Skocz do zawartości
IGNORED

Densen DeMagic Disc

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po zapuszczeniu tego Densena dźwięk mi się pogorszył. Zrobił się taki matowy i skrócił wybrzmienia. A może to moje uprzedzenie? W każdym bądź razie nic ta płyta mi nie polepszyła w dźwięku. Pozdrawiam.

Royber, 11 Maj 2006, 01:21

>Witam. Po zapuszczeniu tego Densena dźwięk mi się pogorszył. Zrobił się taki matowy i skrócił

>wybrzmienia. A może to moje uprzedzenie? W każdym bądź razie nic ta płyta mi nie polepszyła w

>dźwięku. Pozdrawiam.

To nie jestes sam w tych odczuciach ;-)))

Kiedyś wypróbowałem działanie innej płyty z cud sygnałami... ;) Po niej mój system dochodził do siebie chyba ze 2 tygodnie, a ja razem z nim ( i to było najgorsze ;) ;) Na szczęście doszedł.

Dlatego nie polecam i dodatkowo radziłbym uważać, by potem płaczu nie było.

No ale może należę do nielicznych wyjątków, bo wszystko biorę jedynie na słuch (a nie na rozum). Taki nietoperz ze mnie ;)

U zyzia jednak działa pozytywnie, hmm (?)

Uważam, że jak sprzęt gra po 10h dziennie przez 3 tygodnie to po takim czasie gra jak marzenie i żadnych cud polepszaczy mu nie potrzeba aplikować, bo i po co ? Jak ta płyta coś wnosi to chyba niewiele, bo inaczej mój cedek po 10 latach powinien się namagnesować na śmierć :))) (Co innego sygnały przyśpieszajace "rozgrzanie" systemu.)

Zachwyceni: co Wy macie za sprzęt ? (Bo pomyślałem, że lupex jakiś ;)

KONIEC.

=>andrea29,

nie uwazam, ze mam lupex (czy raczej lumpex) sprzet a jednakowoz plyta z pewnoscia nie zaszkodzila. czy cos polepszyla, poki co nie mam zdania. nie spiesz sie tak z wydawaniem osadow.

dartman, 11 Maj 2006, 23:57

Ok. Zapytałem prowokacyjnie. Doświadczyłem, oceniłem zadziałanie podobnej płyty w swoim systemie to czego

mam się bać, że napisałem o nausznie stwierdzonej prawdzie ? ;) /A miało być czyściej, lepiej, etc./

U innych płyta zadziałała - piszą - pozytywnie. Fałszu stwierdzeniom nie zarzucam. Jednak mówię jak było u mnie.

Nie będę płacił za swój strach i stres, a potem długo czekał aż mi sprzęt łaskawie wróci do formy/normy po 2 tyg. grania, bo zechciało mi się coś tam sprawdzić. Wolę poczytać sobie na forum jak płytka działa, słuchając w spokoju miłej muzyczki :)

Pozdrawiam.

A tak przy okazji: czy twórca/producent/wydawca płyty określił może, do jakiego sprzętu toto się nadaje? Czy też taki sygnał obsługuje wszystko: tranzystory, lampy, głośniki tradycyjne, elektrostaty, magnetostaty i tak dalej?

"Uważam, że jak sprzęt gra po 10h dziennie przez 3 tygodnie to po takim czasie gra jak marzenie i żadnych cud polepszaczy mu nie potrzeba aplikować, bo i po co ? "

Zgadzam sie i powiem wiecej, uwazajcie na ta plyte, bo zeczywiscie po jej odpaleniu system moze sie zmienic, ja mam odczucia, ze na gorsze, to znaczy jedno gorsze, a drugie niby lepsze ;-), dla mnie lipa, czekam az moj system znowu sie pozytywnie namagnesuje...

wczoraj w KAIM wrzuciliśmy owe cudo .... efekt hmm... gorzej ... dla mnie gorzej :)

bo później cały wieczór jakoś inaczej brzmiał zestaw !!! ... sucho i beznamiętnie !!!

zdezintegrowany_3PO

ps. pozdrawiam wszystkich zwolenników magnetycznego voodoo a także zwolenników wibrujących magicznych gumowych podkładek no i oczywiście zwolenników audiofilskich stoliczków z olejowym wytłumieniem :)

Nie straszcie mnie, ja dzis zostawilem na cały dzień sprzęt z płyta na repeat. Sasiadów mam w bezpiecznej odleglości ;). Ojoj może on przestanie całkiem grać.

