Skocz do zawartości
IGNORED

Balcerowicz musi zostać

kubedes

Rekomendowane odpowiedzi

Kochany żwirku nie można 20 lat bełkotac o tym samym,ta,tak to już tyle ,jak nie zrobilśmy tak jak Czesi to nie mo zemy bełkotac 20 lat że nie zrobiliśmy tak jak Czesi bo to jest demencja starcza -a pieniądze z unii szlag trafia, z nalepszych z epoki Balcerka jesteśmy już najgorsi w Europie- nawet pieniedzy już nie potrafimy wziąść za darmo które nam daja bo ciągle bełkoczemy o jakiś Michnikach ,Balcerkach. Kochany trzeba czytac Tischnera, Musiała, J.Pawła , Bocheńskiego , słuchac ksiedza a nie domyślac sie co oni mogli myśleć. A jak masz wątpliwości to czytaj biblie ale rób coś.

>muls, 21 Mar 2006, 21:19

Nie można tez wykluczyc, że to właśnie stare ubeckie komuchy tak jątrza, aby sie znowu prawica zagryzła. Zawsze im sie to udawało. A internet jest juz uznanym narzedziem propagandowym. Często trudno jest odróznic czy sie dyskutuje na temat poglądów z drugim człowiekiem czy tylko zwykłym funkcjonariuszem partyjnym.

Kurt Dupel, 21 Mar 2006, 21:56

>Mnie się wydaje że aby prawica się zagryzła to żadne komuchy nie są potrzebne, oni to mają we krwi.

Zaraz po ogłoszeniu wyników byłem tego pewny. W przypadku kaczego towarzystwa rzeczywiście komuchy nie musza sie wysilać. Co zasiali 20 lat temu - ciagle dobrze działa.

niestety podejrzewam że tu już nigdy nie będzie normalnie bo ani lewica

>ani prawica, zostaje środek- przynajmniej człowiek się mniej poobija.

Własnie zupełnie odwrotnie. Nic tak nie przeszkadza wojujacym politykom jak opcja środka. Musi zaistnieć i być stale podsycana polaryzacja - musi być wróg. Środek nie gwarantuje nigdy pełni władzy.

Masz racje i stąd to ciągłe przewalanie sie raz w lewo raz w prawo-ale za 4 lata gospodarki nie zrobi sie , to musi trwać i byc kontynuowane a my ciagle od nowa,prywatyzacja od nowa,kasy chorych od nowa, urzędnicy państwowi od nowa- to jak by most budować i ciągle go burzyc bo poprzedni budowniczy był nie z tej opcji.

Dlaczego tak wszyscy 'porządni' politycy znienawidzili UW - bo była taka nijaka, troche prawa troche lewa - mało kłótliwa. To główny wróg, bo jeszcze sie ludziom przewróci w głowie, że człowiek z człowiekim może sie dogadywac..

Do tego niestety dochodzi odcinanie się "lewicy" od swojej lewicości i komunistycznych korzeni, a prawica nie może wyzbyć się najgorszych metod (i niestety sposobu myślenia) swoich PRLowskich poprzedników.

Zamiast uczyc się wyciągać i wprowadzac w życie pozytywy z jednego i drugiego oni wolą obrzucać się gównem i zażarcie szukać wrogów niczym jakiś obłędny wermacht....

Oj my polacy,polacy......

Qubric, 21 Mar 2006, 09:11

>Prywatyzacja kolei w angli doprowadziła do ich likwidacji (w sumie to proces cywilizacyjny),

Widzisz, tak się składa że w Anglii bywam regularnie i z Anglikami pracuję na co dzień od lat – daj nam Boże takie koleje jak oni mają, a Ty nie chrzań, tylko kup tani bilet i zrób sobie wycieczkę a potem się mądrz.

>Prywatyzacja infrastruktury energrtycznej w USA doprowadziła do największej na świecie awarii energetycznej z powodu zaniedbań inwestycyjnych prywatnych włascicieli ...

Dobrze, dobrze, ile jeszcze razy będziesz to powtarzał. A skąd wiadomo że jakby była państwowa to by nie padła?

>PKN Orlen - bardzo dobra firma, otwiera stacje firmowe w Niemczech kupuje rafinerie zagraniczan (było w stanie przejąc MOL np.)

Pewnie, ma tu monopol to sobie może za nasze pieniądze poinwestować. Przy okazji tych inwestycji w Niemczech to się dali dobrze zrobić na jakimś lewym kontrakcie reklamowym, o ile pamiętam.

>Dopisz do listy jeszcze KGHM który jest jedyna Polską firmą zdolna do prowadzenia polityki neokolonialnej w Afryce.

To też przykład mistrzowskiego zarządzania, zwłaszcza w dziedzinie racjonalizacji.

>Ciekawe - bo ta wstrętna i złodziejsak podobno lewica jakoś nie doprowadziła żadnej państwowej firmy na skraj upadłości.

