Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Może Lukarowi sie tak przez przypadek porobiło? Wyglada na to ze jest na wczasach. A ten link"zgłos do moderacji" wyskoczył po przerwie technicznej i zrobił z nas wszystkich kandydatów na moderatorów:)

Ale pomysł nie jest głupi - zgłaszac powinni wszyscy a kasować wybrani moderatorzy po osiągnięciu jakiejść ustalonej liczby zgłoszeń (może proporcjonalnej do ilości wejść w wątek).

QUBRIC>ten durnowaty wątek został zdurnowany przez szczawów i Pastuchów, którzy to najbardziej byli zainteresowani żęby zniknął-żeby ukryć ich maliznę i śmieszność- a więc przez ciebie .Teraz zajmij się innymi wątkami reklamiarskimi żeby je zdurnowacić.Poczekam trochę ,a potem powiem ci jakie -jeśli nie będziesz sobie radził.Widzisz ten klawisz z prawej strony-dorób sobie jeszcze te dwa brakujące nicki i klikaj w ten klawisz z prawej strony.Z prawej strony matole.

Zaraz, zaraz, a gdzie się podział wątek Stryjeckiego?

Żądam podania oficjalnego powodu jego usunięcia. Niby jakim prawem ma być tak, że ja, mimo iż piszę nieraz bardzo długie teksty, nie mam możliwości zmiany w nich ani jednego słowa – choć nieraz widzę konieczność poprawy albo uzupełnienia – a Stryjecki może sobie, zrobiwszy z siebie świnię, usuwać założony wątek w imię poprawy własnego wizerunku. To taka tutaj panuje równość?

Jakby tego było mało, to odkąd wczoraj nazwałem go chamem, a zdanie to podtrzymuję w całej rozciągłości, jako że solidnie sobie na nie zapracował, mój komputer jest nieustannie atakowany koniami trojańskimi. Ostrzegam, widzę adresy domen, z których jestem atakowany i jak to się zaraz nie skończy, wezwę policję.

Piotrze, Stryjecki nic tu nie moderował. Zareklamował się (ARMS), zwrócono mu w bardzo łagodnej formie uwagę, że mógłby wyłożyć te 70 złotych na wątek sponsorowany. To się obraził, poleciał na swoje forum i tam nawypisywał chamskich głupot. A potem chyba się zorientował, że troszkę się zagalopował, więc wyedytował swój wątek na swoim forum, tu usunął, tam zmienił... Możesz poczytać sobie, co tam zostało. A u nas pięciu moderatorów uznało, że zawartość merytoryczna (jeden wpis) nie uzasadnia istnienia wątku, który zaczyna przeradzać się w dyskusję nad cechami umysłu i charakteru S., więc wątek poooleciaaaał!

I tyle. Cóż, spóźniłeś się tym razem i starciłeś okazję do paru ciosów kukle ulubionego Nadrdaktora :D.

Inżynierze

Bynajmniej się nie spóźniłem, jako że całą paskudną w wykonaniu Stryjeckiego aferę śledziłem od samego początku. Nie znam jedynie treści co prędzej usuniętego po jak przypuszczam wytrzeźwieniu nocnego wpisu na jego forum.

Zmagania z tym jegomościem nie są moim zamiarem, bo cóż to za przeciwnik, czasem jedynie przywołuję go do porządku, a teraz to już na pewno nie będę o nim wspominał, chyba że znów coś nabroi.

>Jakby tego było mało, to odkąd wczoraj nazwałem go chamem, a zdanie to podtrzymuję w całej rozciągłości, jako że solidnie sobie na nie zapracował, >mój komputer jest nieustannie atakowany koniami trojańskimi. Ostrzegam, widzę adresy domen, z których jestem atakowany i jak to się zaraz nie >skończy, wezwę policję.

Panie Piotrze, prosze opisac mi to dokladniej na PW, moze cos pomoge, pozdrawiam

pal55, 11 Sie 2006, 16:28

>ok 20tu - długo by wymieniac :) - poszedł wniosek do Lukara, by moderatorzy byli "oznakowani" zeby

>wszyscy wiedzieli na kogo pluć :)

No to jak jest ochota lustracje :) To moze, zanim oznakowanie sie pojawi, bo znajac zycie nie bedzie to predko :) wypiszcie tu ksywki wszystkich moderatorow :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Piotr Ryka, 11 Sie 2006, 16:27

>Inżynierze

>

>Jest was pięciu - aniołów stróżów? Jesteście anonimowi, czy jakoś się nazywacie: Michał, Gabriel,

>etc., etc.?

