Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

PE, jak tylko kupisz tomik poezji, który okaże się ksiązką kucharską, to zaraz zrozumiesz co wypisujesz.

To jest forum o tematyce audio, konwencja i oczekiwania z nią związane są chyba jasne?

Pozdrawiam

StefanB, też żałuję, że Lukar usunął ten opis. Swoją drogą ciekawe ile takich opisów na forum ktos napisał i ludzie traktują je najzupełniej poważnie...

Public Enemy, 7 Kwi 2006, 10:13

>> Kosiarze Umyslow

>...

Jeśli chcesz porozmawiać na temat wolności, jej granic, komunikacji międzyludzkiej (lub, jak twierdzisz, jaj braku) itd., to oczywiście możesz to robić: na BOCZNICY, w założonym przez siebie wątku. W tym natomiast powstrzymaj sie może od dalszych wypowiedzi, jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat usprawnienia mechanizmów forum. To NIE jest wątek do rzważań nad istotą jestestwa, tylko nad konkretnymi, technicznymi problemami i ich rozwiązaniami.

>inzynier

Wedlug mnie, Inzynierze, to co napisalem JEST jak najbardziej na temat

USPRAWNIENIA MECHANIZMOW FORUM !

Z racji Swojego zawodu, masz na Swiat poglad mechanistyczny, inzynierski !

Ja powiedzmy holograficzno - psychiczny !

Rozumiem, ze tutaj interesuja cie tylko sprawy glosnikow !

Odtwarzacz CD zawiera juz Laser, i to juz zapewne przekracza juz Twoja

wyobraznie i kompetencje, ktorych sie chcesz tak mocno trzymac ! ;)

Pozdrawiam

Walery:

Pomysł z nickami powiązanymi (po IP, zapewne) jest raczej kiepski. Dużo ludzi (ja m.in.) łączy się z siecią za pośrednictwem wszelkiej maści modemów wdzwanianych (czy to analogowych, ISDN czy ADSL), i IP-ki dostają dynamicznie -> jest więc całkiem możliwe, że kilka zupełnie nie związanych z sobą osób dostanie kiedyś jeden i ten sam adres. Szansa na to, wbrew pozorom, jest całkiem spora, jeśli ktoś nie wierzy, proponuję po-google-ować hasło "paradoks urodzinowy".

Co do kwestii danych osobowych - chyba wystarczająco wiele już powiedziano. Osobiście jestem PRZECIWNY jakiejkolwiek formie przymusowego podawania danych umożliwiających identyfikację osoby poza naszym "Matrixem" - choćby dlatego, że zarejestrować może się każdy, np. zawodowy złodziej: takie dane miałyby dla niego ściśle określoną wartość materialną.

Gorąco popieram pomysły poglądu wątku przy dopisywaniu wpisu (bardzo by mi się przydało), oraz podglądu wpisu przed wysłaniem.

Jeszcze jedna prośba: nie można zrobić tak, by każdy widział w swoim "o mnie" informację o statystykach typu: tylu ufa, tylu nie ufa, tyle wpisów usunięto, tyle wątków usunięto, tyle razy zbanowano, na sumaryczny czas, etc.? Może otrzeźwiłoby to niektórych.

Pzdr, M.

Proponuje zostawic tak jak jest, skoro nie wyciaga sie konsekwencji z ujawnionych matactw... Ogolnie, nic sie nie stalo rozejsc sie! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Marcin (g)

"Jeszcze jedna prośba: nie można zrobić tak, by każdy widział w swoim "o mnie" informację o statystykach typu: tylu ufa, tylu nie ufa, tyle wpisów usunięto, tyle wątków usunięto, tyle razy zbanowano, na sumaryczny czas, etc.? Może otrzeźwiłoby to niektórych."

I moze jeszcze informacje dla zbanowanego, ZA CO zostal zbanowany ! Lukar zdaje sie nie ma nic przeciwko temu ! :)

Gdy dozywotnio banowal atoposa, powiedzial nawet cos w tym rodzaju :

"No KTORY tu, CHCE DOSTAC ODE MNIE wyjasnienie za co atopos zostal zbanowany ?!!! Lecz jakos przedziwnie,

mimo olbrzymiego zainteresowania Tematem - NIKT sie nie zglosil, by DOSTAC wyjasnienie ! :)

Moze koniecznosc zamieszczania takiego wyjasnienia TEZ otrzezwilaby co poniektorych ! :)

Pozdrawiam

na innym forum jest cos, co byloby znakomite TU - ilość wyświetleń!

Nie nalezę do tych, którym sprawia satysfakcję reanimowanie własnych albo cudzych wątków sztucznymi wpisami i nieraz mam ochotę olać wątek i wtedy zjawia się wpis, z którego wynika, że wątek coś komuś dał, coś zaczął, tyle że delikwent czujący się niepewnie w temacie ani piśnie, by nie porazić swoją ignorancją. Sam też zaglądam często w wiele miejsc, znajdując satysfakcję z wiadomości, jakie mogę wyłuskać, ale też nie zabieram skromnie (albo z niewiedzy) głosu.

Wyświetlenia byłyby znakomitą informacją i mogłyby dodać otuchy wątkotwórcom albo pokazywałyby jak totalnie obojętne są ich wątki (jak chociażby mój, zatytułowany onegdaj "1%").

