Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny DIY do 1000zł

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

ArturP ---->

"Z drugiej strony jestem przekonany ,że każdy audiofil-posiadacz Heco śni po nocach o drogim scan speaku i gadanie na forum o wyższości tanich nad drogimi jedynie ma na celu chwilowe ukojenie smutku i leczenie kompleksów."

Snob :) Albo też leczący komplesy portfelem ;)

Zanim się oburzysz zobacz emotionki.

Nie pisz proszę więcej takich "nowobogackich" tekstów bo sam sobie podstawiasz nogę ;)

"nie wstydź sie ,ze masz pieniadze . Kobiety to lubią !"

Kobietom imponuję czym innym ;)

A robię na Usherach, na wysoki też wybrałem Ushera T9950. Zobacz w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

arturp 7 Mar 2006, 22:37

Na kazdym glosniku jest logo, jezeli placisz tylko i wylacznie za to te jestes nie spelna rozumu (ogolnie nie lubie sie w sejmikowe glupoty wdawac), sa glosniki tanie i dobre i drogie i kiepskie. Po pierwsze to trzeba miec czym to pomierzyc, po drogie to trzeba miec sluch (jak go az tak dobrego nie mam), po trzecie to trzeba umiec z tego kolumne zrobic. Jak narazie to mysle ze to forum jest zenujace. Rownie dobrze moge napisac: "Czesc chce sprzedac swoje kolumny, kto jest chetny ?".

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

ScanSpeaki to i bez loga są rozpoznawalne.

Ten Heco na aluminiowym koszu nie ma wytłoczonego loga. A jakością wykonania i dźwięku może zapędzić do kąta wiele markowych drogich głośników. Na Wolumenie kupić się go nie da. A jeżeli się da, to ja takie chcę.

Grzebałem w bardzo wielu kolumnach. W Magnatach znajdowałem głośniki Vify, w Heco Morela, w Dali Peerlessa, Seasa i Vifę, w Jamo Peerlessa, Gradienta i Vifę... Często ze zmienionymi frontami i koszami, często z nalepką z marką kolumn, a nie producenta głośnika. Często klienci nie wiedzą co naprawdę siedzi w kolumnach niezbyt dobrze kojarzących się marek. Zatem odrzucanie głośnika wyłącznie dlatego że ma jakieś tam logo na koszu pachnie mi snobizmem.

Nie idź na wolumen - na allegro tego na kilogramy jest .Nie trzeba sie trudzić. Gdzie nie popatrzec to naklejka z nazwą na tweeterze .A i znaczek mozna sobie kupić - jak to na bazarze .

Ukryta Zawartość

post-3970-100005329 1170287123_thumb.jpg

post-3970-100005330 1170287122_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Przy okazji, arturp pokazał na zdjęciu kolumny z żółtymi głośnikami. Oto link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Sprzedawca tych kolumn jest oszustem. Kolumny zmontowane samodzielnie z jakichś głośników no-name sprzedaje jako oryginalne Heco. Oryginalne Heco to są tam tylko obudowy (od Mythosów 700 z których pochodzą woofery HW160) i tweetery (ale te są nie od tego modelu). Uwaga na oszusta !!!

Ukryta Zawartość

borysgo2, 7 Mar 2006, 23:04

Tu dotknąłes bolesnego tematu , który stał sie powodem wielu dramatycznych wymian zdan między uczestnikami tutejszych dyskusji .Jak widzisz nic sie nie zmieniło .

PS

Ja nie twierdze ,że wszystko co drogie jest dobre bo bolesnie doświadczyłem ,że tak nie jest ( np. odchodzący w niebyt PHL ). I nawet tu sie zgadzam z McGyverem co jest zapowiedzią końca swiata lub nowych wyborów parlamentarnych.

Pozdrawiam

...there is no spoon...

ArturP ---> ja znów tylko sie zapytam gdzie masz logo i "małomiasteczkowy szpan" na moich kolumnach? Widzisz przedstawiasz dziwne zdjęcia jakiegoś plastikowego badziewia, która ma się nijak do całkiem przyzwoitych głośników z serii A-CPP.

Tak dla ścisłości to tego typu Heco możesz dostać w jednym miejscu - u przedstawiciela Heco, Magnata i paru innych marek samochodowego audio po ok 130-140 zł/szt (za HW160 A-CPP, ostatnio mał "aż" dwie sztuki w przeciągu 3 miesięcy) i na allegro u Słomczewskiej ale tylko model HW130 A-CPP za 65 zł/szt.

