Skocz do zawartości
IGNORED

ile macie cd w swoich kolekcjach?

kuros77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Widze, ze wielu z was ma duze ilosci plyt. Mozecie podzielic sie ze mna informacja, ww czym je przechowujecie? Chodzi mi o polki, stojaki itp. Szukam czegos nowoczesnego i dobrze wygladajacego

I find your lack of faith disturbing...

Witam

Widze, ze wielu z was ma duze ilosci plyt. Mozecie podzielic sie ze mna informacja, ww czym je przechowujecie? Chodzi mi o polki, stojaki itp. Szukam czegos nowoczesnego i dobrze wygladajacego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chłopaki nie napalajcie się tak na SACD bo za parę lat się okaże, że ten format to też kicha!Już lepiej kupujcie analogi!

Moim zdaniem jeżeli można kupić dobry odtwarzacz CD mający opcję SACD to warto to zrobić - ja nie narzekam, u mnie SACD zazwyczaj brzmi lepiej od CD.

Ukryta Zawartość

Dziekuje, szukalem, ale sie nie doszukalem tego watku. jeszcze raz dzieki za wskazanie drogi

Ukryta Zawartość

I find your lack of faith disturbing...

Ja mam razem 1200 egzemplarzy wszystkiego w tym z 600 CD, 400 LP i z 200 MC. A i tak czesto nie mam czego sluchac :) bo plyty znane na pamiec i sluchane do bolu. Wtedy zaczynam rozumiec kobitki co maja 5 pelnych szaf ubran a zawsze kwicza ze nie maja w co sie ubrac ;) Ciagle dokupuje cos nowego. Ostanio zaczalem sobie zgrywac na CD z Emula, Torrentow bootlegi z koncertami, demowkami co nie wyszly oficjalnie ale nie wliczam ich do kolekcji.

Mam ok. 200 LP. Niestety, ciągle nie mam gramofonu :(

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Okolo 200 albumuów róznych wykonawców i ponad 400 wydan Genesis i Phila Collinsa. Poza tym sprzedaję na eBay.co uk, więc mój living room jest pelen gdzies tam przewalajacych sie albumów.

Pozdrawiam

Upss...zapomniałem dodać...

Przechowuje swoją kolekcję w takich oto 'szelfach' Watsona

!BTJb14QBmk~$(KGrHgoOKjkEjlLmZBiZBKG8UVJQNQ~~_12.JPG

Mozna je kupić między innymi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam znajomego który ma ponad 7 tysięcy płyt na oryginalnych CD.

1. Wydał na nie około 300 tysięcy złotych. Zamiast wybudować dom.

2. Zbieranie tak go zaabsorbowało że zapomniał założyć rodzinę. Więc domu w zasadzie budować nie musiał.

3. Nie ma ich gdzie trzymać - więc trzyma je w kartonach. Więc dom w zasadzie by mu się przydał.

4. Cały czas ich słucha. Denerwując blokowych sąsiadów. To jeszcze jeden przyczynek do sensowności posiadania domu.

5. Ma jeszcze oprócz tego jeszcze ponad tysiąc winyli. Te trzyma na regale z powyginanymi niemiłosiernie półkami.

fajne

ja zacząłem od końca , dom mam rodzinę mam , ok 6000 płyt bez cdr ( szkoda czasu na przegrywania ) +/- 300 bo czasem dzieci podbierają do słuchania . teraz przygotowuję się do zbudowania małej biblioteczki muzycznej . na mp3 raczej mało muzyki moze jakieś kilkadziesiąt może 100 płyt z nagranymi dyskografiami na mp3 , lub muzyką nujazz / lounge na mp3...

niektórzy mają biblioteki z książkami , a ja się przymierzam do biblioteki z muzyczką w domu

Ok. 350 plyt CD, w tym chyba 1 lub 2 SACD, ale i tak nie mam odtwarzacza SACD. Juz przy tej ilosci nie narzekam na brak wyboru. Jeszcze kilkanascie plyt wciaz jest nienapoczetych.

Kolekcja CD bedzie wciaz rosnac w roznym tempie.

Ok. 250 plyt winylowych, jednak swiadomie zrezygnowalem z gramofonu. Kolekcja winyli czeka na moja emeryture.

Mysle, ze 7000 8000 tys. orginalów no i chyba z 2tys cdr jeszcze ze studiów. Ostatnio liczylem ze trzy lata temu to bulo ponad 5tys.

aha no i wszystkie przesluchane i czesc przegrane na instrumencie;)

• 2 tygodnie później...

a pochwale sie

nie wiem ile cd bo nie liczylem, ale w przyblizeniu oolo 20000 utworow wraz z oryginalami cd-r plikami flac ape waw i mp3

chwilowy brak działalności w audio.

Jakieś tysiąc sztuk oryginalnego nośnika

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ok. 2500 oryginalnych i ok.1000 kopii z różnych źródeł (tylko to co wydaje mi się dla mnie nie do zdobycia).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ok. 350 plyt CD, w tym chyba 1 lub 2 SACD, ale i tak nie mam odtwarzacza SACD. Juz przy tej ilosci nie narzekam na brak wyboru. Jeszcze kilkanascie plyt wciaz jest nienapoczetych.

Kolekcja CD bedzie wciaz rosnac w roznym tempie.

Ok. 250 plyt winylowych, jednak swiadomie zrezygnowalem z gramofonu. Kolekcja winyli czeka na moja emeryture.

- swiadoma rezygnacja z gramofonu spowoduje, że potem świadomie będziesz pluł sobie w brodę :)) /i pamiętaj że na emeryturze możesz mieć już gorszy słuch, co nie pozwoli Ci w pełni cieszyć się dźwiękiem z winyla/

excelvinyl winylmania blog szukaj

Dokladnie to sam nie wiem ile mam.

Prowadze liste w Exelu.

Kazdy nowo kupiony egzemplarz zapisuje w stosownej zakladce i tabeli :)

Bedzie tego z kilkaset CD, wiekszosc kosztowala mnie 15-20 eur za sztuke.

Najdrozsza CD kupilem kiedys na ebayu, zaplacilem za nia cos ok. 50 funtow angielskich (rarytas kolekcjonerski)

Obecnie przystopowalem ta obsesje kupowania, teraz kupuje bardzo malo ok. 2-4 orginalne CD na miesiac , nie wiecej.

Plackow CD-R nie posiadam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.