Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Denona PMA 1500AE?

norwidos

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o jakieś podłogówki do 3 kzł które nagłośnią niecałe 30m2...warunkiem jest że mają być analityczne ale nie jazgotliwe...źródłem będzie przez jakiś czas DVD Yamaha...słuchana muzyka to najczęściej rock, blues, jazz i vocal...

Co myślicie o AVANCE DANA 509?

https://www.audiostereo.pl/topic/25428-jakie-kolumny-do-denona-pma-1500ae/

przerabiałem już JBL E90, Tannoy M5, M4, M2, M1, Mirage FRX 5, Mission 704, Paradigm Monitor 3, JBL LX2004 i jak dotąd nie mam typu idealnego bo każda z nich miała coś dobrego i coś do czego można się przyczepić tyle że w różnych proporcjach:) Pewnie zapomniałem o jakichś które obsłuchałem ale czekam na sygestie...czy DALI 6006 będą pasowały do Denona?

Norwidos ---> to zawęziłeś sobie pole poszukiwań. Zastanów się może nad Dali 450 po małym tuningu. Spokojnie zmieścisz się w cenie.

Ale mimo wszystko uważam przy tym budżecie, że najlepsze jest DIY, ale to tylko moje zdanie ;)

Będę konsekwentny w kwestii DIY bo dosyć często się nudzę sprzętem i potem są problemy z odsprzedażą. Generalnie wolę kupować kolumny używane z wyższej półki niż nowe z niższej...

Norwidos ---> nie namawiam przecież, ale z tą półka to nie tak do końca ;)

Choć fakt - przy odsprzedaży na DIY możesz więcej stracić jeśli nie trafisz na zorientowanego w temacie. Szkoda, że masz 30 m2 bo bym Ci polecił tak do 20m2 Ushery X-718.

warto zwrocic uwage na Dali Ikon 6 - uzywane powinny zmiescic sie w budzecie. Szybkie i szczegolowe, ale nie polubia sie z jasno grajaca elektronika. Wazne zeby przed zakupem koniecznie posluchac tez na kilku slabo zrealizowanych plytach, bo potem moze byc przykra niespodzianka.

norwidos - pomyslalem ze skoro zastanawiasz sie nad kolumnami to moze wpadniesz ze swoim wzmakiem do mnie. Sam chetnie poslucham jak to zagra.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

kaszanka 7

Z jednej strony Twoja propozycja jest interesująca bo raz że fajnie poznać osobę o podobnych zainteresowaniach, dwa że każde nowe doświadczenie audio kształci ale realistycznie patrząc to jednak nie jestem pewien co da mi odsłuch tego pieca z kolumnami z tak wysokiego pułapu cenowego bo raczej szybko na takie się nie zdecyduję a co do samego wzmacniacza to jestem na 100% przekonany że to kawał niezłego sprzętu i gdybyś miał kolumny na które poluję to nie ukrywam że z większą chęcią pofrunąłbym moim Daewoo Tico:)), dochodzi też problem natury logistycznej bo ostatnio nie mam zbyt dużo wolengo czasu a poza tym Legionowo od Łomianek jest oddalone efektywnie wiele bardziej niż to wynika z geografii bo wizja Mostu Północnego się coraz bardziej oddala. Tak czy siak nie wykluczam takiego spotkania skoro padła propozycja tylko musiałbym postarać się o trochę wolnego czasu na co nie pozwalają mi zarówno dzienne studia jak i praca wykonywana w przerwach zajęć....( takie mamy teraz czasy---swoją drogą jak się zachciało zmieniać sprzęt to trzeba pracować i życie studenckie kuleje:(((( )

Gorąco pozdrawiam i proszę o kontakt na priv w następnym tygodniu jeśli propozycja będzie podtrzymana:)

Słuchałem danonka z harpia acoustics model Pat (cena 3900), grały bardzo ładnie, ale jak na tą cenę oczekiwałem czegoś więcej (możę troche za króko słuchałem).

Gdybyś miał jednak troche mniejszy pokój polecibym ci RLS-a model elara, małe monitorki ale jak pięknie grają, naprawde ładnie z tym denonkiem to brzmiało.

• 3 lata później...

Witam.Poszukuję kolumn do drugiego mojego pokoiku około 12 mkw.Wzmacniacz to Denon PM1500AE.Muzyka jakiej słucham to R&B,Soul,elektronika i trochę rocka.Oczekuję dużo fajnej,szczegółowej góry i niskiego miękkiego kontrolowanego basu.Czekam na propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.