Ukryta Zawartość

Jak znajdziesz źródło na tańsze HW160 to poproszę o namiar bo to naprawdę przyzwoity głośnik za umiarkowane pieniądze.

Ukryta Zawartość

jaro4444, 7 Mar 2006, 23:28

No co ja na to poradze ,że wszedzie sa te znaczki...

A tu masz zajebiste magnaty....ze znaczkami oczywiście.Ten pierwszy to hiend jakiś czy cuś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Artur ----> konkretnie człowieku po marudzisz jak potłuczony. Gdzie na modelu HW160 A-CCP masz logo z przodu? Co mnie interesuje jakiś fajans?

Gadamy teraz o tym konkretnym, bardzo przyzwoitym głośniku a Ty jakiś szajs pokazujesz.

"Głośnik niskotonowy i średniotonowy z zewnątrz wyglądają tak samo. Ich membrany wykonano z barwionego polipropylenu wzmocnionego węglem. Kosze wykonano z odlewanego aluminium. Głośnik niskotonowy umieszczono na samym dole obudowy, co zwiększy nieco wspomaganie przez odbicie od podłogi. Wszystkie głośniki są sygnowane nazwą Heco. O ile zdołałem się zorientować zostały one wyprodukowane przez duńską firmę Peerless."

Ukryta Zawartość

I skończ proszę duskusję na zasadzie "a u was biją Murzynów" kiedy nie masz jak udowodnić swoich racji.

Ukryta Zawartość

Ide spac , nerwowy sie robisz > jeszcze ci będą ręce drżały jak będziesz te uschery robił i coś krzywo wyjdzie.

Daj znać co tam słychać jak już kupisz . A może nie kupisz skoro Heco takie dobre...Zreszta na takie głośniki to 3k PLN trzeba przeznaczyć. Obudowa , kable zwrotka , same głosniki prawie 1500 .

Dobranoc

...there is no spoon...

arturp

8 miesiecy najwieksi GURU (fachowcy czy jak to zwac) nie zauwazyli powaznego mojego bledu, a w miedzy czasie napisali z 1000 postow na temat jak tu jakies DIY stworzyc. P O R A Z K A

Ja tam wcale jakis wtajemniczony w temacie DIYaudio nie jestem, jednaze jak widze ze ludzie, ktorzy kolumny hurtowo skladaja nie widzia podstawowego bledu, kloca sie jak tylko moga to widze ze to jest o kant D.. rozbic i nic wiecej.

Kupię bo się rozwijam, powoli i sukcesywnie. Gwoli ścisłości to głośniki kosztują wg. cennika 2460 zł. Obudowa, zwrotki i kable dobrze szacujesz ok 1500 zł.

Nie robie się nerwowy tylko nie lubię jak ktoś głosi dydrdymały.

Heco, te HW160A-CPP uważam za bardzo dobry głośnik w swojej cenie i cenie do ok 300 zł/szt (ceny krajowe nie u Rolpha). Jedna uwaga - nie lubi słabych wzmacniaczy!!! Potrzebuje jak SS prądu żebyu zagrał.

Dobranoc Artur i wszystkim innym.

może Borys uważa,że zakładka DIY jest do dupy i należy ją zamkąć ? Bo czasem by sie przydało ...

Ja bym w 1 tyś strzelił jakąś kopie ostinato 2000 - tanio i dobrze. Głośniki z Holandi możesz wyrwać za grosze pomijając opłaty przesyłki z Holandi do nas , jest na to prosta droga (nieoficjalna) którą co poniektórzy stosują lub stosowali. Z innych alternatyw jeśli chodzi o kity to warto poszperać w google i jest tego mnóstwo.

grafton, 8 Mar 2006, 00:10

Nie jestem pempokiem swiata, moj post widzialo co namniej 100 "fachowcow". Jak nie potrafisz napisac nic merytorycznego to sie nie odzywaj w taki sposob.

gipsy2

Ogolnie to DIY to porazka (sory ale w tym tyg mam zly humor wiec pisze), nic poza m18wh,xt18wh,mdt29 (z malymi wyjatkami). Ogolnie wyglada mi to monotonie wpadajaca w skrajnosc, tyle jest glosniow na swiececie a tu wszyscy "gloryfikuja" tylko ze 3-5 modeli. Ogolnie hahahah.