Bo nasza lewica stara się wszystko w mistrzowski sposób zakonserwować, Partia Konserwatywna to przy nich niebezpieczni innowatorzy ;-)

>Listę przykładów powiększ jeszcze o PKO BP i PZU - tez zapewne kiepskie bo państwowe (a spróbuj zlikwidować szkodę komunikacyjną w Warcie czy Link4 i dla porównania w PZU - przekonasz się które jest lepsze).

Tak się składa, że w Warcie likwidowałem i w Allianzie i wszystko było ok., w przeciwieństwie do siostry która miała wątpliwą przyjemność w PZU, szczęśliwie ma tam jakieś dojścia, bo bez tego to by ją nieźle orżnęli. Inna rzecz że na ubezpieczycieli to trzeba uważać na wszystkich i wszędzie, ten typ tak ma. Z PKO BP mam aktualnie średnią przyjemność z innej okazji i chyba czas dać sobie z nimi spokój na zawsze, bo się w życiu nie nauczą obsługi klienta, choć do upierdliwości dupków z Citibanku rzeczywiście im daleko.

Ja Qubric nie dzielę firm na zagraniczne i polskie tylko na dobre i do dupy, więc sobie daruj te durne schematy.

Nie jar, my polacy,polacy!

To my wybieramy polityków (większościowo) i ci politycy to nasz bardzo akuratny(wiekszościowy) portret, a przede wszystkim panowie lepper, kaczyński,kaczyński, giertych, niestety, rozejżyj się po ulicy, posłuchaj radia, poczytaj wpisy audiostereo, tak,tak to dokładnie Polacy......

Zbig>Zresztą niech sie zainteresuje co to jest z tą miedzia neokolonialną i ile już KGHM na tym straciła,kto to załatwiał to mu rureczka zmięknie,ale hasła i sztandary to my lubimy, bo przeca my som chrystusem Europy.

jar1, 21 Mar 2006, 22:23

>Dlaczego tak wszyscy 'porządni' politycy znienawidzili UW - bo była taka nijaka, troche prawa

>troche lewa - mało kłótliwa. To główny wróg, bo jeszcze sie ludziom przewróci w głowie, że człowiek

>z człowiekim może sie dogadywac..

Po pierwsze to nieboszczka była zwyczajnym związkiem mniejszości narodowej. Już tu postulowałem że powinni z rozdzielnika dostać jak mniejszość niemiecka dwa mandaty w sejmie i git. Jako taka nie mogła odegrać na polskiej scenie politycznej żadnej poważnej roli (choć odegrała ale jej szybko żyłka pękła) bo byłoby to kuriozum na skalę globalną - mniejszość trzęsąca większością.

Po wtóre nie "troche prawa, trochę lewa" bo to wszystko trockiści a jeśli starsi - eks-staliniści. Acha, było tam jeszcze paru zrzędliwych dziadków-pierdołów w tym jeden zrzędliwy-odlotowiec - ten ostatni nie uszedł uwadze i stał się motorem napędowym naszego przewoźnika powietrznego (nawet i na świecie najsłabsza dziadzina bździną napompuje balon Zeppelina).

• Redaktorzy

Dudi, biedaku, to do jakiej mniejszości narodowej należą prezes Mazowiecki i prezes Balcerowicz? (Ten z PGR?) Zapewne Białorusin, ze względu na prarolnicze korzenie? Ty mniej czytaj dzieł klasyków, a więcej pracuj własną głową.

A tak nawiasem mówiąc, jakie brzydkie, zwierzęce twarze. Jak to dobrze, że znalazł się odważny fotograf, który to uwiecznił. Nota bene, jak niejaki atopos miał coś ostatnio do mnie, to też niezwłocznie opublikował tutaj moją fotografię, którą kiedyś widać chyłkiem wykonał, w zbliżeniu i od dołu. Wygladałem jak jakiś Michnik co najmniej, człowiek z taką twarzą zdolny jest do wszystkiego. Dobrze, że jak kiedyś rzygałem przez płotek, nie było w pobliżu naszego paparazzi, pewnie trzeba by mi było dać bana za sam wygląd. Zęby też niefajne. W ogóle, uważam że nasze prawodawstwo zbyt mało poświęca uwagi minom i grymasom do obiektywu jako poszlace obciążającej. Czas to naprawić. Co na to póki-co-jeszcze-minister Ziobro?

>>>Jozwa

>pewnie trzeba by mi było dać bana za sam wygląd. Zęby też niefajne. W ogóle, uważam że nasze

>prawodawstwo zbyt mało poświęca uwagi minom i grymasom do obiektywu jako poszlace obciążającej. Czas

>to naprawić.

Naprawimy!

Gabinety chirurgii plastycznej stoją otworem!

Idziemy?

Porawimy wygląd, ale poprawimy też światopogląd, w związku radzieckim przed wyjazdem za graniće wstawiano ludziom zęby, jak nie mieli ,na koszt państwa i o to chodzi, ale można też tak jak jakiś idiota z LPR z Bytomia sporządzać liste Praaaaaaaaaaaaawdziwych POlaków, kryteria różne ale na pewno wygląd tez będzie miał wpływ.

jozwa maryn, 22 Mar 2006, 00:08

>Dudi, biedaku, to do jakiej mniejszości narodowej należą prezes Mazowiecki i prezes Balcerowicz?