To tyle

z pozdrowieniami

muzyka łagodzi obyczaje

Ja myślę że "Kosiarzy Umysłów" nie trzeba będzie pilnować o ile się wybierze do tego celu odpowiednie osoby, a myślę że Lukar będzie wiedział którzy to "ONI" - jednym słowem N-I-E_____P-R-Z-E-S-A-D-Z-A-J-M-Y

remix, 7 Kwi 2006, 14:52

>Propozycja techniczna :

>

>Czy uzytkownikowi Public Enemy mozna przypisac KONKRETNA reklame, im wiecej pisze nie na temat, tym

>dluzej bedzie musial ogladac ta sama reklame?

A nie lepiej wykastrować? Albo wbić na pal i oko wydziubać? Co się chłopie powstrzymujesz? Ulżj se...już mozna.

>jar1

>Nie przesadzaj , czasami to już się tych pierdół czytac odechciewa.

>Jak niagara - ilośc wody może przerazić

E, sam przesadzasz. A te mądrości, co wymieniacie sobie z Teo, to nie pierdoły? Belka w oku Panie, belka...;-)

• Redaktorzy

"Dochodzimy do wrecz archetypowego pytania : A KTO PRZYPILNUJE PILNUJACEGO !?

CZY LUKAR LUB KTOKOLWIEK PRZEZ NIEGO WYBRANY MA BYC NASZYM KOSIARZEM UMYSLOW ???"

Nie lękaj się, takiego umysłu skosić nie sposób.

Pytanie natury technicznej, czy jesli Gutekbull, Jozwa (inni pewnie tez sa moderatorami) skasuja jakis wpis to idzie on odrazu w kosmos ?? Czy jest taka mozliwosc, ze lukar moze go przywrocic ??

p.s.

Proponuje, zeby moderatorzy nie mogli kasowac calych watkow.

>Harvi

"...to idzie on odrazu w kosmos ?? Czy jest taka mozliwosc, ze lukar moze go przywrocic ??"

To pytanie tez mnie zawsze nurtowalo : czy "kasowane" watki sa bezpowrotnie niszczone,

czy laduja w jakims "czysccu" ? Calkowite niszczenie, byloby wg. mnie sporym barbarzynstwem,

zwazywszy ile zainteresowani poswiecaja im czasu i emocji ! :)

Uwazam, ze po skasowaniu watku, Lukar powiniel zainteresowanym przesylac go jako HTML !

To przynajmniej byloby dosc w porzadku z Jego strony !

PS. Pamietacie jak Brytyjska poczta zniszczyla czesc listow, jakich nie zdolala na czas dostarczyc ?

Jaki podniosl sie Raban na to barbarzynstwo !?

Pozdrawiam

Harvi - moderatorzy poki co, moga kliknac "skasuj watek" ale nie oznacza to automatycznej kasacji - to ciagle jedynie sugestia dla Lukasza (no chyba, ze ustawil to tak, ze jesli odpowiednia ilosc moderatorow sie zgadza to watek leci)

Ciekawe. Jeśli będziemy zgłaszać do moderacji wpisy moderatorów to one też będą znikać tak rześko jak wszystkie inne???

No to jednak coś dobrego z tego wyniknie.

Nie będę już musiał czytać wpisów Jozwy Maryna.

Lukar, 6 Kwi 2006, 15:56

>Tworzę ten jedne wątek i w nim proszę o wszystkie wpisy na temat działania forum. Wątek będzie

>zawsze na górze na Bocznicy

Lukar - trzymam za słowo - bo na razie to nie działa, wątek gdzieś wsiąka

==> Pal55

Ty tez moderujesz ??

Osobiscie uwazam, ze nie powinno sie kasowac wpisow nikogo !!!! Zle wpisy daja tez jakis poglad o piszacym. Jesli juz nalezy kasowac piszacych + kazdego kto ma dwa nicki!!!!

Harvi -> tu sie nie zgadzamy - "mieso" i wpisy lamiace regulamin nalezy wywalac, a zdanie o niektorych mozna sobie wyrobic rowniez po wpisach, w ktorych nie uzywaja laciny i nie lamia regulaminu.

Gość

(Konto usunięte)

jar1, 7 Kwi 2006, 15:23

...E, sam przesadzasz. A te mądrości, co wymieniacie sobie z Teo, to nie pierdoły? Belka w oku Panie, belka...;-)

Eeee tam robimy to raz za czas , coraz rzadziej bo ten gniot się starzeje :)

Z resztą najczęściej w zakładanych ku temu wątkach , a tego z tym wodolejstwem widać wszedzie.

Jar1 ...dziękuje , że jesteś :)))))))

Gość

(Konto usunięte)

To apropos tego:

Public Enemy

o mnie | ignoruj

stat: 59 / 332 / 0

7 Kwi 2006, 17:16

jar1, 7 Kwi 2006, 14:47

>No, dobre, chłopaki:-))

>A kosz z donosami podpisać : 'W PiSdu" :-)

Jar, zlituj sie ! :)

Ja juz cale lzy ze smiechu dzis wylalem ! :))

Znowu bede musial leciec po galon wody mineralnej ! :)

A tak juz zupelnie szczerze ! :|

Jeszcze NIGDY W ZYCIU i TAK SZCZERZE sie nie usmialem,

jak od chwili, kiedy jestem na Tym Forum ! DZIEKUJE ! :)

i...Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.