Skocz do zawartości
IGNORED

Kto zmdyfikuje moje cd i kolumny

nepal32

Rekomendowane odpowiedzi

jestem z Poznania i szukam kogoś kto profesjonalnie zmodyfikuje mi odtwarzacz cd oraz kolumny (szkoda ze mcgywer mieszka tak daleko), kolumny to mission 702e a jeśli chodzi o odtwarzacz to jestem w trakcie kupowania, na oku mam arcama delte 250 ale proszę również o porade czy nadaje się ten odtwarzacz do sensownej modyfikacji i wogóle czy warto zawrocać sobie nim głowe?

https://www.audiostereo.pl/topic/26507-kto-zmdyfikuje-moje-cd-i-kolumny/

Opierając się na własnych - zarówno dobrych, jak i złych - doświadczeniach mogę Ci poradzić, żebyś nie oglądał się na odległość, tylko na fachowość. Dopóki wysyłałem sprzęt na Śląsk do Kolegi o forumowym nicku Usha (lub Rusha - na allegro), wszystko było świetnie. Klocki robione fachowo, niedrogo i na czas. Raz zachciało mi się skorzystać z usługi krakowskiego pseudofachowca (nick: adamhiend) i tuning skończył się katastrofą, do tego bardzo kosztowną. Ostatecznie sprzęt i tak musiałem wysłać do Ushy. Świetny spec i porządny gość. Ale o ile mi wiadomo, tuninguje tylko klocki, a nie paczki :-)) McGyvera polecać tu nie trzeba, a z bezpośrednich spotkań podczas krakowskich spotkań wyniosłem też jak najlepsze wrażenia.

zwolennik łagodności

Tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz mój projekt monitorków na czteroohmowym wooferze Missiona i tweeterze Logic by Vifa (lub TC26 też może być). Może się na coś przyda przy modyfikacji Missionów.

Ukryta Zawartość

Lenam,

Sorry ale nie daje wiary twoim słowom..... z własnych doświadczeń z Adamem i jego upgrade'ami nigdy nie mialem problemów, i zawsze wszystko było dobrze i fachowo wykonane....

Z mojego punktu widzenia to wygląda na to, że to Ty coś pogrzebałes w sprzecie po robocie, a jak nie wyszło to najlepiej zwalic na kogoś innego i odzyskać kase za straty....Po prostu tak nadajesz na Adama na tym forum, że jak rzadko się wypowiadam, to chyba tym razem musze, bo Ci po prostu nie wierze i tyle....bredzisz wać...

Pozdrawiam

>Avatar

Adamhiend popełnił prosty błąd - śrubę od mocowania obudowy wkręcił w zainstalowany przez siebie dławik. Tyle. Napiecie na obudowie itd. Gdyby umiał zachować się uczciwie - z to znaczy poważnie podejść do sytuacji, znaleźć przyczynę, naprawić, przeprosić - nie byłoby problemu. Wybrał jednak inną drogę: szukania jakichś niestworzonych wyjaśnień, zwalania winy na cały świat, jakieś wybuchowe gniazda itp. Pieniędzy wziął niemało, do tego koszty napraw, nerwy... A to, co zrobił, okazało się zwykłą chałturą na chińskich, najtańszych kondensatorach.

Możesz wierzyć, możesz nie wierzyć, to bez znaczenia. Jestem zbyt poważnym człowiekiem, żeby bawić się w takie bzdury, jakie mi suponujesz. Cieszę się, że Ty miałeś więcej szczęścia. Ja nie tylko nie miałem szczęścia, ale też po prostu trafiłem na hochsztaplera. I uważam, że mam prawo ostrzegać o tym innych.

zwolennik łagodności

No, niby łatwo. Poszedłem do sklepu, kupiłem miernik i wykryłem. Na tę wieść adamhiend przyjechał do mnie, zobaczył, co się dzieje, powiedział tylko "o, kurczę" i... zaczął wymyślać kolejne przedziwne teorie.

Ja się domyślam, dlaczego nie wpadł na prawdziwą przyczynę całej historii: sprawdzał wszystko przy zdjętej obudowie, testował u siebie z nieprzykręconą obudową - no i było OK. Był tak pewien, że nie popełnił żadnego błędu, że nawet nie spojrzał na ten nieszczęsny dławik, który w miejscu kontaktu ze śrubą był przysmażony.

Ja to wszystko rozumiem, ludzkie. Sam też popełniam błędy. Chodzi mi to, co potem. A potem było niedopuszczalnie. Dobra, dosyć tych żalów. Było minęło. A Ty Avatar już mnie nie prowokuj.