Jeszcze raz przepraszam, ale nie moge sie powstrzymac.

>borysgo2

Ogólnie się z tobą zgadzam w temacie ciągłego wałkowania głośników vify ,ale z drugiej strony nie powinna dziwić ich popularność są tanie ,znane ,całkiem dobre i łatwe w aplikacji najprostasza droga do udanych konstrukcji.

Założyłem kiedyś wątek z zapytaniem o eton i accton i co niewiele się tam działo bo dłośniki drogie i mało znane.

Mam do Ciebie pytanie nie na temat. Pisałeś kiedyś ,że w Twojej okolicy jest raj dla diyowców. Gdzie ten rej?

qurczak:

Ostinato to dobra opcja, dobrze udokumentowana, sprawdzona, no i jeżeli nie masz forsy na (nieudane) eksperymenty, to chyba lepiej coś skopiować... Ja wyszedłem z takiego założenia.

Kosztorys:

głośniki - 650 (pamiętaj, że dochdzą jescze przesyłki i inne koszta)

MDF (28mm) - 100zł

maty bitumiczne - 65zł

klej Rakoll - 12zł

zwrotnice, kolce, b-r - 180zł

fornir, klej do forniru - 100zł

Oczywiście na na niektórych elementach można jeszcze przyoszczędzić. Całość powinna się zamknąc w 1200zł, troche więcej niż zakładałeś, ale chyba warto dołożyć.

Pochwale się moimi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jeszcze w budowie :), fotki aktualizuje na bierząco, więc zapraszam do śledzenia i ktytykowania.

Ukryta Zawartość

grafton, 7 Mar 2006, 20:14

I jeszcze ten drugi analfabeta, Jaro - dwa mózgi pier**lące trzy po trzy.

Napisałem że chodzi o Heco HW 170 - te gówniane plastiki z takim Qts-em, że se możecie je do kołchoźnika zastosować a nie do BR

Więc zamiast wklejać zdjęcia innych Heco to najpierw się nauczcie czytać wpisy, z którymi chcecie polemizować.

PS. Te na zdjęciu Jaro to są takie jak lepsze alpierdy :)

Qubric znasz się na tych konkretnych głośnikach jak wilk na gwiazdach, ale popieprzyć to sobie możesz, takie masz prawo.

"I jeszcze ten drugi analfabeta, Jaro - dwa mózgi pier**lące trzy po trzy."

za ten wpis dostałbyś w twarz gdybyś był facetem a nie gnidą.

marko3T

Raj na podchalu, kolo Nowego Targu. Wsio mam kolo "chalpy" co jest mi potrzebne.

Qubric

"że se możecie je do kołchoźnika zastosować a nie do BR" --> dobre!!!

>borysgo2,

Znam te tereny śmigałem tam tyśiące razy moim moto . Od Myślenic rzut beretem ,a i teścia mam z New Targ.

Ale a tym rajem diy to przesadziłeś raj jest bliżej mnie w Kalwarii.

Pzdr.

Proszę niektóych o nie zaśmiecanie mojego wątku idiotycznymi sprzeczkami.Na moje pytanie pojawiło się tylko kilka konstruktywnych wpisów a reszta to same śmieci.Obrzucajcie się błotem przez priva a nie tutaj.

Szczególne podziękowania dla PrzemekElektro - mógłbyś napisać jeszcze jakie dokładnie Vify kupiłeś do tego zestawu?Twoje zdjęcia są rewelacyjne.Pozdrawiam.

>>borysgo2

"Ogolnie wyglada mi to monotonie wpadajaca w skrajnosc, tyle jest glosniow na

>swiececie a tu wszyscy "gloryfikuja" tylko ze 3-5 modeli. Ogolnie hahahah."

myślę że jest tego inny powód.... Tanie, dobre, sprawdzone. Wystarczyło że 10 osób na forum kupiło takie przetworniki, a potem ich sława urosła przy okazji popularności. Poza tym jeżeli już te 10 osób zaaplikowało taki głośnik, to zawsze łątwiej jest się dopytać o ich aplikację, ew podpowiedzi do zwrotki. Czemu np nie spotkałem się na forum z aplikacją Mangera? Przecież mają dobre głośniki, wg mnie....

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.