Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Ampli do muzyki?

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Chce wymienic moj bardzo stary wzmak SONY na cos swiezszego. Pomyslalem o amplitunerze bo kupowanie osobno wmaka i tunera wyjdzie drozej a radia slucham sporo. Ba, jakis film tez czlowiek z przyjemnoscia obejrzy :-)

Ale jako ze wiekszosc czasu jednak slucham muzyki to mam pytanie ktorego producenta sprzet jest bardziej muzykalny niz filmowy? Moze jakies sugestie do ok 2kpln?

Pozdrawiam Wszystkich,

pawjer

https://www.audiostereo.pl/topic/25222-jaki-ampli-do-muzyki/

Onkyo – TX-SR703E w “Überragend” w AreaDVD

(17-03-2006)

Amplituner TX-SR703E to pierwszy z linii produktów Onkyo mający zacięcie bycia równocześnie bardzo dobrym wzmacniaczem wielokanałowym i bardzo dobrym wzmacniaczem stereofonicznym, w czym z pewnością pomaga mu funkcja Pure Audio i potężny układ zasilający. W portalu Area DVD pojawił się bardzo obszerny test tego amplitunera, w którym, wartości akustyczne przy reprodukcji każdego rodzaju sygnału, ocenione zostały jako „doskonałe”. Również wygląd zewnętrzny wzbudził bardzo pozytywne reakcje i opisano go jako „harmoniczny” i „praktyczny”. Redaktor testujący zwrócił także uwagę na doskonałą konwersję sygnału wideo, ponadprzeciętną jakość wykonania, a także łatwość obsługi.

Witajcie,

Mam taki problem. Zakupiłem już ekran projekcyjny, jestem już również zdecydowany na projektor ( panasonic ae900) Teraz kwestia dźwięku. Zacznijmy, że mam na dźwięk do dyspozycji nie wiele ponad 2000zł ( wiem, że niestety nie jest to znaczna kwota) Nie jest fanem wielokanałowego dźwięku, jednak chciałbym mieć możliwość podłączenia więcej niż 2 głośników ( np suba) , jednak nie za wszelką cenę. I teraz, co mi radzicie, kupić amplituner stereo, czy może wielokanałowy? Co kupię za tą cenę. Chodzi mi głównie o muzykę, filmy będę oglądał o wiele rzadziej, sądze więc, że stereo będzie lepszym rozwiązaniem..? może lepiej kupić wzmacniacz( ale nie podłącze już do niego kina domowego, prawda? ) Proszę powiedzcie mi co mam zrobić, ewentualnie jakieś modele albo firmy. I czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć różnicę miedzy ampli a wzmacniaczem?

Pozdrawiam

Adamfreliszka

> może lepiej kupić wzmacniacz( ale nie podłącze już do niego kina

>domowego, prawda? )

Ale o co chodzi? Co rozumiesz przez kino domowe?

Do wzmacniacza można suba podłączyć - tutaj kopalnia wiedzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Amplituner = wzmacniacz + tuner + dekodery/procesory dźwięku

Ukryta Zawartość

Poczytaj jeszcze trochę tutaj

Ukryta Zawartość

Aha - ja jestem skrzywiony, bo sam mam DVD + wzmacniacz - warunki lokalowe nei pozwalaja na otoczenie się glośnikami

Ukryta Zawartość

Witajcie.

Zakupiłem już ekran Projecta, mam upatrzony projektor ( AE900, trochę się obawiam o ostrość, ale mam ekran 1,0 High Contrast, jednak nie wiem czy to cokolwiek pomoże) Jestem posiadaczem wieży Pioneera( nie wiem dokładnie jakie model, jest dość stara ma 10 lat, jednak swojego czasu kosztowała 5 000), a 2 kolumny mam KEFA, 10 lat temu kosztowały też około 5 tysięcy. Sprzęt przywieziony z zagranicy. Na dźwięk nie chciałbym przekroczyć 2 000.

Teraz pojawia się pytanie - czy mam kupować amplituner wielokanałowy ( jednak uważam, że ta opcja jest najmniej opłacalna, ponieważ o wiele częściej słucham muzyki niż oglądam filmy, a amplituner wielokanałowy z dobrym stereo to podobno duuuży wydatek) czy amplituner stereo ( jednak wtedy trochę będę pewnie żałował, że nie będę mógł żadnych dodatkowych kolumn podpiąć).

Myślałem również nad kupieniem amplitunera wielokanałowego tylko do filmów, a muzyki bym słuchał dalej z mojego wzmacniacza. Czy jednak za 2 000 kupie przyzwoity wielokanałowy amplituner? Czy możliwe jest jednoczesne podłącznie kolumn do wzmacniacza z wieży i owego wielokanałowego amplitunera - jakoś rozdzielić końcówki kabli od kolumn?( nie znam się) ( chciałbym wykorzystaćte kolumny do kina domowego jako dwie przednie )

Czy te kolumny, z faktu iż nie są przystosowanane do filmów a do muzyki, będę źle grały? Mam mocno ograniczony budżet, więc kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Nie znam się na KD, mógłbyś więc proszę napisać, jakie będzie najlepsze rozwiązanie ? Nie wiem jakie firmy produkują najlepsze amplitunery w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam serdecznie

adam

Mógłby ktoś proszę odpowiedzieć, gdyż zależy mi na czasie. Na razie wypatrzyłem taki model, jakies sugestie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.