Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pierwszy taką prośbę aby będąc np. teraz w bocznicy w jakimś wątku można było kliknąć link - Bocznica, i podobnie dla wszystkich zakładek. jak człowiek się wgłębi w jakiś temat i przeczyta np 10 stron, to potem cały czas tylko wstecz i wstecz.

Lukar - tu podano mnóstwo możliwych ulepszeń i naprawy chorej sytuacji na forum z "klonami konstruktorów",

działalnością naganiaczy i urządzaniem "Polowania na Jeleni" na forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam serdecznie

Ukryta Zawartość

Opcja poprawiania treści zamieszczonych już wpisów? Pozwoli usunąć błędy ort. czy litrówki - wiele osób najpierw klika "dodaj wpis", potem dopiero czyta, co tak właściwie spłodziło. Opcja doklejania obrazków do zamieszczonych już wpisów? Jak wyżej, pozwoli poprawić się roztargnionym.

Automatyczna moderacja bluzgów? Jeżeli wszelkie słowa "powszechnie uznane za obraźliwe" automagicznie zamieniane będą na "tralala", "fiu fiu" czy inne "a fuj", bluzgacze szybko zmuszeni zostaną do znalezienia bardziej cywilizowanych sposobów wyrażania stanów swego umysłu.

A może w ogóle "powrót do korzeni", czyli definitywny i bezwzględny zakaz poruszania na forum tematów niezwiązanych z audio, nawet na Bocznicy? Tak było dawniej, o ile dobrze pamiętam; dopiero w pewnym momencie audiostereo stało się "forum o wszystkim, z wydzielonymi działami audio" ;)

• Redaktorzy

>Opcja poprawiania treści zamieszczonych już wpisów? Pozwoli usunąć błędy ort. czy litrówki - wiele

>osób najpierw klika "dodaj wpis", potem dopiero czyta, co tak właściwie spłodziło. Opcja doklejania

>obrazków do zamieszczonych już wpisów? Jak wyżej, pozwoli poprawić się roztargnionym.

jestem przeciw, jesli juz to moge zrobic podgląd wpisu przed wysłaniem

>Automatyczna moderacja bluzgów? Jeżeli wszelkie słowa "powszechnie uznane za obraźliwe"

>automagicznie zamieniane będą na "tralala", "fiu fiu" czy inne "a fuj", bluzgacze szybko zmuszeni

>zostaną do znalezienia bardziej cywilizowanych sposobów wyrażania stanów swego umysłu.

nie ma sensu, zaczną się wpisy typu k.rwa, Q-rWa itp itd

>A może w ogóle "powrót do korzeni", czyli definitywny i bezwzględny zakaz poruszania na forum

>tematów niezwiązanych z audio, nawet na Bocznicy? Tak było dawniej, o ile dobrze pamiętam; dopiero w

>pewnym momencie audiostereo stało się "forum o wszystkim, z wydzielonymi działami audio" ;)

wyciecie politykowania, ekonomii, religii itp tak, wpisy z prosbami o rade typu "jaki samochod kupic" pewnie beda mogly zostac

> Lukar - jak nic nie zrobisz czeka nas kolejna afera

a było tych wpadek już wystarczjąco wiele :

Afera Darkula - kasa do dziś nie rozliczona i to grube tysiące

Afera Zydelka/Zmory - stara się naprawić zło

Afera Atoposa - do dziś nie ma na to recepty

Afera McGywera/Graftona - przynajmniej jeden sprawiedliwy się przyznał - a co z resztą "naganiaczy"

Afera Qubricka/Wernena - już ochłonął i już znów rzuca wyzwiskami w ludzi

to tak pokrótce

teraz znów ludzie nie mają ani kasy ani klocków - już szykuje się kolejna burza

Lukar:

> jesli juz to moge zrobic podgląd wpisu przed wysłaniem

Może mieć sens.

>>Automatyczna moderacja bluzgów?

>nie ma sensu, zaczną się wpisy typu k.rwa, Q-rWa itp itd

Takie rozwiązanie jest na różnych forach stosowane, i wbrew pozorom sprawdza się świetnie. Korzyści są przynajmniej dwie. Po pierwsze, część osób zrezygnuje z bluzgów, gdy będzie musiała je maskować - być może teraz do głowy im nie przychodzi, że pewne słowa innych rażą. Po drugie, bluzg maskowany zawsze jednak mniej bije po oczach, niż ordynarny "stan surowy". Gorąco wnioskuję o ponowne rozpatrzenie propozycji ;)

>wyciecie politykowania, ekonomii, religii itp tak, wpisy z prosbami o rade typu "jaki samochod

>kupic" pewnie beda mogly zostac

Nie da rady, zawsze te drugie przekształcać będą się w pierwsze. Ciąć trzeba wszystko, albo nic...

