Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 1500AE- charakter , warty ceny?

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nonie popadajcie w paranoję. Porównaj np zestaw denona 1500 do zestawu naima z serii X i nie będziesz wiedział który dźwięk jest po prostu lepszy? Nie załamujcie mnie. Amplifikator w każdym aspekcie był lepszy od denona

>>>>> I cos jeszcze... Np. Amplifikator S jest w cenie "sklepowej" niemal 2x drozszy od Denona PMA1500AE, a do tego... Amplifikator jest w pewnym sensie "audiofilska manufaktura" - robia sprzetu malo, ale naprawde solidnie. Wiec porownania do masowej produkcji Denona sa tu karkolomne...

Tu się z tobą nie zgodzę.

w takim budżecie cena, ma znaczenie ale dla marketingu, sklepu czy producenta, natmista dla samego użytkownika jest nie aż tak ważne.

Ja miałem Primalunę prologue ONe, miałem vicka 236, oba te sprzęty kosztowały o wiele drożej niż denek, a jednak zagościł u mnie sprzet tańszy.

Co nie zmienia fakty że może będe go chicał sprzedać, bo chciałbym trochę pokosztować np PMA2000AE-cóż taka moja natura :)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Zgadzam się z Mac-kiem. Lampy po 5000zł są do zdobycia za 1200-2000zł (z HK).

Sam mam też teraz końcówkę Parasounda, która gra mi o niebo lepiej niż 1500AE, nawet nie ma porównania, również cenowo :)

Chiński to jest Usher, a nie Uher

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)
http://www.jungson.com/content/hifi.htm Chodzi mi o różnicę między tymi?? To ta sama firma chyba??? Zupełnie inne oznaczenia, bebechy też chyba troszkę inne?? Sorki za off-topa

Parę m-cy temu widziałem gdzieś (nie pamiętam gdzie) ogłoszenie z Deltą albo EL34 albo 6L6 za kwotę ok. 3000zł.

A jak nie, to poluj na Phase 2709 (lub Phast Pentode), miałem i polecam. Albo na Omaka Jewel One. Tudzież Amplifona WT30 (tylko nie WT40, ten model zrobił na mnie jak najgorsze wrażenie).

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

A co na to powiecie?? http://cgi.ebay.de/Yaqin-100B-4-x-KT88-Stereo-Tube-Integrated-Amplifier-NR_W0QQitemZ300105775324QQihZ020QQcategoryZ3280QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Jeżeli nie ślepnę na starość to widzę cenę 300 funciasków (1700zł około), a w Szczecinie stoi taki sam za 5200zł.

Przyznam, że miałem ochotę go wypożyczyć, ale widząc tą cenę to chyba wolę w ciemno brać :D

no to fakt, tylko ta cała procedura z honkongu, nie wiadomo jak się to z sumuje ile wyjdzei.

Za tą cenę bym się chyba wciemno zdecydował.

gdyby coś piszę się na wspólne zamówienie ;)

A co myślicie o denon dcd 700ae? Warto dopłacać do dcd 1500ae. Mam zamiar kupić pma 1500 ae + dcd 700ae czy będzie to dobrze współgrało ?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

• Redaktorzy

sprocket - umów się na odsłuch w Gal.Mokotów (mają Denona), wrzuć do samochodu Elaci i jedź na odsłuch.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

wkamil - wygląda to mniej więcej tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) licytujemy i kupujemy

cena bazowa wzmaka (ile wylicytujesz za tyle masz - niech cię bóg broni kupować po cenie kup teraz bo chińczycy zawyżają, kupuj u sprawdzonego dostawcy)

Do tego doliczyć musisz:

Jak podaje sprzedawca transport morski to ok 500 zł

CŁO NA ELEKTRONIKĘ 4% od ceny podanej na fakturze bądż dokumencie

Opłata lotniskowa 20$ (do 50kg) -500$ (10000kg)

Dokument SAD 80 zł

Zgłoszenie towaru na posterunek celny 50 zł

Obsługa towaru 150 zł

OCZYWIŚCIE JEST TO WERSJA NAJBARDZIEJ PESYMISTYCZNA

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.