No nic zrobie sobie nowy :)

Dzień dobry

Moje doświadczenia z DeMagiciem i płytą z reference Recordings pokrywają się z tym co odczuli 'andrea29' i 'zdezintegrowany_3PO'. Długo mój system dochodził do siebie. Też nie chciałbym powielać swoich wpisów z poprzedniego wątku poświęconego temu tematowi.

Tak więc drodzy audiofile, bez onany i zalecam roztropnośc.

:-)

pozdrawiam

Wszystkim, którym po De Magicu - pogorszyło się subiektywnie brzmienie - niech zachowają spokój - po 2 tygodniach system wróci do punktu wyjściowego - De magic jak i XLO ma na wszystkie klocki jak w o mnie mają wpływ pozytywny - osobiście stosuję jedną lub drugą co 2-3 tygodnie :)

P.S. Sprzętu Wam to nie rozwali, chyba że ktoś zapuści na godz. 12 -tej albo wyżej :)))

A ja wróciłem do domu i mi dźwięk stwardniał :). Jak na cały dzień grania (10h) to zmiany sa subtelne. Dźwięk zrobił się troche bardziej sterylny, twardy może nawet bardziej bezpośredni. Ale są to zmiany małe w porównaniu do nowego niewygrzanego sprzętu. Musze płyte densena kiedyś zapuścić tylko 1 raz zobaczymy czy coś to zmienia.

Jak widac po wpisach płyta dziła różnie. Według mnie jest nie groźna :).

efekt mnie zaskoczył . Nie spodziewałem sie że Dire Straits i Pink Floyd mogą brzmieć jeszcze lepiej .

Poprawa na plus zdecydowanie .

Bas zyskał definicje i wykop ogólnie instrumenty nabrały konturów , perkusja to teraz bajka .

Wiecej sczegułów , no i scena i ten oddech między instrumentami :)

Powiem tak tym którzy lubią ,, lampowe " snujące się brzmienie mogą napisać że im płyta zaszkodziła w systemie . Ci którzy lubią kawe na ławę , dzwięk szczegółowy , szybki i z definicją napewno bedą mile zaskoczeni . Suchości nie stwiedzono :)

U mnie mojemu 25 letniemu Nadowi płyta napewno pomogła .

Taka mała konkluzja wszyscy sprzedawcy z Allegro starego sprzętu powinni się w nią zaopatrzeć .

Panowie chyba mam odmienne zdanie co do tej płytki ;-)

Na pewno nic nie zepsuła ;-)

a poprawiła ? ............ no cóż , wydaje mi się ,że troszkę uspokaja system ,dźwięk jest bardziej wyważony, stonowany ,ale w dobrym tego słowa znaczeniu, mam wrażenie ,że efekty przestrzenne się polepszyły i może troszkę szczegóły.

Żadna rewolucja, ale jakby większy porządek.

" Ci którzy lubią kawe na ławę , dzwięk szczegółowy , szybki i z definicją napewno bedą mile zaskoczeni " - o to, to :)

2 lata temu, gdy po raz pierwszy zastosowałem De Magica spadła zasłona....od tej pory stosuję regularnie.....:)

A ja jednak zachęcam do ostrożności z tą płytką

Mi swego czasu po demagnetyzacji kompletnie "rozwalił" się dźwiękowo IC Tara Labs Decade.

Wygrzewanie go nic nie dało i niestety musiał trafić do kosza :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.