Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

mlody2, wszedzie te "maltimedia" :P a mi sie podoba ze takich ustrojow nie ma :D Po kiego to.. dodatkowe gify jotpegi tylko zwiekszaja ilosc smiecia w internecie :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

1. Bo to nie były ulubione ich linie ;)

2. Żeby moderatorzy nie wyszli z wprawy.

3. Bo nikt nie zrozumiał, a każdy się bał (może były przemycane jakieś podwójne treści, np. kryptoreklama o tanich biletach lotniczych /nie wiem kurnam, nawet nie czytałem/, więc lepiej było nie ryzykować ;)

4. Bo przyszła i na niego pora.

5. Przez pomyłkę :)

6. Ktoś nie lubi piszącego ;)

7. Bo musi być jakiś Kozioł Ofiarny, a ludzie muszą wiedzieć, że cenzura działa -wtedy czują się bezpiecznie.

8. Bo to podnosi poczytalność i zwiększa uwagę czytających.

9. BO TO FORUM O AUDIO (chyba ).

10. Ktoś nie może latać samolotem i na sam temat ma zawroty głowy to po co taki śmieć ?

Uff, wyjaśniłem. Cały czas to we mnie siedziało ;)

* * *

Mój wpis UPRZEJMIE proszę za kilka dni wykasować (powyższy też), bo tytuł tego wątku jest inny. Powinny tu się znaleźć rzeczy jak w tytule. Nie jest to stosowne miejsce na żartobliwe polemiki nie na temat tego wątku.

Amen.

Pozdrawiam.

Przepraszam jeśli już było.

Czy w opiniach o sprzęcie i płytach mozliwe byłoby zamieszczanie zdjęć ?

Pozdr.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mlody2, 22 Kwi 2006, 22:24

>Usmiieszki i inne pierdoly moze nie koniecznie ale Avatary to fajna sprawa. Lukar moglybs na probe

>wprowadzic albo ankiete zrobic kto chce a kto nie!?

Niiiiiieeeee! Litości. Prosty wygląd tego forum to jego wielka zaleta, jeszcze trochę, a ostatnia :)

Przemek

>>Lukar

wiem że może to być trudne, ale jeśli by się dało to zrobić to IMHO byłby szczyt wszystkiego (oczywiście poza czyszczeniem) - wklejanie zdjęć max 100kB, bo z tymi 50kB to na prawdę są problemy. Rozmiar 700x700 pix może zostać, wystarczy. Da się zrobić?

Tez jestem za zwiekszeniem wielkosci zdjecia do chociazby 80 kb/100. I co bedzie z tymi Avatarami? Lukar wydaje sie jakbys wogole nic nie slyszal ??? Moze bys sie tak laskawie odezwal i cos powiedzial na ten temat.

W starszych tematach są linki do wpisów z adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Może dałoby się automatycznie poprawic adresy we wszystkich wpisach? Wtedy byłoby łatwiej skorzystać ze starych odnosników, ułatwiłoby to też dotarcie do informacji niedoświadczonym internautom...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szkoda tylko ze Lukar nabral wody w usta a wszelkie opinie wydaje sie miec w wielkim powazaniu. Jak nie jestestem pieniaczem na tym forum to juz nic nie zdzialam? Za mala sila przebicia. Sory ale takie olewanie to juz lekka przesada, biorac pod uwage ze po cos ten watek powstal. Pytanie, po co ?

Avatarów nie ma od początku i w sumie nawet dobrze. Ja się przyzwyczaiłem, że jest bez - nie każde forum musi je mieć.

W wątkach jest nieraz dużo grafiki i to by opóźniało ładowanie strony. Więcej czasu zajmuje wczyatnie kulkudziesięciu drobnych plików niż kilku dużych, a przecieżna stronie są reklamy, flashe, bannery, chodzi java script, więc trochę szkoda miejsca, szerokość kolumny tekstu przez to by się pewnie zmniejszyła. Lukar już pisał, że nie che Avatarów - OK. Zobaczcie jak to wygląda na forum HifiiM - mi nie do końca pasuje.

