Skocz do zawartości
IGNORED

Kupno 1 samochodu

elfan.

Rekomendowane odpowiedzi

xajas, ci niemcy w ogole nie potrafia przetestowac Astona. Przede wszystkim, jednym z koniecznych elementoiw do zbadania jest komfort pasazera, ktory jak zwykle wynika w duzej mierze z zachowania sie kierowcy. Hans zapomnial, ze to jest Aston, przeczytal, zanotowal i postanowil sprawdzic maksymalny osiag samochodu typowo po niemiecku. On tez ewidentnie zapomnial, ze nie siedzial juz w czolgu z nuklearnym napedem, ale w Astonie, ktory nie jest po to, zeby pobijac nim rekord szybkosci na black rock, ale przyjemnie moc prowadzic dialog z piekna kobieta, ktorej miejsce bedzie wyposazone w wygodne i podswietlone lusterko! Nie bylo o czym rozmawiac podczas jazdy zeby nieco zwolnic? A tutaj mamy Bevis'a and Butthead'a, zasuwajacych w sweterkach, jeden w zywiole ambitnego pobicia druku w specyfikacjach niemca, i przestraszonego pasazera, no coz, nie pamietajacego wiele z testu. Ile mowiles tam bylo? 175mph. Tylko po co? Zatrzymaliscie sie chociaz w miedzyczasie gdzies na fajny lunch? Co zjedliscie? Xajas, reasumujac, wasz test byl do dupy.

>elfan

Tylko nie kupuj VW (skandalicznie tandetne wykonanie !) !

Moja znajoma Malgosia miala wlasnie "mala stluczke" potracajac

na zwyklej drodze i jadac z niewielka szybkoscia - sredniej wielkosci indyka !

A rezultat na zdjeciu ! :

Pozdrawiam

andrea29, 1 Kwi 2006, 12:47

>Dobrą techniką to można przy 200km//h wykazać się przeciętnym autem ale tylko na prostej, hehe :)

E tam w zakręty też można wchodzić, oczywiście na suchym np. różniaste łuki na A 4 :)

Zyzio, pewnie, że tak :) Zależy czym. Mój stosunek do przeginania wynika z wieku, polskich realiów i - przede wszystkim - z troski o bezpieczeństwo (innych i siebie).

Najszybciej prowadziłem 183. Jechałem dość długo - bez wrażeń. Chciałem tylko zobaczyć ile auto może pojechać, jak pracuje silnik i układ jezdny. Bicie rekordów zostawiam innym: na specjalnych torach, w spec-maszynach, na wyprofilowanych i podniesionych łukach oraz kaskach na głowie.

Życie ma się jedno, a rodzimy się bez części zamiennych.

LOL. Xajas, xajas, nie bardzo wiem czego ci juz zazdroscic. Ja sie ciesze, ze miales okazje usiasc jako pasazer w tym fajnym samochodzie. Mnie juz takie przyjemnosci nie kreca. Dla mnie sam bolid to za malo. Musi byc odpowiednia oprawa. LOL....U chlopcow z szybkoscia samochodow jest odwrotnie do kobiet z podawaniem wieku. Nie bardzo rozumiem tego zjawiska, poniewaz jeden robi z siebie idiote, a ona nie rozumie, ze poniewaz juz z nia jestem, wiek nie gra roli. A tej reszcie, ktora tak lubie opowiadac o swoich nadzwyczajnych zrecznosciach i domniemanych technikach, jestescie na drogach publicznych, gdzie sie rusza cala reszta w chaosie wlasnej logiki. Knock, knock, anybody home? LOL

Jechałem kiedyś 210km/h i jak dla mnie ta prędkość jest zabójcza. Niepewnie się czuję mimo sporego samochodu klasy średniej. Do 150km/h na dobrej autostradzie mogę się relaksować. Życie ma się jedno.

Hondy mają dobre silniki, ale w środku jest po prostu syf. Jakość wykończenia woła o pomstwę do nieba.

"Hondy mają dobre silniki, ale w środku jest po prostu syf. Jakość wykończenia woła o pomstwę do nieba"

Poważnie ? Jakoś nie zauważyłem. Ale spawanie od wewnątrz blach iście tawrijowskie, fakt :( U Opla też nie jest lepiej i zapewnie u wielu innych tak samo.

Kto chce ładniejsze spawy niech kupi sobie np. Audi.

>Mnie juz takie przyjemnosci nie kreca... LOL....U chlopcow z szybkoscia samochodow jest odwrotnie o kobiet z podawaniem wieku.

