Skocz do zawartości
IGNORED

Moderowanie - jeszcze raz !!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

>muls rozsadny glos wzywajacy do spokoju i cierpliwosci.

>Gutek tez nie uwazam, by bocznica miala znikac. wiele watkow tutaj jest bardzo ciekawych (rowery, samochody , alkohole, kompy itd itp) :) czy ma byc tutaj politykowanie, to inna sprawa, akurat mi to do niczego nie potrzebne, po oprostu przestalem w te watki zagladac, sa do tego inne fora tak naprawde i jesli wlasciciel forum tego nie chce to trudno, nie ma tragedii, nie ma o co drzec szat. w sumie dlugo dosyc w ramach wyjatku wisial jeden watek polityczny, kotlowalo sie tam, ale to nie tragedia. moze to rozsadna forma? toc wszelkie tematy "gejowskie" aborcyjne itd, generalnei swiatopogladowe, sa scisle zwiazane i z polityka, w jednym miejscu to moze istniec...

generalnie zauwazylem, ze watki "polityczne" czesciej niz inne prowadzily do niezlego szamba, stad uznalem, ze po cholere to na forum audio, nawet na bocznicy. ale by sie jakos strasznie przejmowac tym, czy polityka z bocznicy zniknie czy nie? daleko mi do tego, na pewno nie chcial bym ekspansji, mnozenia sie politycznych watkow, bo uwazam, ze sa inne miejsca do takich niekonczacych sie dysput.

moze bocznica bocznicy? czyli sama polityka osobno? ;) jesli juz ma byc na forum koniecznie

A słyszeliście o prostej metodzie moderowania, takiej dla każdego ;

IGNOROWANIU - wpisów "tych z butami na stole"

Zapewniam to potężna metoda i załatwi każdego. Nikt nie lubi byc zbywany milczeniem i na dłuższą metę przegra.

gutekbull, po co, teraz mozna powiedziec "Zobaczcie jak pieknie i ladnie :) Slonce swieci, ptaszki cwierkaja... Idylla..."

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Gutek to swietna opcja, jednak nie do konca skuteczna, widac wpisy tych nieignorowanych, ktorzy uznaja za stosowne karmienie danego trolla, czasem wpadnie ktos nowy i sie natnie i tak sie to kreci, co jakis czas blotko, ktorego katalizatorem po raz kolejny jest ten ignorowany ktos.

Ignor to za mało - tego przeciez nikt nie widzi jak komus przypier...łem... Niektórzy juz nawet wszem oznajmniali komu to az tak sromotnie przywalili ignorem. I kto tu jest walnięty?

Tu nie chodzi o to, żeby ignorować innych - chodzi o to, by tym innym dokopać - innych to na Madagaskar! ;-)

Ciekawe, że temu stylowi hołdują główni bojownicy o wolność, liberalizm etyczny, homopatię. Na marsze równości chodzą a z przyjemnością gnoją innych....

Proponuje podobnie jak piloci oznaczaja ilosc zestrzelonych maszyn, przy nicku kazdego moderatora dodac ilosc usunietych przez niego wpisow oraz danych banow :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1 => cały wieczór probuje ratowac to forum w kształcie, jaki mi się podoba - jaki akceptuję i pewnie przegram,

bo nie mam władzy ;-)

Ale przynajmniej próbowałem ;-)

Zawsze byłem przeciwny wszelkiemu mówieniu komuś co ma robić, z kim i za ile, ale forum jest lukara więc musimy przyjąc jego warunki - na razie- a jak bedzie wpieprzający przenieść się albo wynieść się. Nie jest to znowu taka tragedia ,nie dramatyzujcie. Ale znowu jak mi w knajpie facet do mojego kotleta wpada, to wąlę żeby w imie wolności i demokracji wywalono takiego za drzwi.I jak tak będzie jakiś czas konsekwentnie- to zniknie facet i problem- myślę. Ale znowu przez wielonickowość itd,itd.Pozdrawiam

ja jak logowałem się na to forum,ani przez chwilę nie pomyślałem o dwóch nickach a tym bardziej wielu. Uważam że ktokolwiek tak zaczynający to forum, już był, że tak powiem- skrzywiony, powiem po prostu nieuczciwy do reszty forumowiczów.A ze coś potem lucar wyciął, nie wyciął i trzeba było to obchodzić to jest doprawdy tak duperelne że szkoda o tym gadać. Nie sądze żeby dotyczyło to wpisów rzeczowych. Po prostu gutekbul ma racje, to forum mają bronić forumowicze a nie lucar ale jak połowa ma po dwa nicki to czego oczekiwać. To się zrobił HYDE PARK- od ohydy.