Co do obrazków - proponuję pobrać program IrfanView

Ukryta Zawartość

Łatwo w nim wyciąć pożądany fragment obrazka, pomniejszyć, zredukować ilość kolorów, skonwertować, zapisać jako GIF (schematy - mały rozmiar), jub JPG o wybranym poziomie jakości (zmniejszenie do 80-90% lub mniej obniża znacznie rozmiar pliku) i w ten sposób zmieśc ić się w 50kB. Dopuszczalna wielkośc obrazka i tak już została zwiększona z 600x600 pix.

Gdyby tak każdy chciał iśc na łatwiznę i wklejać takie obrazki jakie akurat ma, co to by się działo.

Ukryta Zawartość

>>Molibden

czasami wklejenie jakiegoś schematu, który standardowo ma ~2MB i skompresowanie go jakimkolwiek programem w formacie JPG o 80-90% powoduje jego rozmazanie. GIFy i PNG to formaty dobre gdy wyjściowy plik ma mało informacji inaczej mówiąc ma na starcie ~1MB. Spróbuj zapisać jakiś obrazek 2MB w formacie GIF czy PNG a przekonasz się że przy rozmiarze 700x700 (powiedzmy że w sam raz do schematu)otrzymasz plik ~100kB.

Wiem że jest to dosyć spory problem przy ładowaniu stron... ewentualnie można się pokusić o możliwość załączania linków do większych stron tak jak to jest np na forum diyaudio. Ot i po problemie. Zgrzyt tylko może powstać przy pytaniu czy Lukar dysponuje odpowiednią pojemnością serwera...

Po raz kolejny proponuje utworzeniue zakladki "High End Audio"

High End Audio jest czescia audio. Jesli juz rodzielono Forum na stereo, analog itp to istnienie zakladki "High End Audio" jest jak najbardziej uzasadnione. W chwili obecnej Forum, a szczegolnie dzial Stereo zblizylo sie niebezpiecznie do poziomu grupy pl.rec.audio. Nie neguje calkowicie pozytecznosci takiego stanu, gdyz wielu jest niedoswiadczonych wielbicieli audio i jakos musza podstawowa wiedze zdobyc.

Wierze, ze jest wsrod obecnych i bylych uczestnikow forum spora grupa ludzi z wiekszym doswiadczeniem, dla ktorych zakladka "High End" bylaby najwlasciwszym miejscem. Miejscem gdzie mozna by wymieniac poglady i doswiadczenia bez koniecznoasci przeszukiwania stu watkow na temat czy dane urzadzenie sprzed dwudziestu lat a kupione teraz za 100 zlotych to High End, mimo ze juz wtedy takim nie bylo.

W obecnej formie zakladka Stereo absolutnie nie zacheca do jakich kolwiek dyskusji na temat High End Audio.

Pozdrawiam,

Parsec

a ja proponuje pogodzic sie z mysla, ze to jest zjazd. to forum staje sie coraz glupsze, bardziej irytujace, niepotrzebne i zwyczajnie wkurwiajace. wpadam tu tylko po to, zeby sie wk***ic. mniej wiecej tak jak ogladajac durczoka tu i tam.

Parsec->

Popieram, ale jak rozgraniczyc zakladke High End od innych? Na tym forum od jego zarania trwa niekonczaca sie dyskusja nt. definicji HE a duzo osob w dalszym ciagu nie rozumie tego tematu ;-) To jak tu mowic o autocenzurze polegajacej na wyborze wlasciwej zakladki?

Mozesz chyba oczekiwac, ze zaraz pojawia sie tam tematy o stuningowanych High Endowych CD za 500 zlotych, ktore podsycane sa przez tych, ktorzy (odplatnie) wykonuja te uslugi.

pozdr.

