Skocz do zawartości
IGNORED

CD lampowe czy tranzystorowe ?

PILOT

Rekomendowane odpowiedzi

>>np. LECTOR CDP 0.6T CD Player albo AYON CD-7.

Kolega zn21 dobrze mówi !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

wiesz Maciek ta opcja też wchodzi w grę.jedyna opcja do której nie wrócę to tranzystor wzmak czy też cd;-p

będzie to grało z minas anor+cayin vp 100i, dlatego szukam czegoś z docieplenie średnicy j.w

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Doskonale Ciebie rozumiem :)

Jak wiesz u mnie od A do Z jest system lampowy i taki zostanie. Do tego fanatyzmu lampowego doszło jeszcze uwielbienie srebrnego okablowania.

A nie słuchałeś u Grześka nowego, lampowego Stelmacha?

Podobno świetnie gra.

Lampowy DAC otwiera Tobie możliwość do bezstresowego słuchania z plików (wielka wygoda).

No chyba, że jakiś lampowy CD z wejściem na własnego DACa - np jakiś Ayon?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To szkoda.

Sam bym go z przyjemnością posłuchał.

Ustaliliśmy, że mamy z Grześkiem zbliżoną wizję brzmienia. Więc skoro mi mówił, że ten DAC gra wybornie to mu wierzę.

a ja z czystym sumieniem przyznaje się, że zmieniam zdanie nt kt88

lubię dźwięk czysty, dynamiczny, z powerem etc.krótko mówiąc muzyka ma brzmieć przyjemnie

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Wracając do Jolidy, Top-Hifi mają wciąż Jolidę JD100A, a przynajmniej stała miesiąc temu, jak u nich byłem (Sopot). CD Jolidy gra naprawdę ładnie i faktycznie, nie do końca jak "lampa", bo żywo, całkiem dynamicznie i równo, może rzeczywiście lekko zwijała koniec pasma u góry.

Byłem również pozytywnie zaskoczony dziurką na słuchawki, chociaż z jedną uwagą - poziom maksymalny sygnału był nieco za niski na moich Grado (32ohm). Za to plastyczność, barwa pobiła Musicala Fidelity M1 HPA-1 za sporo prawie 2,4k PLN.

• 2 lata później...

Odgrzeje kotleta co by nie zakładać nowego wątku.

Odtwarzacz lampowy za 1500-2000-max 2500zł to ma sens i który ma sens ? Przy tym malusim budżecie warto się zamierzyć na lampy w CD czy jednak walczyć o jakiś ciepło, lampowo grający ;) tranzystorowy ?

Miejsce produkcji bez znaczenia, czarna obudowa i obowiązkowo pilot :) używany, ale nie zużyty.

doradzicie, podpowiecie ? PLISSSSS :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.