Dead_Dog

>Afera McGywera/Graftona - przynajmniej jeden sprawiedliwy się przyznał

Nie przyznal sie odrazu i zrobil to imho pokretnie! Bardzo strategiczne to bylo :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>Lukar

Przede wszystkim , na początku to chcę podziękować za temat! Póki co zmierza wszystko w dobrym kierunku...

może dałoby się coś zrobić z tymi "dwunickowymi" forumowiczami? Mam na myśli zakaz (może jest jakaś metoda? nie wiem, nie jestem informatykiem) aby 1 osoba nie miała 2 nicków, tudzież więcej? Żadne wytłumaczenia typu "na wypadek wojny" itp.

Ponadto uważam, że takie osoby jak ów już słynny "atapos" powinne być najpierw ostrzegane przed próbą usunięcia z forum, potem jak nie pomaga - czym prędzej usuwane. Ktoś kto pisze ewidentne bzdury w "real" wątkach a nie na bocznicy zaśmieca ten wątek to po 1. a po 2. mętli innym w głowach...

tyle na początek to już dużo, ja osobiście byłbym bardzo zadowolony

Lukar, 6 Kwi 2006, 15:56

>Tworzę ten jedne wątek i w nim proszę o wszystkie wpisy na temat działania forum. Wątek będzie

>zawsze na górze na Bocznicy

Lukar - trzymam za słowo - bo na razie to i to nie działa

Gość

(Konto usunięte)

Znowu sztuczne problemy!

Nie chcesz teo bocznicy , to ją odhacz w swoim profilu i z głowy.

Dlaczego chcesz uprzykszyć innym zycie?W twoim się mało dzieje - zazdrościsz?

Ja nie chce czytać o analogu i diy i wyobraź sobie , że nie czytam nawet o seniczu dowiedziałem się niedawno.

Ja jestem zadowolony , a inni mogą pisać dowoli - nie trzeba odrazu walic innych po pysku , można inaczej.

Jeśli nie wiesz jak sie odhacza napisz na priva chętnie pomoge, zawsze miałem słabość/pomagałem ofermą :)

A o czym tu gadać? Wątek "Kończ Waść ,wstydu oszczędz....".powinien od razu znaleźć się na Bocznicy i nie byłoby tego zamieszania. Błąd popełnił autor watku, bo go umieścił w zakładce stereo i błąd popełnił admin, bo czekał prawie tydzień, aby go tam przenieść. Albo się pilnuje porządku albo nie. Jak sie nie pilnuje, to dodatkowe zakazy nic nie spowodują.

Wyelminowac mozliwosc posiadania wiecej niz jednego nicka.

Zaczac scigac nieprzstrzegajacych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

jacch:

>Nie chcesz teo bocznicy , to ją odhacz w swoim profilu i z głowy.

Nie widzisz różnicy między zlikwidowaniem bocznicy, a ograniczeniem poruszanych na niej tematów do audio? Szkoda. Różnica taka istnieje, słowo.

> uprzykszyć innym zycie?

UprzykRZyć. Use spellcheck, Luke. To nie boli.

> zawsze miałem słabość/pomagałem ofermą :)

Z ciekawości, jak się "pomaga ofermą"? Wysyła się ofermę, i on już robi, co trzeba?

>jacch

"Nie chcesz teo bocznicy , to ją odhacz w swoim profilu i z głowy.

Jeśli nie wiesz jak sie odhacza napisz na priva chętnie pomoge, zawsze miałem słabość/pomagałem ofermą :) "

Nie lubie Cie jacch, wiesz o tym ! :)

Ale tym razem to Ci sie udalo ! :)))

• Redaktorzy

>Wyelminowac mozliwosc posiadania wiecej niz jednego nicka.

absolutnie nie do zrobienia ze 100% pewnością - tego się po prostu nie da zrobić

najblizej prawdy jest pierwsza podana przeze mnie lista - osob piszacych z tego samego komputera

Lukar, 6 Kwi 2006, 18:15

>>Wyelminowac mozliwosc posiadania wiecej niz jednego nicka.

>

>absolutnie nie do zrobienia ze 100% pewnością - tego się po prostu nie da zrobić

>

>najblizej prawdy jest pierwsza podana przeze mnie lista - osob piszacych z tego samego komputera

E tam, zawsze mozna powiedziec, ze to pisal wieloletni przyjaciel rodziny, z ktorym wszystko dzielimy procz szczoteczki do zebow i zony :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

To juz chyba 5-ty watek na ten temat, patrz >Bocznica > nastepna strona !

I jak NIC sensownego sie nie dzialo, tak sie NIC nadal nie dzieje !

Moze by tak jeszcze raz przeczytac wpisy ktore juz sa ! ( ok 3000 ! )

A moze zalozyc Nowy watek : "Forum 2 - Powrot Syna Propozycji - Decydujace Starcie !"

Wtedy na pewno cos sie ruszy !

Pozdrawiam

• Redaktorzy

>PS jakim cudem Dead_Dog mający 2 nicki nie pojawił się na tej liście?

moge to sprawdzic ale musze na priv dostac oba nicki, inaczej nie wiem o kogo chodzi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.