Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr Ryka, 11 Sie 2006, 21:12

Jozwą Marynem się nie przejmuj. Olewaj go ciepłym moczem to tylko jakis tam biolog co to podglada jak trawa rośnie - taki tam naukowiec :)

Gorzej - bo ci ludzie w M-asce mogą cię wybanować zza węgła nie dokonując żadnych wpisów. Przykładem jest niejaki Pal55, który się nie wpisuje nigdy - pewnie zrozumiał że nie ma nic do powiedzenia, co było widać wtedy, kiedy jeszcze się czesto i namiętnie wpisywał.

Tak wiec najważniejszy jest spokój i długie ruchy...

Panie Stryjecki, a może tak na początek to pan by przeprosił członków tego Forum za całkowicie bezzasadne nazwanie ich wypowiedzi "syfem" i "gnojem"? Kiedy to się stanie, możemy kontynuować debatę.

• Redaktorzy

Ostatnie zdanie powinno mieć formę:

Sam Lukar wszystkiego nie jest w stanie upilnować

ps. edycja własnych postów np. w ciągu minuty po wysłaniu na prawdę by się przydała ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Stryjecki, 11 Sie 2006, 21:22

>Nie zamierzam tu szafować sądami i aparatem ścigania, bo ...<

Bo moga go w czubek pompy pocałować.

Nie lepiej napisac to wprost zamiast przedstawiać siebie niczym wielkodusznego satrapę?

Panowie, aby dyskusja nad "znikniętym wątkiem" nie była gołosłowna tu jest link do "sponsorowanego inaczej" tematu nr 27473

->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Póki ten wątek istnieje w rzeczywistości wirtualnej można sobie go przeczytać, podobnie jak wątek u konkurencji:

->

Ukryta Zawartość

lekturę proszę zacząć od wpisu:

Czw Sie 10, 2006 05:01

Wolf

Pewnie, że wyjaśnię sprawę i porzucę pełne info. Tutaj, nie na audiostereo, bo to jakiś "paradoks". Nie mam do tego forum nic, niech sie rozwija, ale po pierwszym wpisie pojawił się taki gnój i syf, od razu, że nie chcę tam pisać już ani słowa więcej (szkoda, że nie mogę usunąć wątku, bo reklama żadna, tylko skaza na tzw. wizerunku).

Wystarczy. Dosyć wywodów.

NadRedaktor

Ostatnio zmieniony przez Stryjecki dnia Czw Sie 10, 2006 10:40, w całości zmieniany 3 razy (...)"

I to by było na tyle... Wnioski wyciągniecie sami.

krzych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Qubric

No cóż... skoro taki jest Twój wniosek po tej lekturze ;-D

-> Stryjecki

Ja również nie oczekuję na "przepraszam" za - niech przypomnę sformułowanie - "gnój i syf"...

Inżynierze

Póki jeszcze nie masz u mnie ignora odpowiem Ci, że widać nie dość w techniczne zawiłości tego forum byłem wprowadzony, nie śledząc ich należycie, toteż wydawało mi się, że sprawa moderatorów została po burzliwej debacie odstawiona do kąta. Myliłem się całkowicie jak widzę i jest mi z tego powodu niezmiernie przykro, albowiem nie po to aktywnie niegdyś zwalczałem totalitaryzm, by być teraz świadkiem powrotu cenzorskich praktyk.

„Trzeba minimum pięciu, aby "wymoderować" wpis” – powiadasz. No tak, mieliśmy już kiedyś „trójki klasowe”, a teraz mamy „piątki formowe”. – Co do mnie, to nie, najuprzejmiej dziękuję.

Zrównoważenie osobnika skrytego za pseudonimem jozwa maryn całkowicie mnie nie interesuje. Obchodzi mnie natomiast, że mnie obraził i nie przeprosił, chociaż z mojej strony nie zaznał wcześniej żadnej ujmy. Wchodzenie zaś w jakieś ”zaufania”, liczniki głosów i inne tego rodzaju plotkarskie pierdoły uważam za całkowicie niepoważne i nie zniżę się do tego poziomu.

>Stryjecki

dam tobie rade, oczywiscie mozesz ja miec w dupie, mi tez to sie czasami zdarza, poprostu zastanow sie i skoncentruj na pracy, nie angazuj sie i nie udzielaj na forach zwiazanych z twoim zawodem... pomysl o tym.

Jeszcze raz zycze powodzenia i glowa do gory!

ps

a zaczelo sie od Mozdzera ... dlaczego czuje, ze cos jest nie tak?, to juz sam sie domysl, przeciez jestes inteligentnym facetem.

Q, cos jest nie tak. Czy to ten powszechny w kraju brak klimatyzacji? Przeca sie chlodniej zrobilo, ludzie! Nie robcie z Misia Uszatka spaghetti-westernu. Ego jak q piankowy marynarz z Ghostbusters...

Piotrze, wytłumacz mi w prostych, żołnierskich słowach co ci za różnica, czy zamordysta jest w jednej osobie (Admin) czy w pięciu/dwudziestu? Efekt ten sam, w końcu. Ocenia(ją), wycina(ją), banuje(ją) :) Totalizm ten sam, tyle, że totalizator wieloosobowy. Tak czy owak autorytarnie, uznaniowo, zza węgła, bezkarnie, bez konieczności tłumaczenia się, nieodwołalnie. No więc w czym rzecz?

Inżynierze

W prostych żołnierskich słowach ci odpowiem: obrzydzenie czuję.

