Skocz do zawartości
IGNORED

Porysowane obudowy od sprzetu

Barthezz

Rekomendowane odpowiedzi

W wyszukiwarce nie znalzlem takze nie wiem czy ten temat byl poruszany. Jak mozna usunac niewielkie rysy na gornych czesciach obudow od sprzetu,wiadomo ze nieraz stawia sie jeden klocek na drugim i powstaja niewielkie zarysowania. Nie wiem jak inni na to patrza ,ale mnie to starsznie denerwuje. Czy istnieja jakies pasty lub inne srodki prosze o rade.

https://www.audiostereo.pl/topic/26136-porysowane-obudowy-od-sprzetu/

Przecież to proste.......kupujesz jakiś dobry lakier w sprayu (czarny mat) i malujesz kilka razy.

Oczywiście, najlepiej jest usunąć stary lakier a po każdej warstwie szlifujesz papierem ściernym (320).

Uprzedzam, że strzelam w ciemno, ale... Zbadałbym temat past stosowanych do maskowania i zapolerowywania rys i ubytków na lakierach samochodowych. Potrafią dość dobrze "wtapiać się" w powierzchnię. Sam tego jednak nie próbowałem, więc bezpieczniej będzie przetestować najpierw na jakimś zbędnym przedmiocie...

"Profee"- doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że efekt po malowaniu sprayem będzie gorszy od oryginalnej powłoki lakierniczej. Jednak jeżeli taka pokrywa jest mocno porysowana, to chyba lepsze jest to niż zacieranie jakimiś pastami woskowymi.Poza tym bywa tak że sprzęt nie jest tego warty aby oddawać pokrywę do malowania proszkowego. Ja naprzykład kupiłem ostatnio odtwarzacz CD za 50zł (Akai CD 52) więc jaki to ma sens aby inwestować następne 50zł w lakierowanie. Pomalowałem sprayem kilkakrotnie, i wcale nie jest tak źle......a ty się czepiasz byle czego.

-> larson3

Jak będziesz miał "praktycznie" taki problem, to zgłoś się do mnie. Skieruję Cię do człowieka, który - być może - coś zaradzi... ;-)

p.s. daj znac na priva co i na co zmieniasz ;-)

Ja proponuje zabieg Hi-Endowy... ;)

Bierze sie flamaster czarny do plyt CD i punktowo usuwa delikatnie widoczne rysy... Efekt? Sprzet z odleglosci 1 metra dla osoby z wada wzroku +0.5 na kazde oko jest jak nowy :)

Uwaga, nie "smarujemy" flamastrem calej obudowy, tylko wypelniamy miejsca, gdzie rysa odkryla nagi metal.

Pozdrawiam,

Lete

Czarny hi-endowy flamaster/marker jest dobry pod warunkiem, że jest matowy. Większość markerów, które są trwalsze pozostawiają błyszczący ślad, co nie wygląda zbyt estetycznie. Dlatego też mazak sprawdza się przy bardzo małych zadrapaniach.

na czarnych obudowach przy głębokiej rysie czy widocznych wielu małych - lakierowanie proszkowe, tylko!!

jeśli chodzi o szczotkowane aluminium to mogą być wielkie problemy. Dużo będzie zależeć od tego czy jest to wyrób DIY i jak głębokie są rysy

Właśnie ustawiłem standy made by mła, odlane z aluminium[AK 11] plus rura grubościenna Po spawaniu były piaskowane i malowane proszkowo, to jest to ,wyglądają bosko.polecam malowanie proszkiem, a przed można piaskować lub śrutować, robiłem próbki i wychodzą ciekawe, a aluminium szczotkowane to bym wypiaskował ,ale trzeba popróbować, czasem mały zabieg a daje fajowe efekty.Pozdrówka

>andrea29

Bedą , tosz muszę się pochwalić ale czekam jeszcze na granity. Jak skończe to się pochwale.Wyszło lepiej niż myślałem, a jak się scena poprawiła!!!!Waga robi swoje 8,5kg aluminium plus betonik cirka w cirke 15 kg sztuka bez zasypanej rury, taki jestem .Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.