Skocz do zawartości
IGNORED

taśma Jantzen i interk.-prośba o pomoc

clo2

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

przymierzam się do zakupu kondensatorów Jantzen oraz wymiany okablowania wewnątrz (tuning Tannoy M1).

Na stronie Allegro zobaczyłem takie "cudo":

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zacząłem się zastanawiać czy nie spróbować przy okazji zakupu części do kolumn kupić to coś w celu wypróbowania w systemie. Piszą, że owa taśma charakteryzuje się bardzo małą pojemnością - jak to się może przełożyć na dźwięk?

Dodam, że kombinuję aby wydusić z "trabantów" które posiadam możliwie najwięcej analityczności (ale żeby było też w miarę muzykalnie a nie "krew z uszu"). Gdy zamieniłem odtwarzacz technics PG4 na sony X222ES dźwięk ma jakby mniej "powietrza", jest nieco mniej "wyraźny" - nie jest gorszy ale inny. Musiałem zmienić głośnikowy AST-75 na leżący w pudle Straight Wire Waveguide2 (ten drugi z techniscem to była masakra, sybilanty, ostro ale z soniaczem trochę te "zaokrąglenia" wyciągnęło jednak sybilanty nie dokuczają jak w zestawieniu z technicsem)

Dlatego pierwsza rzecz to tunning kolumn, a druga - może coś poeksperymentować z kablem głośnikowym

i ciekaw jestem tej taśmy Jantzena w roli głośnikowych - mógłby mi ktoś poradzić, ktoś to próbował?

Mam też interkonekt Audioquest Sidewinder, co polecilibyście zamiast niego co dawałoby nadzieję na jakąkolwiek poprawę analityczności - oczywiście cena rozsądna (dopasowana do klocków)

Dzięki za jakąkolwiek pomoc, pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.