Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt Nordost Valhalla

BRODA

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, że lepiej tylko trzeba miec na to czas. Dlatego doszedłem do wniosku ,że zamiast kupować dziesiątki płyt , których i tak nie będę miał czasu spokojnie posłuchać - lepiej wydać pieniądze na sprzęt i delektować się tą jedną jedyną... a poza tym dobry kabel nie jest zły. Dobra sieciówka potrafi "odsłonić" to czego nie przekaże żaden nawet najdroższy wzmacniacz lub cd.

>Wojtek, 5 Cze 2006, 00:12

Zdumiewasz mnie!!!

Ja wolę posłuchać stu płyt chociaż raz.

Owszem, zostaje z tego niewiele, ale przynajmniej wiem, że ja to wybrałem i wiem, z czego.

Prosty przykład: "Misplaced Childhood" Marillion to jedna z moich ulubionych płyt.

Ponieważ dobrze ją znam sięgam do niej rzadko, ale za kazdym razem boli mnie to,

że jest tak kiepsko zrealizowana. I pewnie im lepszy sprzęt, tym ból wiekszy :-(.

Inny przykład: "Man of Tra" Young Power. Płyta mało znana, dla mnie rewelacyjna.

Świetna muzyka, muzycy w szczytowej formie, i do tego wg. mnie świetna realizacja.

Myślę, że ta płyta nie boi się najlepszego nawet sprzetu.

I nie obraź się, ale to muzyka i sposób jej utrwalenia są najważniejsze.

A Twoje podniecanie się sieciówką ...

po prostu nie wiem, co napisać.

To już bardziej wierzę w wahadełko i audiofilskie cegły do kładzenia na sprzęcie.

Siła sugestii i autosugestii jest potężna, polecam parę prac z psychologii.

Tak sobie teraz myślę, po grzyba to piszę, bo znając życie nawet nie dam Ci do myślenia

(trudne słowo).

Ale skoro już wklepałem, niech zostanie :-).

Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

PS

Piotr Ryka - Przepraszam, ale komu mam doradzać, z tych niższych dzwięków juz wyrosłem (i nie pamiętam), a tu tylko o takie pytają ?

I nie chciałem nikogo obrażać, jedynie sprowokować do konkretnej odpowiedzi, ale jedynie Ty podjąłeś ten wątek i dzięki Ci za to.

BRODA, gorszy dzień?

Pogoda sie popsuła to fakt, ale kiedys pisałeś całkiem do rzeczy...

Napisz coś o bosskim brzmieniu Veluma, a nie tam o jakiegoś wylinialego Nordosta pytasz. Wiadomo, że nie wytrzyma takiego ciśnienia jak Velum;)

Pozdrawiam

Jaro, magistrze inżynierze. elektryku o specjalności automatyk metrolog, ja się niczym nie podniecam tylko podałem przykład jak dobry kabel może wpłynąć ozytywnie na system. Z czasem poznasz smak dobrego dźwięku oraz jak dobre kable pomagają przenosić go od płyty do kolumn i wtedy nie będzie już odwrotu :) Żyjesz poprostu w błogiej nieświadomości, jeszcze...

Masz też bardzo dużo czasu na słuchanie płyt czego Ci szczerze zazdroszczę.

Ponieważ temat jest trochę of topic i forumowicz Broda może się co nieco zniecierpliwić ,że mu tutaj jakieś śmieci puszczam, wiec już tylko na zakończenie dobra rada: nie kupuj tego wymarzonego sprzętu za 10kzł bo a nóż widelec zmienisz w nim przez przypadek jakiś kabel i COŚ usłyszysz. I co wtedy?

Wojtek, 5 Cze 2006, 22:02

>jakieś śmieci puszczam, wiec już tylko na zakończenie dobra rada: nie kupuj tego wymarzonego sprzętu

>za 10kzł bo a nóż widelec zmienisz w nim przez przypadek jakiś kabel i COŚ usłyszysz. I co wtedy?