zwolennik łagodności

McGyver tak myśle może jednak jak kupie cd to wysle Tobie do modyfikacji, tylko czy napewno warto tego arcama delte 250 tym bardziej ze to transport cd i niewiem ile kosztuje przetwornik? czy może lepiej kupić jakiegoś marantza tym bardziej że mam wzmacniacz arcam delta 290 i opierając się na opiniach innych wiem że marantze lubią się z tym wzmakiem

nepal32,

chcesz wydac na cd 600-700pln na cd. jeszcze nie kupiles a juz chcesz modyfikowac? .czego spodziewasz sie po upgrade u tutejszych magikow? CD za ile XXXXpln'ow? Zejdz na ziemie bo inaczej cale Allegro wykupisz a efektu nie osiagniesz ;-)

dartman, 29 Maj 2006, 00:00

nie stresuj czlowieka , za 500-700zl mozna kupic cd z dobrym napedem i dokupic najprosciej przetwornik dac i bedzie lepiej niz wydac te pieniadze na nowy w salonie audio , lub w markecie

najwazniejsze zeby czlowiek wiedzial jaki dzwiek chce , i jak to sobie klockami zbudowac

jestem na ziemi, niekoniecznie musze kupować na allegro, za takie pieniądze żadnej rewelacji nie dostane i właśnie tutaj rozwiązaniem jest kupno cd który nadaje się do modyfikacji, niewiem kogo masz na myśli mówiąc tutejszych magików, są tutaj osoby które potrafią bardzo profesjonalnie zmodyfikować taki odtwarzacz, niewiem czy słyszałeś kiedykolwiek zmodyfikowany odtwarzacz? więc może posłuchaj i Ty zejdż na ziemie, niewiem ale chyba lepiej radzić się przed kupnem niż po zakupie bo wtedy będzie już za póżno, a jeśli jesteś taki mądry to co Ty byś polecił przy moim budżecie?

przepraszam, nie chcialem Cie urazic. slyszalem zmodyfikowane odtwarzacze, tak jak i jezdzilem zmodyfikowanym maluchem. to naprawde dziala - na wyobraznie.

a tak powaznie, dozbieraj jeszcze troche, nie spiesz sie. jak juz kupisz to nie "grzeb" bo pierwsze pytanie jakie uslyszysz kiedy bedziesz sprzedawal to - " czy Pan modyfikowal?"

Ukryta Zawartość

Dwa w jednym. Niezły model CD i rzetelnie zmodyfikowany przez człowieka znającego się na rzeczy.

Ukryta Zawartość

z tego co wiem to ludzie szukają zmodyfikowanych odtwarzaczy cd, tylko zależy co było modyfikowane i w jakim cd bo nie każdy się do tego nadaje, ludzie pytają "czy był naprawiany?" o tak to pytanie wygląda dokładnie, myślisz że jak dozbieram troche tzn ile? np dajmy na to będe dysponował budżetem 1400 zł i chcesz powiedzieć że kupie dobry nowy cd, nie rozśmieszaj mnie, to co dziś produkują to szmelc a przynajmniej mówie o tych tańszych egzemplarzach, na nowy dobry cd trzeba mieć przynajmniej 2 tysiace, mnie nie uraziłeś tylko inne osoby, widze że mało wiesz o modyfikacji sprzętu audio więc może doczytaj i póżniej porównuj z modyfikacją malucha.

Taki zabytków

Ukryta Zawartość

jest sporo...

Tuning działa przede wszystkim na wyobraźnię,aczkolwiek może wnieść poprawę nie tylko portfela tuningmana.

Lepiej poszukać czegoś używanego z wyższej półki.

Ukryta Zawartość

Salmo nie mam już siły spierać się o modyfikacje, słuchałem zmodyfikowanych odtwarzaczy oraz kolumny i różnica była drastyczna i nie chodzi tutaj o żadną wyobraznie, a Ty jak słuchasz muzyki na swoim sprzecie to też wyobraznia działa czy nie ma dla Ciebie znaczenia jakość brzmienia? może wszyscy tutaj którzy wypowiadają się na temat co jak brzmi są tylko pod działaniem wyobrażni, mówisz coś używanego ale z wyższej półki a możesz podać konkretne przykłady?

Właśnie. Takie spieranie się nie ma sensu.

Rozumiem, że jak ktoś posłuchał nieudolnie zmodyfikowanego urządzenia to się zraził, ale czy jednostkowe przypadki upoważniają do daleko idących uogólnień?

Nikt nikogo nie przekona słowami. O wiele lepiej zająć się nabywaniem doświadczeń odsłuchowych zamiast się kłócić i na siłę wciskać komuś swoje własne poglądy.

>nepal32

Nie twierdzę.że tuning jest bez sensu.Tylko,że skala zmian jest wyolbrzymiana.

Przykład,np. coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znam tego Rotela. Całkiem przyzwoite CD. Wolę jednak mojego staruszka Sony. A oto co pisze sprzedający o Rotelu: "do sprzedania odtwarzacz CD Rotel RCD-971.

Jest to model z wyższej półki, w stanie b.dobrym ,sporadycznie używany.CD jest po tuningu"

DROGI Graftonie/McGyverze wiem ze dla ciebie jestem uosobieniem wszystkiego zla i wszystkich brzydkich rzeczy, ktore ciebie, biednego skromnego uczciwego DIYowca tu na tym forum dotykaja. Ale niestety tym razem nie trafiles, to nie ja... Jak widac masz innych wielbicieli.

Na koniec i zarazem na poprawe humoru drobny zarcik :)

"Co McGyver zrobiłby za 600zł?

Kupilby trzy watki sponsorowane"

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.