Skocz do zawartości
IGNORED

syfiaste stereo

broy

Rekomendowane odpowiedzi

99% wszystkich recenzowanych gramofonów którymi małoletni pismacy zachwycają się tak ze popuszczają w majty na sam ich widok. Jeszcze zanim włączą do sieci :)))

O mamo, mamo - talezyk siem krenci!!!

No to z grubej rury złota dziesiątka:

1.B&W - tanie modele serii 601,602,603,604,605 - syf tragiczny i krew z uszu!

2.Kolumny Tonsila Altusy i inne /bez komentarza/;

3.Kable AudioQuest - dobry bas, ale ostra góra - za drogie - dla świrów!

4.Technics - dla przedszkolaków /szacunek - jedynie gramofony serii 1210/!

5.Pioneer - kiedyś legenda, dziś - tragedia!

6.Bowersy Signature i Krell na wystawie AS w Sheratonie - rozpacz - krew z uszu

ostro kosiło wysokimi jak brzytwy latające w powietrzu... Brrrrr...!

7.Amplifon WT40 - wykonany pięknie, ale brzmienie ostre jak u przeciętnego

tranzystorowca - pewnie przez te niesparowane lampy - gdyż Pan Piwowarczyk

nie wiem dlaczego ściera z tych triod nadruki fabryczne /jakimś acetonem lub itp/

Układ autobiasu napewno skoryguje pewne rozbieżności, ale czy napewno da sobie

radę z lampami z 1981 i 1984 roku wpakowanymi do jednego wzmacniacza???

Ciekawe dlaczego? Tajemnica jakaś - taki nadruk na lampie? Pytanie intymne???

8.Firma Thomson - popatrzcie na TV LCD Intuiva /bez komentarza/;

9.Philips - dziś tragedia /bez komentarza/;

10.Produkty high end z napisem MADE IN CHINA - nigdy ich nie kupię! /syf bez komentarza!!!/

Chińska tragedia: Shanling i Cayin! - Słyszałem i widziałem! :)))

Kto chwali czajnę - ten jest skrytym kitajcem ryżożercą!

Po pierwsze najdroższy i nabardziej kiepski bas za ktory można zapłacić.Po drugie uszy więdną po wysłuchaniu kilku płyt z wokalmi żeńskimi.XLR można sobie darować bo nie dzialają a udawać ,że się jest urządzeniem symetrycznym wybacz ale nie tej cenie.A poktoreś z koleii jeśli Gryphon to Anthilleon prawdziwy lew ,reszta można sobie darować razem z nowym Cd Mikado tak mi się wydaje.Jak go słuchalem to nie wiem dlaczego cały czas kojażył mi się z technicsem .

Arcam - odtwarzacze i wzmacniacze. Szarość, klucha. kolumny plują ciężkim błotem po podłączeniu do zestawu Arcama.

Słuchałem tego na Audio Show w 2003 roku przez 30 sekund a z każdą kolejną grymas bólu na mojej twarzy stawał się coraz bardziej wyrazisty. Prezenter jednak źle to interpretował i po wyłączeniu sprzętu cały aż czerwony na twarzy ze szczęścia ze zniewalającym uśmiechem skwitował: No sam Pan słyszy jak to gra!

qb_1, 22 Sie 2006, 17:07

>peperoni, 22 Sie 2006, 15:07

>

>>Callisto 2200? Dlaczego tak uważasz?

>

>Wybierz jedna z odpowiedzi:

>1. Bo go nie sprzedaje.

>2. Bo nie ma lamp.

>3. Bo nie ma w nazwie ´K´

>4. Bo tak

>

>:-)

5. Bo mnie na to nie stac.

;)

robtango trochę racji ma, ale tylko trochę. Callisto 2200 nie miał takiego basu jak Tabu czy Antileon, jednak klucha to nie była. Klucha to np bas z integr Pliniusa serii 8XXX. Jednak teraz już nie ma Callisto 2200 - jest Diablo i w aspekcie basu podobno jest zdecydowanie lepszy od Callisto, a nawet Tabu. Za jakichś czas będę miał okazję sprawdzić to wtedy napiszę.

>k.mik

22 Sie 2006, 07:54

Temat można podsumować: "Narzekasz, że inni mają lepsze samochody? Kup sobie Garbusa!".

-Nigdy nie narzekałem, że ktoś ma lepszy sprzęt. Garbus - dzisiaj po tuningu całkiem niezły samochód.

>Jacekwacek

22 Sie 2006, 09:54

miroalien, 22 Sie 2006, 02:22>2.Kolumny Tonsila Altusy i inne /bez komentarza/;

Tak cienko. Dlaczego? Fajnie grały 15 lat temu. Nie narzekałem. Ale innego sprzętu wtedy nie znałem.