Kiedys byłem przeciwo zakładce HighEnd, ale teraz chciałbym to zobaczyć. Chciałbym poobserwować jak ludzie się "przegrupowują" i zastanawiają w jakiej zakładce maja pisać. To będzie doprawdy ciekawe ! :))))

A jeśli ma być z sensem to należy raczej zrobić zakładkę dla początkujących...

KotFilemon, 3 Maj 2006, 23:08

>Parsec->

> Popieram, ale jak rozgraniczyc zakladke High End od innych? Na tym forum od jego zarania trwa

>niekonczaca sie dyskusja nt. definicji HE a duzo osob w dalszym ciagu nie rozumie tego tematu ;-)

Też popieram, warto poczytać coś sensownego zamiast dostawać oczopląsu od tematów które mnie nie interesują.

>jak tu mowic o autocenzurze polegajacej na wyborze wlasciwej zakladki?

Autocenzura nie sprawdzi się, ale można wyodrębnić grupę doświadczonych, szanowanych osób, piszącą o HE

mechanizmy to sprawa wtórna,

- można dać prawa do zakładania wątku i pisania w HE tylko w/w grupie i przenosić stopniowo tematy z zakładki stereo

Jaki to da efekt? to łatwe, powstanie enklawa HE, pytanie tylko czy ta grupa bedzie się udzielać w zakładce stereo?

można grupę zdopingować i na kilka wpisów w HE powinni odrobić odpowiednią proporcją wpisów w stereo dla początkujących...

taki mam pomysł, może da się zrealizować, bynajmniej moim zdaniem zakładka HE stanowiłaby o wartości Audiostereo.

pozdr Jacek

nie sądzicie że to po prostu nie przejdzie? Każdy ma swoje zdanie o HE i każdy na siłę będzie się tam pchał... Dla niektórych HE zaczyna się od 1500zł dla innego od 5000zł a tak jak już to ktoś wspomniał jeszcze inny wyskoczy z CD za 500zł bo mu ktoś powiedział że teraz gra 2 klasy wyżej i ot wielki hajend

Kiedyś byłem nawet za taką zakładką. Dzisiaj już raczej nie. Granice się zacierają coraz bardziej.

Jakie kryterium zastosować: cenowe, słuchowe, a może marki, albo zapewnień dystrybutorów? Ilu forumowiczów tak na prawdę ma prawdziwy Hi-End ?

Pewnie będzie więcej teorii niż konkretów i powstanie wąska elita, ale każdy będzie się starał do niej dołączyć...

;-)

Tak tak

Posiadanie systemu HaY-EnT bedzie musialo byc potwierdzone przez 10 niezaleznych forumowiczow o minimalnym stazu na forum 4 lata i 4000 wpisow. Pozatym trzeba bedzie przedstawic swoj PIT zeby sprawdzic czy stac nas na HaY-EnT i rachunki za sprzet obowiazkowo! Trzeba bedzie placic tez skladki dla Lukara, ktory i tak nic nie robi zeby poprawic ciagle spadajacy poziom forum ( moze poza zkladka DIY ).

Wogole to zrobmy na forum takie male getto, Hi_end i reszta choloty co? Jak ktos podskoczy ze swoim CD za 500 zl to odrazu Ban na cale zycie na forum?? Dobry pomysl? Wysmienity !

No i to by bylo na tyle:) Jestem za Gettem dla choloty do ktorej sie zaliczam i zakladka dla Hi-Endowcow, rasy panow, oswieconych i wszystko najlepiej wiedzacych, mentorow i prawie bogow. Bede czytal ich wypociny do konca zycia i wil sie w spazmach rozkoszy kiedy beda sie zachwycali nad jakoscia Hi-Endowego sprzetu.

mlody2->

Chyba nie zrozumiales przyczyn i celu takiego posuniecia. Po co publicznie rozdzierac szaty? :-)

Tym bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze zakladka HE nie ma racji bytu.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.