Skocz do zawartości
IGNORED

Które- JAMO E650,WHARFEDALE 8.4,ELTAX 10

Kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Hi!

Chcę wymienić swoje kolumny, lecz ze względu na ograniczone możliwości finansowe szukam czegoś w cenie około 1.700 zł., mam na uwadze kilka produktów.

Przesłuchałem:

- JAMO E650 – wrażenie pozytywne

- WHARFEDALE Diamond 8.4 całkiem przyzwoicie, ale rozwinęły się dopiero przy podkręceniu mocy.

Nie słuchałem:

- ELTAX Symphony 10.3 – podobno grają dość dobrze. Brak możliwości przesłuchania

- TANNOY M4

A może coś innego, co warto sprawdzić?

Będą grały w pokoju 30m2, przy muzyce Rockowej, POP (pomijając rąbanki z wszelakiego rodzaju POP-list), klubowej (GOTAN PROJEKT), dlatego szukam czegoś nie przytłumionego o dobrym środku i dobrym nie nachalnym, nie dudniącym basie.

Niestety nie mogę spędzić w salonie paru dni, aby poczuć ich pełne możliwości. Dlatego liczę na wasze opinie.

Cześć

A jeszcze jedno pytanie.

Co sądzicie o centrali JAMO E 6cen. Jest to całkiem inna konstrukcja od szeroko spotykanych, 5-cio głośnikowa. Po przesłuchaniu bez zastrzeżeń.

Cześć

Wez jeszcze w tej cenie pod uwage przyzwoite B&W 309, zwlaszcza w przypadku Twoich preferencji muzycznych (ladny bas, duza przestrzen, szczegolowosc w miare). JAMO delikatnie odradzam.

Hi

Dzięki za doradzenie

Dziś posłuchałem B&W 309 – Super, czysto, ładny bas.

A co myślicie o AVANCE 503 mk2, porzedni model 503 tańszy odjechał mi tydzień temu i nie zdążyłem go nawet posłuchać, a cena była odpowiednia 1500 PLN.

Ale co mnie zaskoczyło poprzednio miałem prezentację na sprzęcie YAMACHY a dziś na DENONIE nie pamiętam modeli, ale była różnica w dźwięku. YAMACHA podbijała bas co mnie nie odpowiadało.

Cześć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.