Jep, dlatego tez w w jak najbardziej skromny sposob delektujesz sie tymi "Beamerami":

"W koncu z pewna niechecia, ale wrocilem do salonu, w ktorym kupilem juz kilka sztuk i wsiadlem najpierw do 325i i nastepnie do 330i. Zakladajac, ze ktos wybiera tzw premium package oraz lepsze radio i kilka innych drobiazgow roznica pomiedzy modelami wyniosla okolo $2,800. Ciekawie, ale tez troche perfidnie obydwa modele maja obecnie w usa 3.0litrowe silniki. wiekszosc chetnie kupilaby 2.5 litra za te sama cene w swiadomosci nie zdetuningowanego silnika, szczegolnie przy podanym identycznym zuzyciem paliwa tak przez 325 jak i 330. Ci niemcy naprawde nie tacy glupi z konfiguracja opcji, cen na rynki i trzeba uwierzyc, ze siedzi tam dobra grupa inteligentnych ksiegowych i analitykow rynku, ktorzy doskonale wiedza oprocz tego jak wykonac to co i jak sprzedac. 330 silnik mam juz w 530, ale w 330 czuje sie zdecydowany nadmiar mocy. Tak wiec zdecydowalem sie na 330i, bez x, za okolo $36.6K ze skora, automatyczna skrzynia, cala lista standardowych opcji i kilku dodanych. W w/w cenie lektryczne fotele z pamiecia, skladane lusterka, drewno, czujnik deszczu, przycisk start, jakies pro logic radio (nie bardzo wiem o co tutaj chodzi), ruchome xenony, czujnik do parkowania, metalik, szybodach, reszty nie pamietam. Musze jedynie wybrac kolor lakieru. Pojawila sie tez genialnie wygladajaca skora 'terra" w kolorze naturalnego brazu. Szkoda jedynie ze kolory nie metalowych farb ograniczaja sie do 3 kolorow: bialy, czerwony i czarny. Karoseria..ehhh..taki sobie ksztalt, nic specjalnego i wszystko troche male w konrascie do 5, ale na Europe powinno sie sprawdzic..."

oj Jazz, skleroza cie bieze, juz nie pamietasz co kilka godzin wczesniej wypisywales :-;

xajas

www.jaschiks.com

Akurat w nowych Accordach i Cifach 2001-2005 jakość wykończenia wnętrza jest bardzo dobra, nawet po duzym przebiegu nic nie skezypi, stuka-puka ;-) Pod tym względem to postęp w stosunku do wcześniejszych generacji :)

Co do stylu jazdy to co to kto lubi - ja jeżdzę dokładnie tak jak ojciec - widocznie to odziedziczyłem, jeden lubi wolno - drugi szybko i bardzo dobrze, oby jeden i drugi dbał o siebie i innych, a będzie dobrze :)

xajasku, staram sie dzielic konkretnymi informacjami. Bmw jest dla mnie jedynie sprawdzonym, solidnie wykonanym urzadzeniem agd. Ma dobrze zorganizowany odbior fabryczny, ktory byl glowna przyczyna pierwszego zakupu. Po kazdym nastepnym okazalo sie to rownie, lub nawet jeszcze bardziej wygodne, rownolegle przy przyznanych upustach dajac mi najlepszy w moim wypadku stosunek jakosc/wartosc/koszt akwizycji - odzyskany % kosztow/latwosc pozbycia. Nie mam emocjonalnego stosunku do zadnego z tych samochodow, spelniaja doskonale swoja role, te samochody nie sa dla mnie przedluzeniem penisa, do tego mam samego penisa. Jasne? No to jak, zauwazyles co poza chlopiecym "wow" z tej calej przejazdki, czy doznales jedynie paralizujacego inteket oszolomienia domniemana szybkoscia?

A'propos

Jeśli chcemy aby cyfra oznaczała liczebnik porządkowy należy za nią postawić kropkę.

Tak więc temat powinen brzmieć "Kupno 1. samochodu" czytaj "Kupno pierwszego samochodu"

Takie moje 3 grosze /a może 3 (euro)centy/ ; )

>te samochody nie sa dla mnie przedluzeniem penisa, do tego mam samego penisa. Jasne

no to najwyzszy czas zaczac go uzywac, moze sie wtedy conieco wyluzjesz :-)))

xajas

www.jaschiks.com

LOL. xajas, wiec co jeszcze zauwazyles w tym astonie podczas przejazdki? Jezeli cos piszesz, zwroc uwage na to, zeby znalazlo sie tam troche wiecej rzeczywistej informacji. Dodam tez, ze nie musisz za kazdym razem kopiowac tekstow i zasmiecac forum. No chyba, ze podczas zywej rozmowy tez musisz jeszcze raz sam powtorzyc ci zadane pytanie, zeby potencjalnie na nie udzielic odpowiedzi. Ty, ajax, czy ten vantage to byla moze wersja usa?

co jeszcze zauwazylem?

1. granice mozliwosci takich zabawek siegaja poza wszelka wyobraznie 99,9% smiertnikow

2. brzmienie tego auta jest niemal rownie ciekawe brzmieniu jak Cayenne Turbo S

reszte traktuje jako malo wazna.