-Tak w komunie najgorsze było to - że nie pozwalano ludziom mieć innego sprzętu. System uszczęśliwiał

nas na siłę. Nieliczni mogli mieć sprzęt z Pewexu, albo z przemytu z Zachodu. Cała reszta narodu /80%/

"napieprzała" na syczących Altusach i Radmorach z wiecznie psującym się potencjometrem i spalającymi

się diodami co dwa tygodnie. Jasne wtedy byłem szczeniakiem - miałem kilkanaście lat i w tej komunie stać mnie było tylko na takie kolumny. Nie ukrywam, że cieszyłem się. Moja radość jednak nie trwała zbyt długo otwarciu jak zobaczyłem te marne kable wewnątrz i jakiś niechlujnie wepchnięty szary filc ze mielonych szmat.

Po latach /około 1997/ kiedy już miałem zupełnie inny sprzęt zobaczyłem przez przypadek w nieistniejącym

już sklepie o wdzięcznej nazwie TOPAZ :) w Zabrzu - kolumny Tonsil Altus Disco - wersja z wbudowanymi

diodami obok wysokotonowca, które migały w takt - łupu cupu umc umc... Tego widoku ohydzdwa nigdy

nie zapomnę. Jak mogli coś takiego zrobić? Na szczęście dziś system nie zmusza nas do zakupu produktów

krajowych. Altusy kojarzą mi się z biedą, Leninem, kolejkami do sklepów Radiowotelewizyjnych np: TOPAZ

w których stali za ladą sprzedawcy z wrednym zakazanym wyrazem twarzy, którzy swoją wyższością

i apodyktycznością wgniatali biednego konsumenta PRL-u w posadzkę lastryko. Altusy - bieda, kolejki na zapisy,

syczące wysokie tony, jakieś mielone szmaty w środku, kasety pirackie z targu, Radmory i inne upiory. Brrrrrr...!

>chick

22 Sie 2006, 10:22

Piszesz miroalien: "Kable AudioQuest - dobry bas, ale ostra góra - za drogie - dla świrów!" i sam ich uzywasz. To jak to jest?

-A mam, ale to nie znaczy, że muszę zaraz wychwalać. Są dobre i tyle. Tak w skali 1-10 oceniam na 4 lub 5.

AudioQuest - powtarzam nie jest kablem wybitnym. `Midnight +` który mam ma umiarkowaną cenę około 250

PLN za 1m. Natomiast wysokie modele za 40.000 PLN /za 2x3,5m/ - są dla ŚWIRÓW!

>qb_1

miroalien, 22 Sie 2006, 02:22

> Kto chwali czajnę - ten jest skrytym kitajcem ryżożercą!

:-)))))

You made my day pal :-)

-Poczucie humoru w kraju zwanym Rzeczypospolitą pozwala mi przetrwać!

Wątek z jednej strony zabawny, a z drugiej tragiczny.

"Mejdinczajna" - to recesja, bezrobocie i produkty marnej jakości wytwarzane

w obozach pracy przez 16-letnie dzieci po 16 godzin - 7 dni w tygodniu.

>robix

22 Sie 2006, 14:08

Beznadziejny watek >>> Osraliscie panowie juz prawie wszystko co wiec bedziecie sluchac i kupowac>>> ZENADA (:

-Nie /cyt./"osraliśmy" wszystkiego tylko to co jest /cyt./ "syfiaste"!

Temat wbrew pozorom ważny dla początkujących audiofilów jako przestroga przed wdepnięciem

w olbrzymie, obfite, parujące g....o - typu między innymi np: "mejdinczajna".

Kiedyś PRL, a dziś CZAJNA. Biedne te ludziska katowane srebrnym plastikiem z nadrukowanym znakiem

recyklingu - to tak jakby ledwo kupiony sprzęt już był złomem.

Zasypią nas plastikiem i wszyscy zginiemy pod jego zwałami - głodni i bez pracy...

Żarcie modyfikowane genetycznie /np:truskawki i orzeszki sojowe z genami świni i miód z antybiotykami/ i miliony ton srebrnego cuchnącego /od kwasu ze scalaków/ plastiku - rocznie wtłaczają Żółtki w Europę.

Poważne koncerny elektroniczne i małe manufaktury highendowe gnają do Chin, ale każdy kij ma dwa końce

i kiedyś "odbije" im się tymi Chinami.

CZAJNA - zabija Europę i high end.

Ja unikam chińskich produktów - stało się to moją pasją podczas zakupów,

nawet w szmaciarni i w spożywczaku.

W Chinach są łamane prawa człowieka i nie mógłbym spać spokojnie po zakupie

chińskiego wzmacniacza, spodni czy zegarka.

Chiny Ludowe - tam strzelają do ludzi.

Czajna bojkot!!!

:)

Pozdrawiam Wszystkich!

:-P

Proponuję nowy temat:

"BOJKOT CHIIŃSZCZYZNY"

Każdy kto odkryje na markowym europejskim,amerykańskim lub japońskim sprzęcie

high end - napis: Made in China - niech poda to na forum do publicznej wiadomości!

Bojkot!

Prawda jest taka, ze wiele egzemplarzy Rotela jest wadliwych :(((: wystarczy poczytać to forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A więc, jednak BOJKOT ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.