Według moich kryteriów poprawnego międzyludzkiego obyczaju opinie o innych zachowuje się dla siebie, chyba że ktoś wyzwie cię z imienia i nazwiska na udeptaną ziemię albo opluje. Nie kreśli się cichaczem po cudzych wypowiedziach. Co najwyżej admin w zupełnie wyjątkowych sytuacjach upomina lub releguje osobnika, który w sposób całkowicie nieakceptowany przekroczył granice dobrego wychowania. I jeszcze kolegialność ma być tego kreślenia usprawiedliwieniem! Grupowość, czyli odpowiedzialność zbiorowa, a więc de facto zupełny brak odpowiedzialności. Żałosne.

A teraz jeszcze odkrywam, że niejaki pitdog jest w tej cenzorskiej ferajnie. Gratuluję towarzystwa. To już zupełnie nie dla mnie są takie fora.

>Piotr Ryka o co Ci chodzi? czemu mnie nie lubisz? cos Ci zrobilem? troszke mnie zaskoczyles tym wpisem...

nie wchodze tu w cala dyskusje, bo rozmowa jest troszke oderwana od rzeczywistosci funkcjonowania forow internetowych...

qrde, ten wątek zaraz zniknie, podobnie jak "Dalsze projekty ARMS"!!! Tam pojawiło się więcej agentów "M"-atriksa, niż zwykłych forumowiczów (i nie tylko ;-p i nagle wątek zniknął... ;-D

A tak na poważnie - moderacja jest potrzebna i naturalna na każdym forum internetowym, także na audiostereo.pl

"kochaneczku"? o rany, jakaz nienawisc, chlopie wyluzuj, co Ci sie stalo? skad te emocje? mgliscie pamietma jakas neizgode glupia kiedys tam, jednak bardziej pamietam jeszcze dawniejsza zgode i w sumie ciekawa rozmowe, a Ty jadem plwasz, na co to? to niezdrowe emocje :)

Pan Ryka nie po to walczył z totalitaryzmem aby teraz przejmować się bezhołowiem, czy o to chodzi? Myli Pan wycieczki osobiste z utrzymaniem porządku, która to działalność bywa z natury rzeczy anonimowa.

>Piotrze nie chce Cie do niczego zmuszac, mam wrazenie ze posadzasz mnei conajmniej o zgwalcenie kogos z Twojej rodziny czy cos tak to powaznie brzmi. nie ma pojecia o co Ci chodzi, Twoje slabe nerwy i Twoj problem, jednak naprawde proponuje mniej negatywnych emocji i dziwnego zapamietania jakiegos. wyluzuj :), to ma byc hobbystyczne forum...

Ja myślę że mimo wszystko wpisy nie powinny być usówane -jesteśmy chyba na taim poziomie intelektualnym że sami wiemy co i gdzi należy umieścic - a skoro inni robią inaczej - to zaczyna się ich nawracanie czego końcem jest antyreklama i tak mamy pożądek o wiele lepszy niż usówanie postów - cenzura itp.

Piotr Ryka, 11 Sie 2006, 22:52

W NRD połowa obywateli donosiła do Stasi... W Rumunii wspólpracownikami służby bezpieczeństwa byli wszyscy obywatele - ale przynajmniej kiedy doszło do przewrotu to donosiciele powiesili tych do których donosili i nie ma u nich problemu lustracji...

Czy Audiostereo zdąża prostą drogą przez wzór NRDowski do Rumuńskiego?

Bo z tego co wiem na forach internetowych jest zwykle najwyżej do kilku moderatorów.

Od zawsze wydawalo mi sie i nadal wydaje, ze JEDEDYNYM - ZDROWYM rozwiazaniem,

jest ABSOLUTNA PRZEJRZYSTOSC ! Ze WSZYSTKO powinnismy zalatwiac we WLASNYM

gronie, OTWARCIE, a nie przy pomocy donosow i jakichs tajnych sadow kapturowych,

czy to 1-no osobowych czy 20-sto ! Moderator (-rzy) powinien byc JAWNY i miloby bylo,

gdyby do swych decyzji dolaczal - UZASADNIENIA ! Inaczej, tak jak obecnie, ZAWSZE

robic sie bedzie - NIEZDROWA, obrzydliwa atmosfera !

Od samego poczatku dyskusji na te tematy, tu na Forum, wlaczaja sie w nia b. dziwne

indywidua, broniace w agresywny sposob Lukarowego "status quo" !

Jest to b. widoczne, "szyte grubymi nicmi" i dodaja b. wiele "aromatu" do tej obrzydliwosci" !

Właśnie powstała na forum grupa trzymająca władzę ;-) A tak na poważnie to znaczek M jak dla mnie pojawił się przy właściwych osobach. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Czy jeden M może wybanować innego M ? Tak pytam bo to po mału zacznie przypominać demokracje Rzymską - kiedy grupa trzymająca władzę zacznie się kurczyć z tych 20 osób do pieciu :)))

z drugiej strony zauważyłem że Pitdog przestał ujadać od kiedy został człowiekiem w M-asce. I to jest dobry pomysł. Nalezy wszystkich uczynić Moderatorami :)))

>Qubric

Juz to widze oczyma wyobrazni : Jozwa Maryn osuwajacy sie po scianie w zakrwawionej tunice,

szepczacy z niedowierzaniem do zakapturzonej postaci wylaniajacej sie z mroku : "I Ty Brutusie contra meee meee ?!" :)

Arsen Lupin, 12 Sie 2006, 12:19

Jozwa Maryn by pasował... W odpowiednim ustawieniu wyposażony on jest w twarz Donalda Sutherlada :)))

Tylko kwestie dialogowe musiałby poprawić jeśli to ma być produkcja holywoodzka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.