mciej

@DeadDog & Piotr Ryka

Panowie nie chrzańcie głupot o komunie i esbecji bo mi ręce opadają. Mylicie totalitaryzm z anarchią. Jak wam się wydaje że w demokracji można gadać co się chce, to proponuje udać się na najbliższy komisariat policji i nazwać pana sierżanta tępym fiutem, to może przekonacie się jaka to różnica. Poza tym to nie jest żadne publiczne forum, takie coś nie istnieje w przyrodzie. Jesteście na prywatnym serwerze i jesteście na łasce właściciela czy się wam to podoba czy nie. Jak mu przyjdzie ochota to wywali wszystkie wpisy oprócz tych głoszących że B&W są za ostre a Hyperiony mulą i nic wam do tego, takie jego zbójeckie prawo. Jako właściciel ma zwłaszcza pełne prawo usuwać wpisy za które ktoś może mu się dobrać do tyłka

Mciej, mówił już ci ktoś, że przygłupi jesteś? Jak nie, to ja ci mówię. Podwórkowy filozof się znalazł z opadniętymi rękami. Nie będziesz mnie pouczał o naturze wolności słowa, bo jeszcze na to za krótki jesteś i panem sierżantem się nie zasłaniaj. Czym innym jest prawo do swobodnego wyrażania poglądów, a czym innym zwyczajne obelgi i chamstwo. Jak pan sierżant będzie faktycznie zasługiwał na potępienie, to ja nie omieszkam tego zrobić i na pewno się go nie przestraszę. A fakt, że forum nie jest publiczne nie daje nikomu asumptu do samowoli. Wspólnie je tworzymy jak tu jesteśmy i po to właśnie jest ono, byśmy się mogli wypowiadać. A gdyby Lukar miał zamiar postępować według twojej receptury, to ja pierwszy sam bym sobie stąd poszedł, bo czasu na przebywanie w takim miejscu byłoby szkoda.

Tu nie chodzi kto ile ma nickow, ale do czego ich uzywa... Jesli do autopromocji, atakow na konkurencje w byznesie, to jak to nazwac?

>gutekbull, 9 Kwi 2006, 21:15

Nie przejmuj sie;-) Nie pierwszy raz czy drugi ponosi się 'straty'. Każdy wyciąga zawsze dla siebie to co potrzeba.

Zawsze możesz się pocieszyć, że zdobyłeś więcej szacunku u innych i siebie samego- tego żadna władza nie da ani nie zabierze.:-)

Nawet Piotrowi musze przyznać rację, mimo, żeśmy sie parę razy starli - ja też zyłem w czasach, gdy ktoś próbował mi mówic co mi wolno mysleć i pisać - gdzie człowiek był nikim - nickiem w matrixie.

Rozumiem to oburzenie i sam je też odczuwam. I nie chodzi o to, że czegoś mi się zabrania ale oczekuję jawności..

ABs, po co masz sie denerwowac, lepiej czasem zyc w blogim stanie niewiedzy... Jedno jest pewne, moderatorem nie jest jeden dwojga nickow konstruktor... choc kto wie...

• Redaktorzy

odpowiedzialnosc ponosze ja i tylko ja - tylko ja bede usuwal wpisy i tematy

z tego co widzę nie ma sensu zeby robil to ktokolwiek inny bo zacznie się najazd na taką osobę, już niech to spada na mnie

TO tak dla tych którzy mysla że w internecie jest demokracja, bo kazdy ma dostęp. A internet to tylko smietnik do którego każdy może wrzucić odpadki intelektu - o ile oczywiście sam sobie założy stronę internetową. Do cudzego smietnika ma wrzucać odpadki posegregowane :)))

Choc to oczywiste, mimo wszystko - kiedy z wpisów Lukara powiało jakims takim majestatem - i tak pomyslałem że byłby z niego dobry kacyk w jakiejś bananowej republice.

PS. Zniknie wreszcie to pitolenie na temat polityki, ekonomii, religi. Tylko że zniknie wraz z tymi tematami a nie jedynie część wykwitów umysłowych niektórych piszących (przykładu znikających fotek wyśmiewających G.W.Busha nawet nie chce komentować).

Natomiast pitolenie w dziedzinie audio i naganiactwo będą się rozwijać.

Ja tam nie mam nic do moderacji samej w sobie, tylko do innego traktowania swietej krowy a pewnego kosmity...

Nie każdy. Na moim forum by go nie było :)))

A tutaj, moge tylko powiedzieć że nadkonstruktor lansuje badziewne głośniki z bazaru - takie jakie akurat ma pod reką (te zachwala). W dodatku nienadające się do BR :)))

I właśnie mówie to przy kazdej okazji :)))

"Mam nadzieję, Lukarku, że na następne urodziny nie dadzą Ci do kompletu z czerwonym radiem czerwonego spychacza."

i wlasnie to sie nadaje do prasy!

Forum Lukara opanowane!

KONIEC

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.