zimno. Zraz wypad do lasu na co najmniej godzinkę☺️

40 minut temu, marecki marek napisał:

Używa ktoś jeszcze Polar V800?

Mój ma problemy z połączeniem do laptopa.

Czy to już czas kupić nowy.

Ja wciąż używam. Miałem jakiś czas temu podobnie. Odinstaluj oprogramowanie i zainstaluj ponownie

Piękna machina. 

5 godzin temu, xajas napisał:

Z wrazenia zapomniales banany

Ukryta Zawartość

Sayw rurze podsiodłowej

Ukryta Zawartość

Dziś rano  w interwale miedzy z wizytą ze święconką w kościele a wizyta gości udało mi się pojechać 48 km na szosie. Już sucho , bez ryzyka uślizgu i średnia ponad 30km/h ☺️. Dziś pojawił się w jednym z gniazd pierwszy BOCIAN , herold słońca i ciepła. Zdrowych i Rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy Wam życzę. 

Weekend.

Przyroda powoli budzi się ze snu zimowego. Widać to po lasie, który zaczyna nabierać soczystej i żywej zielenii.

Tym razem piękne Góry Sowie towarzyszyły mi podczas dzisiejszej wycieczki rowerowej, poprowadzonej ścieżkami wytyczonymi przez trasy SudetyMTB.

Totalny reset.e3d7f5ecff475d161ece5200aaa4ca3b.jpg728f3e0aebc23b6a9cce77c997afee2d.jpg7ff07dcc7cb575b8ca9115711e291411.jpg7d41f3c4fc5c3d3a3ebe32c7ed3929cb.jpgfa2b80759bd33280bce1941e1edfd7c1.jpgdc801c3725b064c02ae87e4c788b5290.jpg25fcc45387f7f962dffabec440d27b7c.jpgb914544231e069cbf72bb03e842ffe69.jpg91a0c832814278e7eb23208de2d4780f.jpg

4 minuty temu, GB napisał:

Weekend.

Przyroda powoli budzi się ze snu zimowego. Widać to po lasie, który zaczyna nabierać soczystej i żywej zielenii.

Tym razem piękne Góry Sowie towarzyszyły mi podczas dzisiejszej wycieczki rowerowej, poprowadzonej ścieżkami wytyczonymi przez trasy SudetyMTB.

Totalny reset.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 728f3e0aebc23b6a9cce77c997afee2d.jpg7ff07dcc7cb575b8ca9115711e291411.jpg7d41f3c4fc5c3d3a3ebe32c7ed3929cb.jpgfa2b80759bd33280bce1941e1edfd7c1.jpgdc801c3725b064c02ae87e4c788b5290.jpg25fcc45387f7f962dffabec440d27b7c.jpgb914544231e069cbf72bb03e842ffe69.jpg91a0c832814278e7eb23208de2d4780f.jpg

u was pogoda u nas dysc

szczypi po nogach ino jyż

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

u was pogoda u nas dysc
szczypi po nogach ino jyż
U nas miało padać, ale finałowo chmury przesunęły się na wieczór. Jednak wcześniejsze deszcze spowodowały, że błoto było wszechobecne.

13d81f12b4b0d0649aa2fa85a0c45e19.jpgb8400e1b8b8aeee4f8373ac3624f5cd1.jpg

Ktoś może mi polecić jakiś kompresor do hobbistycznego wykorzystania, tj raz w tygodniu po 1,5h pracy.

Miałem takiego Stanley'a, ale wyzionął ducha. Po 3ch latach jak gwarancja ustała.

a94ff169669eda073123c12910718f84.jpg

Od czwartku codziennie na przemian lasy XC lub szosa. Faktycznie z każdym dniem przybywa zieleni i bocianów w znajomych gniazdach ( wszystkie zajęte ☺️

1 godzinę temu, GB napisał:

Ktoś może mi polecić jakiś kompresor do hobbistycznego wykorzystania, tj raz w tygodniu po 1,5h pracy.

Miałem takiego Stanley'a, ale wyzionął ducha. Po 3ch latach jak gwarancja ustała.

Ukryta Zawartość

Obczaj Szaja, coś tam kiedyś testował i chyba używa przenośnego kompresora

Ukryta Zawartość

Obczaj Szaja, coś tam kiedyś testował i chyba używa przenośnego kompresora
Ja już przenośny miałem - ten Stanley - nie wytrzymał. Kupię teraz chyba olejowego. Ponoć bardziej pancerne i łatwiejsze w naprawie.

• Redaktorzy

@GB może klasyczne tłokowe 2-stage byś se pitolnął, tylko one plują delikatnie olejem. W sumie pewnie 1-stage Daimlera by styknął. Ale jeśli ma być HI-END to trzaby w Ecompa3.0 z wirnikiem śrubowym wcisnąć. Nawet Szaj nie ma takich "klocków". 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

[mention=73957]GB[/mention] może klasyczne tłokowe 2-stage byś se pitolnął, tylko one plują delikatnie olejem. W sumie pewnie 1-stage Daimlera by styknął. Ale jeśli ma być HI-END to trzaby w Ecompa3.0 z wirnikiem śrubowym wcisnąć. Nawet Szaj nie ma takich "klocków".
Kangie, jakby miały dobre osuszacze to czemu nie.

