Skocz do zawartości
IGNORED

CD pod tunning do powiedzmy 300 zł...

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

mam taka kretynska klawiature co to jest do d. a ja nie czytam tego co pisze wiec jak mi klawiatur zezre cos to potem juz nie do odczytania. A o co tak naprawde chodzi? z czym nie mozecie se poradzic? z mugolami? Ja, jako swiety praktyk, powiadam wam - robta tylko bufory wyjsciowe a nie dace na tda. Stare dace to zgredziki nic nie warte. Zlosliwe i szkodliwe. Chcialemnawet narysowac wam pare sztuk, sztuczek? ale jakos nie wyszlo. Brakuje mi bibliotek do orcada z eccxx.

Ja tam bardzo lubie duuuże sterczące bufory :-)))

Te Senicza buforki to są jakieś takie byle jakie skoro w naleśniku dały się z upchać.

Pewnie i wrażenia jakich dostarcają też są wątpliwej jakości.

ten bufor jest do d. jesli robioc cos do dvd czy cd to tylko na lampach. Jak juz pisalem na tranzystorach dobrego bufora nie zrobicie wiec nie ma co se d. zawracac tranami i tylko robic na lampach. Dlaczego tak jest? a cholera go wie? glownie chodzi o duzy sygnal zegara z daca zmieniajacego liniowa prace np. OP lampy to jakos wytrzymuja. Jak juz pisalem najlepsze sa e88cc gdyz nie wymagaja zbyt duzego napiecia. Tylko ok. 100V i prad do 15mA. Ale liniowosc maja boska w tym miejscu. Problemem jest konwerter i/v gdyz na lampach trudno go zrobic. Dlatego w tym ukladzie lepeij uzyc i/v na rezystorach. i dopiero taki sygnal wzmacniac na lampach. Te uklady sa tka proste ze az wstyd o nich pisac na tak zaawansowanym forum.

jesli nie potrafisz cos takiego prostego zrobic to niestety musisz poprosic kolege o pomoc. Co ciekawe sporo tematow na diy ale nic potrzebnego jakies bzdety wzm na lm i innych scalakach a potrzebnego bufora na lampach do cd nie ma? dziwne co?

senicz, 24 Gru 2006, 21:04

>jesli nie potrafisz cos takiego prostego zrobic to niestety musisz poprosic kolege o pomoc. Co

>ciekawe sporo tematow na diy ale nic potrzebnego jakies bzdety wzm na lm i innych scalakach a

>potrzebnego bufora na lampach do cd nie ma? dziwne co?

No to mógłbyś mniej oświeconym rzucić mały tuturial - zamiast się wyżywać w wodolejstwie

Rzuć jakimś schematem - pokaż gdzie to wpiąć ... nie każdy jest taki zdolny jak TY ...

Sam też może bym swoje DVD (philips 763 SA) dłubnął - ale nie jestem taki biegas jak TY.

Mam schemat, płytkę drukowaną - opis co i jak i sobie podziałam.

Jak jesteś tak łaskawy że chcesz dla naszych uszu dobrze - wysil się nieco na konkrety PROSZĘ

Chyba, że wymaga to wiedzy tajemnej, którą tylko nieliczni posiedli (m.in. TY) i nikt poza Tobą niw wydoli temu wyzwaniu ...

Yotomeczek

Nie czytasz dokładnie co mistrz napisał.

>

Więc projektu nie bedzie :-(((

Ale zawsze możesz swojego Filipa wysłać do mistrza. Dłubnie to i owo, wstawi płaskie naleśnikowate bufory i już DVD nie poznasz. Szok gwarantowany !!!

>Yotomeczek

>Nie czytasz dokładnie co mistrz napisał.

>>

>Więc projektu nie bedzie :-(((

>Ale zawsze możesz swojego Filipa wysłać do mistrza. Dłubnie to i owo, wstawi płaskie naleśnikowate

>bufory i już DVD nie poznasz. Szok gwarantowany !!!

