Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanko o kolumieniki DENONA

coyote

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę. Proszę o opinie na temat kolumn:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chciałem je wykorzystać w kinie domowym jako satelity (pokój 20 m2)

Czy się sprawdzą.

Będę bardzo wdzięczny za opinie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/25828-pytanko-o-kolumieniki-denona/

Mam dokładnie te same kolumienki, które kupiłem właśnie od tego sprzedającego. Używam je jako tyłów do Denona AVR 1705 i jestem z nich zadowolony. W czasie testowania miałem je podpięte jako przednie i musze powiedzieć że całkiem dobrze sobie radziły, a gdy wspomagał je subwoofer to nawet się zastanawiałem czy nie sostawić je jako przodów:)

Popieram przedmówcę. Ładnie grają. Zdecydowanie warte swojej ceny. Sprzedawca ok.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Również mogę polecić te kolumienki.

Pierwsze, które kupiłem (z myślą o tyłach w kd) skasował mi brat do stereo, zastąpiły - we współpracy z ampli Pioneer VSX505RDS - diory Polaris 80 (w porównaniu do denonków polarisy to zgroza, zwłaszcza tonsilowski wysokotonowiec).

Na satelity - brać póki są.

Do stereo w pokoju do 16m2 - jw.

Głośniczki mają impedancję 6 ohm więc nie wiem jak to będzie działać z tymi amplitunerami, które dopuszczają obciążenie od 8 ohm w zwyż.

• 2 tygodnie później...

Mam pytanko:

Czy w komplecie rzeczywiście jest korek do kanału BR i jak tak to jak one grają "zakorkowane"? Bo jakbym je chciał powiesić na ścianie to BR do tyłu raczej by trzeba zatkać. A i czy one mają coś za co możnaby je powiesić?

• 2 miesiące później...

Także sobie zakupiłem do pracy - maleństwa ale zaskakuja jakością - po zatkaniu rurek BR bardzo przyjemnie się ich słucha, nie buczą i nie ranią chociaż wydaja mi sie nieco skonturowane-ale to pierwsze 10 min :), zwrotnica - dwie cewki (jedna na rdzeniu) trzy kondziołki (elektrolity) i rezystorek, głośniki Mission Thajland:). Napewno nie przepłacilim.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.