> Dodam tez, ze nie musisz za kazdym razem kopiowac tekstow i zasmiecac forum. No chyba, ze podczas zywej rozmowy tez musisz jeszcze raz sam powtorzyc ci zadane pytanie, zeby potencjalnie na nie udzielic odpowiedzi.

Yep. Podpatrzylem ten trick w jednym z filmow z Juliette Binoche - tytulu nie pamietam dokladnie ale chodzilo o zamiane mieszkan z psychoanalitykiem z Nowego Jorku. Jego pacjenci nie zauwazyli ze ona wcale nie nie jest psychoanalitykiem. Te "czubki" kladly sie po prostu na kanape i zaczynaly nadawac, a ona poprostu powtarzala po nich co one nadawaly. To byla dla nich najlepsza terapia.

Nie musisz sie teraz tutaj doszukiwac podtekstow, to taki moj sposob dysputowania...

>czy ten vantage to byla moze wersja usa?

nie, niemiecka, nic dla wielbicieli BMW, ci powinni raczej wybrac 650i. Jak go dostaniemy do przetestowania to ci dam znac :-))

xajas

www.jaschiks.com

Ty, ajax, czy ten vantage to byla moze wersja usa?

No dobrze xajas, nie chcac byc upierdliwym, ale twoj powtarzajacy sie adres internetowy tez juz znamy i w "o mnie jest lepszym miejscem". Wytlumacz mi wiec, jezeli to byla wersja niemiecka, jakim sposobem zauwazyles predkosc w mph a nie w kmh? LOL. 99%? Ale gdzie liczysz te procenty? Nie przesadzaj, ten samochod jest w zasiegu o wiele wiekszego segmentu niz ci sie wydaje. Z wyobraznia tez bylbym otrozny i zastanowil sie z czyja sie porownuje swoja wlasna. LOL

>Jezeli ten samochod nie jest dla juz posiadajacych bmw, to dla kogo? Dla moherowych sweterkow z niemieckiego przedmiescia?

Te moherowe sweterki to jeszcze do nas nie dotarly, ale znajac tendencje Niemcow do przejmowania akuratych tych najgorszych, bezgustownych nowosci ze stanow, nalezy sie z tym liczyc ze zaniedlugo zaleja nas mohery.

Zeby byc przed czasem juz teraz zabieram sie za sztrykowanie.

BTW. Ostanio widzialem w CBS krotka wzmianke o tym jak przedsiebiorczy dealerzy BMW w Stanach rozpoznali tred i rozszerzyli liste dodatkowego wyposarzenia o moherowe pokrowce na siedzenia - absolutny bestseller. Nie widzialem ich na twojej liscie zakupow, czyzbys cos przegapil?

xajas

www.jaschiks.com

Ajax, doszedlem wiec do wniosku, ze pozwolono ci sie tylko sfotografowac z tym samochodem. Zreszta nie jest to niczym nowym, albowiem jest to juz od dawna tradycja wsrod polskiej emigracji, gdzie czesto mozna spotkac Polakow ustawiajacych sie nawet calymi rodzinami przed wybranymi samochodami na parkingach. To byla ta grupa, ktora po nielegalnym pozostaniu za granica pokazywala swoje portrety na tle palacu Branickich (najczesciej Bialystok) tlumaczac, ze byli zmuszeni przez komunistow opuscic kraj po skonfiskowaniu im przez wladze wlasnie tegoz rodzinnego domu. Ciekawie, ze w palacu nikt ich nie nauczyl poprawnego uzywania "rz".

Ale to nic. Wiec nadal sie nie dowiemy gdzie i jak pokazaly sie te mile, w tym oszolamiajacym przejezdzie z ta zawrotna fantastyczna szybkoscia. LOL. Czyzby znowu anglikom sie cos pomylilo? LOL. Ajax, posluchaj, piszesz m.in. "bla bla bla....takich zabawek siegaja poza wszelka wyobraznie 99,9% smiertnikow...", wiec ci wytlumacze, ze juz nie ma czasow elitarnych przydzialow komercyjnych produktow i nie ty bedziesz decydowal, co kto moze miec i co kogo pasuje. Zreszta nie do konca wiadomo, czy dotyczy to smietnikow, czy o smiertelnikow. LOL. Apax, postanowilem kupic jeden egzemplarz. Sam sprawdze czy do mnie pasuje. Od ciebie nie dowiedzielismy sie niczego. LOL

>Od ciebie nie dowiedzielismy sie niczego. LOL

jo, natomiast po twojej doglebnej iterpretacji moich postow dowiedzielismy sie wszystkiego o tobie :-;

hush, hush na kanape do pani Binoche

xajas

www.jaschiks.com

bym Ci wyjasnil skad te mile,ale mysle ze moze wreszcie zatrybisz.

TY alfa i omego.......hehe............

kompromitujesz sie w tematach motoryzacyjnych,a to rzuca cien na Twoja wiarygodnosc w tematach audio,ale to nic,tak po prostu masz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.