Zrobi sobie ślepy test i się wyleczy ? :)))

>JFSebastian, 6 Cze 2006, 02:46

>>Zrobi sobie ślepy test i się wyleczy ? :)))

Wrażenia po ślepych testach:

Się trochę boję tego

nagle nic nie biego

na ślepego

zrujnowane me ego

a juz smak audiofilskiego

czułem uniesienia

a to do widzenia

złudzenia

Jestem Europejczykiem.

lancaster - Dzień, jak każdy inny, a Velum jest OK :)

Wyluzuj, a może opisz dzwięk ic Valhalli, co ?

Znasz dzwięk Veluma i Nordosta ??

Jeśli znasz jedno i drugie, to napisz, będę zobowiązany, jeśli nie, to .................. :(

Co Ci podnosi ciśnienie, brak dobrych interkonektów, czy brak mozliwości podłączenia dobrego interkonektu do dobrych klocków ?

Pozdrawiam

BRODA, 6 Cze 2006, 20:12

>JFSebastian - Przykro mi, ale głuchym niestety jesteś TY!

A to jest odpowiedz na co ?

>Z Twojej strony widzę brak chęci wyleczenia :(

Chyba zarażenia się ? :))

>A może coś skrobniesz na temat ic Valhalli ?

Aha, rozumiem, zaśmiecam Twój wątek o hi-endowym kabelku :))

BRODA, niezły z Ciebie wampir ;) Nie piszesz jaki masz sprzęt, i czekasz na informacje. masz coś do ukrycia? O co tu własciwie chodzi? Słuchałem kiedyś tego kabelka, ale co z tego? Chyba konfiguracja jest ważna. Nie masz możliwości odsłuchu, to daj spokój. Czy spotkałes kiedyś kabel w tej cenie, znanej marki, który miałby złą recenzje? Sam ciekaw jestem. Czekam na odpowiedz ;) No dalej, czekam... szybciej....

BRODA, 6 Cze 2006, 20:33

>JFSebastian - "Zrobi sobie ślepy test i się wyleczy ? :)))"

>Odpowiedz na to.

>Szkoda, bo to zareażenie jest podniecające :)

Mój stosunek do kabelków jest bardzo prosty. Słyszę zmiany jak wszyscy, ale kiedy nie widzę to nie słyszę...

>Słuchałeś Valhalli ?

Nie. Jeszcze raz sorki że wchrzaniłem się w Twój hi-endowy wątek :))

JFSebastian2 - "Mój stosunek do kabelków jest bardzo prosty. Słyszę zmiany jak wszyscy, ale kiedy nie widzę to nie słyszę..."

Nie rób jaj, tylko napisz cos o Nordoście.

"Nie. Jeszcze raz sorki że wchrzaniłem się w Twój hi-endowy wątek :))"

Nie przepraszaj, tylko może posłuchaj jakiegoś dobrego ic, a potem napisz recenzję :)

piotr_lass - Wampir, udowodnij to :)

Czekam na każde info na temat Nordosta, jednocześnie wiem jak to może zagrać w moim systemie, ale ....

Jeśli faktycznie słuchałeś tego kabelka, to propszę o odczucia z jego odsłuchu .

Wiadomo, że konfiguracja systemu jest bardzo wazna, ale, ja chcę dowiedzieć się czegoś więcej, chcę usłyszeć ten ic przed zakupem, chce....

"Wiadomo, że konfiguracja systemu jest bardzo ważna ..."

Nie słuszałem Valhalli, ala słyszałem, że wartość tych kabli przejawia się tym, iż bardzo dobrze spisują się we wszystkich systemach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ktoś sie pokusi o interpretację wykresu z linku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten wykres to nie wynik żadnego pomiaru a tylko subiektywny wpływ na brzmienie u gościa. Wg niego Valhalla podbija wysoki bas i obcina wysokie tony :) Pytanie tylko jaki kabel miał za referencję płaskości ch-ki :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.