Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DCD 1460 czy szukać 2560?

SebaeL

Rekomendowane odpowiedzi

przetworniki AD1862N zastosowane w dcd2560 sa jednymi z najlepszych daców 20 bitowych na swiecie paramtry maja gorsze (niewiele) od BB np PCM63 ale kolorytem i barwą dzwieku znacznie przewyższają BB.

Zastosowanie 60W trafa w dcd2560 jest wrecz genialnym pomysłem ale koszt tego trafa jest znaczny ze wzgl na duza ilość odczepów potrzebnych do tego cd.

Piotrek608

wybacz ele niezgadzam się z toba na temat przetworników B-B i A-D, jeżeli A-D był taką doskonałością to dlaczego na początku jego działalności na tym polu,przetworniki AD byly dokładnymi kopiami B-B (pin in pin) co podkreslali w swoich danych technicznych, jeżeli niewiesz jak w drugiej połowie lat 70ych B-B zdobyli opinię produceta najlepszych scalakow na świecie to o tym napiszę (chodzilo o wyprodukowanie idealnego krysztalu kwarcu co bylo niemozliwe w warunkach jakie panuja na ziemi - siła ciażenia)niestety nic co dobre nie może trwać wiecznie, 3 lata temu zostali wykupieni przez Texas Instruments

żeby kupować na ebay.de nie trzeba znać niemieckiego, wystarczy angielski w stopniu podstawowym i zarejestrowac sie na ebay.pl

W niemieckim Audio widzialem w rankingu tuningowanego DCD 2700, znalazł się w referencyjnej grupie, przeskoczył między innymi Marantza CD17, Linn Numerik/Karik, Sony 707ES, Roksan Atessa, Eistein CD, hm... skoro Piotrek608 znowu szuka właśnie tego a nie innego denona (np. 3560) to chyba coś... :-))

Piotrze dlaczego pozbyłeś się tego zacnego klocka? (zapytał szczęściarz) :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

oki sprobuje pobawic sie w ebaj

Obecnie mam Denon S1 gra jak marzenie ...ale nie mam w czym grzebac ..a 2700 to wdzieczne pole do poprawek(wolę nie pisac do POPISU:))

Z tego co wiem to BB zostało wykuppione przez TI dlatego ze TI chciało dorwac sie do bazy naukowej BB aby opracowac lepsze kosci seri chyba bo juz nie pamietam 8055 taki wielozadaniowy kombajn...no i pewnie sie domyslam ze i BB skorzystało na tym przejeciu bo nowe ich scalaki niedosc ze wyskakuja jak z kapelusza to jeszcze porazaja swymi parametrami jak w/w scalak

>adamhiend

no właśnie mówię o szczegółach - czy sprzęt sprawny, nie modyfikowany, bez uszkodzeń, z pilotem itp.

co do pytań po angielsku - to nie jest też różowo - nie wszystkie niemiaszki na takie odpisują (wiem z doświadczenia) dlatego zawsze pytam po niemiecku - najpierw o szczegóły a potem o wysyłkę do Polski - 90% się zgadza nawet jak w opisie aukcji nie ma na ten temat ani słowa

co do kosztów wysyłki - w zależności od wagi jakieś 25-35 euro Deutsche Post

Josef>>

ja na kilkadziesiąd zapytań tyko raz otrzymałem odpowiedż przeczącą, dotyczyło to sony cdp555es, był uszkodzony z laserem do wymiany, osiagnął absurdalną cenę 169Eur jak bym dodał 35E na transport plus 300zł na laser to niebył to zaden interes i bardzo dobrze że mi odmówiono, ale cos ostatnio niemam szczęścia co zalicytuję to przegrywam, co dopilota jeżeli nie piszą o nim ani nie pokazują na foto to też pytam sie po angielsku, zawsze odpowiadaja, czasami przepraszaja za swój angielski ale doskonale się rozumiemy (acha takie podstawowe oreślenia techniczne po niemiecku to ja rozumiem)

ja 2 może 3 razy trafiłem na niekumatego w angielskim Niemca - a co do licytowania to już wiem, że jak coś chce mieć to do mojej ustalonej wcześniej granicy dodaje 25E jako nieprzekraczalny zakres, ustawiam snip'a na 6 sekund i czekam - a potem niech się dzieje co chce...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

program (a właściwie usługa dostępna z WWW) do licytowania zamiast nas - warto zapłacić chyba 50gr od trafnego strzału bo licytując samemu zazwyczaj się przepłaci albo nie zdąży na czas zalicytować (tak jak robi to większość osób na 15-5 sekund przed końcem aukcji)

Ukryta Zawartość

DCD 3520 - a to co za 17-sto kilowe cudo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

josef>>

slyszałem o jakimś programie tego typu, ale nikt nie umiał mi powiedzieć nic konkretnego, pozatym ebay informuje, że licytuje automatycznie za nas do ustalonej przez nas kwoty, więc myslałem ze to funkcjonuje podobnie, dzięki!

>jacm

przecież tak jest od dawna - nie jedną aukcję przez to przegrałem

>adamhiend

owszem licytuje za nas - ale jak ktoś zobaczy, że może nas przebić to da więcej - a tak do samego końca pozorny zwycięzca myśli, że wygra więc nie podnosi kwoty - a tu sru snip licytuje i wygrywamy :)

w dodatku ten denon dość leciwy (1988 - 1992) a jak piszą na stronach transport robiony przez denona (jak widać na fotkach) - odlew aluminiowy, laser nie wiadomo jaki...

ale budowa budzi respekt

to jest wygodne jak nie masz czasu w domu sam przypilnować końca aukcji

no i dla ludzi ze skłonnością do hazardu co to jak sie robi gorąco w końcówce to puszczają im hamulce i licytują wyżej niż zamierzali .

josef>>

to białe co widać na Twojej fotce to nie aluminiowy odlew, tylko ceramiczna baza mechanizmu BMS stosują ją od modelu DCD3300 do dzisiaj w swoich top modelach, natomiast przetwornik był 20Bit (skladany 18+2) laser to chyba KSS123A

adamhiend, 28 Mar 2006, 23:32

>a jak paru licytantów jedzie na tym programie, to co się dzieje?

Oferty są składane niezależnie od siebie, czas ich złożenia zależy jedynie od preferencji użytkowników. Snip nie prowadzi "wewnętrznej" licytacji, jego zadaniem jest jedynie złożenie ofert o danej wysokości w określonym czasie.

Oczywiście, jeżeli w chwili konkretnego strzału cena na aukcji jest już wyższa, niż ustawiona w snipie, program nie zadziała - serwis aukcyjny i tak nie przyjąłby takiej oferty.

Ogólnie świetna rzecz, polecam. Sam używam snipa prawie we wszystkich licytacjach, w których biorę udział ;)

Teo>>

i jak za kazdym razem wygrywasz? ja raz jak mi na czymś naprawdę zalezalo zastosowałem zasade dwukrotnego przebicia na ebay.de jak max bylo 20E dałem 40E jak mnie przebili dalem 80E towar ten przecietnie chodził po 120-130E, wiec latwo bylo zauwazyc,że ten przypał z polski da 160E, tak to wszystkich zniechecilo, że kupilem za 103E ale naprawdę mi zalezalo i maximum ustaliłem na 140E

josef>>

DCD3520 wspaniały do upgrade, można wiele z niego wycisnąć, laser KSS151A jeszcze do zdobycia w cenie około 300zł, ale w tej wersji złotej osiąga absurdalną cenę, mozna taniej upolować wersje czarną bez drewnianych boczków

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.