Raczej Wojna, Zaraza, Głód, Śmierć i Ban :) Do wyboru z wielu, jak pal55 napisał.

kaszanka7, 11 Sie 2006, 19:25

>Nie wiem czy bylo, ale czy mozna:

>

>w ogloszeniach zamiescic wyszukiwanie po nazwach.

>

>Pozdrawiam kaszanka7

O, to, to!!

Choć może wystarczyłoby, żeby forumowa wyszukiwarka obejmowała również ogłoszenia?

Niestety, proby dyscyplinowania forum kijem maja dosc znikoma skutecznosc, jak sadze. A moze tak marchewka? Oczywiscie bez nagrod (czerwonych tunerow :) poza sfera "sajko"?

Np. tak: przy kazdym wpisie jest link "cenna uwaga". Kazdy zalogowany forumowicz moze kliknac, podnoszac licznik "cennosci" wpisu o 1, oczywiscie tylko raz. Po przekroczeniu pewnej granicy "cennosci" wpis zostaje jakos tam wyrozniony (zmiana koloru tla, jakas gwiazdka itp.). Dobrze by bylo, gdyby cenne wpisy w watku widac bylo juz na poziomie listy watkow - w ten sposob watki z duza liczba cennych wpisow przyciagaly by uwage, a polajanki (moze) mniej.

foxbat, 11 Sie 2006, 18:19

>Panie Piotrze, PW! Prosze pisac na PW :)

Normalnie już jak McGyver :)))

Foxbat - a mozna jakoś napiętnować publicznie takich trojańskich odwetowców??? Wykryć kto robi takie numery?

Albo chociaż wysłać skunksom jakiegoś czernobyla co by im trochę w hardwerze pomącił? ;)

Tak sobie myślę, że na początek wszystkim M dam ignora, bo jakoś nie lubię podziałów. Niby to lepiej, że sprawa jest jawna, ale z jakiejż to dalibóg racji jacyś nieznani mi obywatele mają mnie tu oceniać; co to ja w szkole jestem, czy co? Zwłaszcza dotyczy to niejakiego jozwy maryna, który mnie osobiście obraził i nie przeprosił, a teraz ma mi wystawiać oceny? Jeszcze czego. Dlatego poważnie rozważam opuszczenie tego forum.

I jeszcze jedna sprawa. Przypadkiem, przy okazji tej żałosnej afery ze Stryjeckim, wyczytałem na jego podwórku, że tu u nas dyskutowanie o filozofii jest zabronione. A niby w imię czego? Co to, jakaś obsceniczna ta filozofia jest, czy jak? Komu to przeszkadza? Czyżby stała się ona ludziom niepotrzebna? Jako filozof czuję się tym szczególnie dotknięty, chociaż w żadnych toczonych tu filozoficznych dysputach świadomie nie brałem udziału. Wszakże nie z jakichś nadrzędnych pobudek, ale zwyczajnego lenistwa, by nie musieć brnąć w wyjaśnianie rzeczy podstawowych.

Wszystko to smutne jest w stopniu niemałym, ale podejrzewałem, że tak się skończy. Homo homini lupus est - i nic tego nie zmieni.

Panie Piotrze

Trafiłem do tego wątku przez linka na forum hifi. Mam gorącą prośbę. Może Pan mieć o mnie dowolną opinię, ale będę niezmiernie wdzięczny, jeżeli zechce ją Pan wyrażać w sposób nie obrażający mnie bezpośrednio. Nie zamierzam tu szafować sądami i aparatem ścigania, bo zdążyłem już nabrać dystansu do własnej osoby i nie interesują mnie takie rozwiązania. Nie oczekuję też "przepraszam" za "chama".

Mimo wszystko pozdrawiam

Piotrze, ale ten podział zawsze był! A moderatorów mamy już od ponad pół roku (?). I co, jeszcze wczoraj było OK, a dziś, gdy są jawni, to już nie?

Moderatorzy oceniają raczej wpisy niż ludzi. Trzeba minimum pięciu, aby "wymoderować" wpis. A józwa, nawet jeśli Cię osobiście obraził, jest raczej osobnikiem zrównoważonym i umiarkowanym, więc o co chodzi? Poza tym jest ciągle mechanizm 'zaufany'. Gdy przekonasz dostatecznie wielu forumowiczów, że któryś z moderatorów nie jest dostatecznie zaufany, to spadnie mu wskaźnik ;) i Admin wywali go z puli na zbity pysk.

• Redaktorzy

nie jesteśmy od oceniania a jesynie od (trochę niezręcznie to brzmi) dbania o porządek. Większość z Nas zmęczona jest coraz częstszymi prywatnymi pyskówkami zaśmiecającymi forum. Sam Lukar wszystkiego nie jest pilnować

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.