Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy do urządzeń audio

kopernik8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szanowni forumowicze, wieci może gdzie można dostać obudowy takie jak w załączniku za rozsądne pieniądze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poztrzebna mi taka do mojego DAC'a

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/25494-obudowy-do-urz%C4%85dze%C5%84-audio/

Jeszcze tańsze, ale "metalowe" dostaniesz na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety obudowy z konrad.pl są za niskie potrzebuje 160x100x50 wlasnie wsokosc 50mm mnie ogranicza:P

Te z trimaudio.pl są idealne ale ta cena i do tego odpowiednio wysoki koszt wysyłki...:/

A obudowa blaszana nie wchodzi w rachubę ze wzgledow estetycznych.

pozdrawiam

Te obudowy przypominają obudowy stosowane do dysków twardych na USB. Może warto w tym kierunku kontynuować poszukiwania. Taka obudowa to 60-90pln z elektroniką, zasilaczem i kablem. Gdyby to wziąć od żółtego bezpośrednio to bez elektroniki taka obudówka to pewnie kilka USD.

Powitać Trim Audio :)

Koszty przesyłki jak na dzisiejsze czasy 20 PLN za pobranie to sporo za duzo, moim zdaniem, to cena jak za kuriera :P

Ale zauwazylem ze sam monacor taką cene narzucił :(

pozdrawiam

W przypadku obudów Monacor mnie niestety nie rozpieszcza, wiele z ceną nie powalczę. Proponuję takie rozwiązanie:

90 PLN z przesyłką przy przedpłacie na konto i 95 PLN z przesyłką za pobraniem.

pozdrawiam - Tomek

wszystko łądnie pięknie ale mam pytanie sa moze jeszcze jakies obudowy ?? te sa strasznie małe !! moje trafo ma wysokości prawie 6cm jak dam podkladke gumową gora doł i nakladke do przykręcania + wystająca ciut śruba to ta wysokość osiągnie około 7cm nie wspomne juz o srednicy pona 12cm obudówki super ale wysokość 36mm albo 50mm to wg mnie mała przesada no jest jedna fajna normalna ale cena 249zł to troche sporo za takie coś?? moje pytanie czy nie ma takich aluminiowych calych ( na końcu oferty ) tylko w jakis normalniejszych rozmiarach ?? np 20x20x10( wysokość ) ?? bo nawet zebym chcial dac oddzielnie trafo i koncowki to i tak nie dam rady upchac trafa w zadna ze skrzynek czy to poziomo pionowo dowolnie jak no nie ma sily zeby wlazło:/

pzdr. Łukasz

>>>Łukasz, 30 Mar 2006, 23:08

A nie myślałeś może o przeszczepie:))) ja np. do mojego pre wyrwałem coś takiego (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i z przesyłką wychodzi 61zł, jest to pewna alternatywa, kupujesz jakiś uszkodzony sprzęcik w fajnej budzie, wybebeszasz co tam w środku i adaptujesz do swoich zastosowań - to taki koncept - ja też miałem straszny zgryz jeśli chodzi o obudowę ale dziś się rozwiązał:))).

Inna sprawa to gotowe profile...montowałem niedawno taką ladę sklepową - profil aluminiowy + kanty + płyta mdf laminowana na srebrno na spód i górę, jak znajdę jakieś fotki to zamieszczę, jakby byli chętni to możnaby odpalić produkcję i poza wyglądem cena byłaby napewno przystępna;)

Ukryta Zawartość

no z autopsją to jest to jakas opcja ale hmm no jednak wolal bym cos schludnego a raczej nic takiego nie znajde za psie pieniądze :) a 209 no juz lepsza cena ale tak myslalem ze obudowe do 150-170zl to max do tego dochodzi wtyczka z wlacznikiem bezpiecznikiem to i tak sie to zamknie w 200 ponad, mam pytanie te obudówki sa w pełni rozbieralne tzn kazda scianke da sie rozlozyc ?? albo chociaz boczki gore ??

pzdr. Łukasz

>>>kopernik8,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - HM-1590WE Obudowa aluminiowa Hammond - 70.90 PLN (netto)

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

a nie lepiej sklecić sobie samemu? wychodzi drożej, ale mamy pełną kontrolę nad tym co chcemy uzyskać, no i dodatkową satysfakcję ze zrobienia czegoś samodzielnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no właśnie... zamówiłm jakiś badziew z cyfroniki, metalową całą, 30zł + koszta przesyłki...= 43zł :/ zobaczymy, na zdjciach nie wyglądało to najgorzej ;) mam nadzieję że nie będzie to toalny badziew...

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wrażenia z tej obudowy :

blacha stalowa 1/2 mm malowana proszkowo dosyć miękka - obrabia się toto felernie (szczególnie jak chcesz wyciąć jakiś kstałt pod gniazdo), jak chcesz nawiercić to mocno zapunktuj (nie przejmując się że się wgniata na powierzchni kilku cm wokół – się wyklepie).

przedni i tylny panel są zamocowane tylko od spodu obudowy tak, że wgniatają się do środka na jakieś 0,7 cm bo tam są opory dopiero.

Wnioski :

nigdy więcej :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.