>(Ten z PGR?) Zapewne Białorusin, ze względu na prarolnicze korzenie? Ty mniej czytaj dzieł klasyków,

>a więcej pracuj własną głową.

>

>A tak nawiasem mówiąc, jakie brzydkie, zwierzęce twarze. Jak to dobrze, że znalazł się odważny

>fotograf, który to uwiecznił. Nota bene, jak niejaki atopos miał coś ostatnio do mnie, to też

>niezwłocznie opublikował tutaj moją fotografię, którą kiedyś widać chyłkiem wykonał, w zbliżeniu i

>od dołu. Wygladałem jak jakiś Michnik co najmniej, człowiek z taką twarzą zdolny jest do

>wszystkiego. Dobrze, że jak kiedyś rzygałem przez płotek, nie było w pobliżu naszego paparazzi,

>pewnie trzeba by mi było dać bana za sam wygląd. Zęby też niefajne. W ogóle, uważam że nasze

>prawodawstwo zbyt mało poświęca uwagi minom i grymasom do obiektywu jako poszlace obciążającej. Czas

>to naprawić. Co na to póki-co-jeszcze-minister Ziobro?

józwa coś ty taki esteta, szwejk mawiał że wszyscy esteci to pedały

jeśli chodzi o fotografów którzy zbrzydzają opozycyjne fizysy to specem są fani sldPO, jakoś to cię subtelna duszyczko nie razi co twoi ulubieni kamermani robią z pis'em i wszystkimi ich sympatykami

tak że nie ziobro tylko po spece od czarnego foto"pijaru"+ hipokryzja miłośników trendi cooltury typu unia wolności PD etc., i mentor józwamaryn niestety

"fani sldPO"

Żwirku, ostrożnie z tą manierą popychania SLD i PO ku sobie. Na nikim już to nie robi wrażenia, a tymczasem w najważniejszym z najbliższych głosowań to PIS będzie głosował razem z komuchami przeciwko całej reszcie parlamentu.

Wiem, że to żaden argument, ale za to taki PISowski...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Odnoszę wrażenie, że w tej całej dyskusji i w wielu innych politycznych PiS kontra reszta świata, dzielimy się na zwolenników wolności (czyli prawdziwych Polaków... ;-) ) i zwolenników dyktatury czyli ... ;-)

>>Prywatyzacja infrastruktury energrtycznej w USA doprowadziła do największej na świecie awarii

>energetycznej z powodu zaniedbań inwestycyjnych prywatnych włascicieli ...

>

>Dobrze, dobrze, ile jeszcze razy będziesz to powtarzał. A skąd wiadomo że jakby była państwowa to by

>nie padła?

Taka państwowa to była, niedaleko naszej wschodniej granicy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jozwa maryn, 22 Mar 2006, 00:08

>Dudi, biedaku, to do jakiej mniejszości narodowej należą prezes Mazowiecki i prezes Balcerowicz?

>(Ten z PGR?) Zapewne Białorusin, ze względu na prarolnicze korzenie?

Józwa, łaskawco, Mazowiecki to reprezentant mniejszości, no, tej - niewymownej. Balcerowicz natomiast jest przedstawicielem mniejszości... tej samej, niewymownej.

A propos, wytłumacz mi Józwo, kiedy ktoś jest skołowany kompletnie mawia się że nie wie jak się nazywa, powiedz mi zatem jak to jest, że na przykład taki właściciel Polsatu - niejaki pan Solorz ma siedem paszportów i właściwie nie wiadomo dokładnie jak się nazywa ?

W ogóle jak można mieć siedem paszportów, różnych państw ma się rozumieć ?

>A tak nawiasem mówiąc, jakie brzydkie, zwierzęce twarze. Jak to dobrze, że znalazł się odważny

>fotograf, który to uwiecznił.

Twarze jak twarze. Nie chodzi o urodę. Chodzi o sytuacje, osóby, nastroje. Czy legendarni przywódcy-męczennicy raczący się alkoholem ze swoim oprawcą z samej góry totalitarnego rezimu to nie zadziwiający widok ? Jesli już konieczne są toasty to powinno się je spelniać z kamienną twarzą, no, wymuszonym półuśmieszkiem - a tu niekłamana, szczera miłość i braterstwo.

Drogi dudiwanie spytaj się Radka Sikorskiego ministra obrony ile ma paszportów,nie nie dowiesz sie odemnie, ale jak sie dowiesz to znowu dostaniesz obuchem. Szkoda już twojej głowy i kolan żeby włazić wszędzie i węszyć- tak na marginesie jak ci na tym zależy to mogę ci powiedzieć kiedys jak mieć parę paszportów.Ale po co ci parę paszportów jak jednego nie wykorzystujesz- wyjedż gdzieś ,zobacz świat ,to i optyka ci się zmieni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.