Chętnie - ale Mistrzu nigdy nie deklarował takiej możliwości ...

Co to są te naleśnikowate .. ??

jak komu sterczy to jego sprawa a ja zrobilem nalesnika bo to dosc trudne wyzwanie techniczne. Zasilacz 600w i odpowiedni do tego wzm w wysokosci obudowy 40mm w rozmiarze 19" niesterczace. Co do bufora to jest to takie proste ze szkoda pisac na ten temat. Kazdy, nawet malo intelygentny chlopiec, potrafi to zrobic.

To są proste rzeczy ale każdy czeka na te najgenialniejsze rozwiązania miszcza senicza. One na pewno są genialne w swojej prostocie, tak samo jak senicz zresztą.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

senicz, 25 Gru 2006, 10:31

>to sa rzeczy tak proste zeby nie powiedziec prostackie ze nie warto sobie d. tym zawracac. Do

>Kuleszy.

To po co tyle piany bijesz - zamiast półgłówkom pokazać co i jak (jacyś ograniczeni na tym forum chyba jesteśmy - choć to nie jest forum o ELEKTRONICE DIY)

Obserwuję Twoje wywody już dosyć długo i niestety tracisz u mnie cały szacunek ...

Twoja retoryka to jedynie bardzo bujczuczne wypowiedzi, które wnoszą tylko wiatr, oraz tematy w których już po tytule można rozpoznać autora. Czy na prawdę jest dla Ciebie wielkim wysiłkiem intelektualnym zbudować temat mówiący cokolwiek o jego zawartości ? Wyzywasz pytających o szczegóły Twoich genialnie prostych pomysłów tuningowych od prostaków a sam zakładasz tematy o tytułach rodem z quizu audiotele:

13mm

DZIWNA

dlaczego

czysta gra

nie chce was straszyć ale ...

uwaga na metalowe

średniotonowy nie nowy

prawo Senicza II

prawo Senicza

lista siada

słoma w butach

Ja rozumiem, że z powodu swojego samouctwa popadłeś w megalomanię, ale ostentacyjne lekceważenie innych jest po prostu chamskie.

Z nowym rokiem życzę Ci WIĘCEJ POKORY i samokrytycyzmu (nie wiem może bierzesz jakieś psychotropy - to po konsultacji z lekarzem lepeiej je zmień...)

kazdy z tematow zalozonych przez moja skromna osobe mial jakis cel. naukowy rzekl bym. Np. 13mm bylo o tym ze 25mm maja rezon. w okolicach 15k i warto dodac cos wyzej obcinajac 25 na 10k. Np. sloma w butach byla o tymze najlepszym materialem na tlumienie kolum to wykla sloma. Ale co ja napisze zaraz szczekacze zwalaja sie na rten temat i szczekaja. Ja tego dluzej nie wytrzymam!!!

No tak jak zwykle przez szcekaczy odeszlismy od tematy a wiec powinnismy kupic taki cd co to umie i moze odtworzyc i sacd i dvd-audio. Innego odtwarzacza cd nie oplaca sie kupowac. Warto przed zakupem upewnic sie czy jest dostepna do niego service a nawet tylko schemat. Sporo tego maja w foxal. Mozna oczywiscie na podstawie daca uzytego podlaczac sie do jego wyjscia bo pdf zawsze znajdziecie ale warto tez sprobowac podlaczyc sie z nowym zasilaczem pod system wlaczania zasilania klocka. Ja tak zawsze robie. Choc to tez zasilacza nie wymaga gdyz wystarczy zlapac jakies napiecie z zasilacza klocka i zalaczac nim przekaznik wlaczajacy siec nanasze dodatki. Proste prawda? Z mojejppraktyki wynika ze wymiana OP niewiele zminenia. I duze koszty chcac uzyc tych najlepszych. Lepiej te pieniadze zainwestowac w bufor lampowy robiony z glowy. Bede teraz robil taki bufor dla jednej z firm ciekawe czy pozwola mi go opublikowac?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.