Dodatkowo one na ropę, chyba, że poczekam na eCOMP, jednak te za jakieś 2lata.

Szaj rzeczywiście mógłby mi podskoczyć.

Zaczyna się sezon więc tradycyjny apel: nie bądźcie rakiem drogowym!

Ft0o3YcWwAUga9Z?format=jpg&name=large

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zaczyna się sezon więc tradycyjny apel: nie bądźcie rakiem drogowym!
Ft0o3YcWwAUga9Z?format=jpg&name=large

Trochę nie rozumiem tej foty.

Goście jadą jednym pasem. Gdyby jechało auto, to zajmowało by wtedy też jeden pas ruchu. Według mnie jadą poprawnie, z naciskiem na swoje bezpieczeństwo, aby Januszom nie przyszło do głowy, że na żyletę zmieszczą się na tym samym pasie wyprzedając rowerzystów.

• Redaktorzy
17 minut temu, GB napisał:

Trochę nie rozumiem tej foty.

Grześ, to proste. Oba jadąc obok siebie zajmują tyle samo miejsca na szerokość co samochód osobowy. Różnica jest tylko taka, że samochód jechałby z sensowną prędkością i kierowca z tyłu najprawdopodobniej nie chciałby go wyprzedzać.

Jako że ci rowerzyści nie wyglądają na napi3rdalaczy 45-50km/h po plaskim ich sylwetki nie są ustawione na szybką jazdę, trzeba ich wyprzedzić żeby normalnie jechać autem.

Gdyby jechali gęsiego (jeden za drugim) o wiele łatwiej byłoby kierowcy ich wyprzedzić (bo nie trzeba zajmować sąsiedniego pasa albo też zajmę tego pasa odrobinę np. 0,5m). A jedna ze złotych zasad pokazanych w książce "Superkierowca" Paula Ripleya, to taka żeby jak najrzadziej i możliwie najkrócej przebywać na obcym pasie ruchu.

A Tobie co nie leży?

Grześ, to proste. Oba jadąc obok siebie zajmują tyle samo miejsca na szerokość co samochód osobowy. Różnica jest tylko taka, że samochód jechałby z sensowną prędkością i kierowca z tyłu najprawdopodobniej nie chciałby go wyprzedzać.
Jako że ci rowerzyści nie wyglądają na napi3rdalaczy 45-50km/h po plaskim ich sylwetki nie są ustawione na szybką jazdę, trzeba ich wyprzedzić żeby normalnie jechać autem.
Gdyby jechali gęsiego (jeden za drugim) o wiele łatwiej byłoby kierowcy ich wyprzedzić (bo nie trzeba zajmować sąsiedniego pasa albo też zajmę tego pasa odrobinę np. 0,5m). A jedna ze złotych zasad pokazanych w książce "Superkierowca" Paula Ripleya, to taka żeby jak najrzadziej i możliwie najkrócej przebywać na obcym pasie ruchu.
A Tobie co nie leży?

Dla mnie ta zasada to słaba jest - może dobra z punktu widzenia kierowcy auta ale nie rowerzysty.

W końcu jak napisałeś to superkierowca a nie superrowerzysta.

Co mi nie leży? Już to pisałem, ale powtarzając to Januszowie, wciskający się na żyletę spychając mnie na pobocze i zagrażając tym samym mojemu zdrowiu i życiu.

Zdarza mi się to nie często, bo jak wiesz, że ja po lesie jeżdżę a w mieście w głównej mierze po ścieżkach rowerowych.

Jednak, patrząc na ilość czasu spędzonego przeze mnie na drodze to zawsze taki janusz się znajdzie.

Ci na zdjęciu mogą jechać na odblokowanych elektrykach :) A prawda jak zawsze leży pośrodku. Rowerzyści niech nie blokują ruchu a kierowcy niech zachowają wymaganą odległość podczas wyprzedzania.

• Redaktorzy
14 minut temu, GB napisał:

Dla mnie ta zasada to słaba jest - może dobra z punktu widzenia kierowcy auta ale nie rowerzysty.

Z punktu widzenia rowerzysty nie widzę problemu w jeździe jeden za drugim.

15 minut temu, GB napisał:

Co mi nie leży? Już to pisałem, ale powtarzając to Januszowie, wciskający się na żyletę spychając mnie na pobocze i zagrażając tym samym mojemu zdrowiu i życiu.

Też tego nie lubię.

Jednak jadąc jeden za drugim znacznie ułatwia się życie kierowcom.

I wtedy jakoby tych "Januszy/Januszów" mniej. 😉

16 minut temu, przmor napisał:

Ci na zdjęciu mogą jechać na odblokowanych elektrykach 🙂

Otóż to! Nie wziąłem tego pod uwagę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.