Skocz do zawartości
IGNORED

Meridian, Krell, Accuphase i Luxman

Bald

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem dziś wrażenie ,ze Meridian G08 (ten nowy) dusił się w ok. 18 m pokoju,

do tej pory takie wrażenie miałem tylko po odsłuchu niektórych kolumn.

Przepiękna góra i bas.

Jedna kwesia to dźwięk, druga jakość techniczna, a z tą jest coś nie tak. Jeśli dobrze pamiętam opinie użytkowników to stara seria 506 też miała jakiś feler - napęd lub coś z przegrzewaniem się. Przyznaję nie pamiętam dokładnie problemu oraz jakiego modelu dotyczyło.

Teraz czytam, że są kłopoty z nową serią. To raczej wygląda mocno niepoważnie. Zwłaszcza, że ceny tych CD zaczynają się od 9kzł ?

Zaspokajajac Twoja ciekawosc. Luxman D-10 byl okrzykniety przez AUDIOPHILE Germany w 2000 roku najbardziej muzykalnym CD. Kosztowal 15.000DM. Sluchalem, znakomity. Przekracza Twoj budget.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PD 95 kosztowal 6.000 DM PD 93 chyba ok 3.500 Technics 20.000 DM.. Poza tym nie odpowiedziales na moje pytanie powyzej. Nie stac mnie na takie drogie klocki jak Balda ale coz... Moze kiedys. A tak przy okazji Bald zamierzasz sie pojawic na odsluchach w Krakowie? Choc to chyba nie Twoja polka. Pozdrawiam nowego forumowicza:):):) Chyba widac ze goraczka spadla:):):) Poczytam jutro. Dobranoc.

za dyszke to mozna pojechac na wakacje z kochanka, a nie zbudowac poprawny system. w poprawnym systemie dyszke to kable kosztuja. ja wiem - niektorzy uwazaja kable za drogie prezerwatywy, ale... jesli ktos nie potrafi myslowo opanowac innej metafory (alegorii, itd, itp), proponuje taka

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71

o mnie | ignoruj | PW

stat: 847 / 3339 / 15

7 Cze 2006, 17:55

dartman a jak ma sie SACD Krella do Dzielonego Technicsa i PD 95? mysle ze jednak jest lepszy...

No i ile kosztuje z drugiej reki ten Luxman D 10?

A dla mnie Bald, wymyśliłeś sobie temat na zasadzie "akcja - reakcja", ot wpiszę, ciekawe co mi odpowiedzą.

Dysponując kwotą 10.000 na klocki, można kupić znakomity NOWY zprzęt. Dodajac do tej kwoty 1000zł. masz już np. Roksan Caspian - sprzet gra tak, że łeb urywa-nie sądze żeby jakas "Accopunktura", którą posiada 3 obywateli Rzeczypospolitej, zagrała lepiej. Oczywiście sprzet tej klasy- nowy czy używany- nie zagra dobrze z byle czym, wiec musisz wydac kolejne 10.000. Moim zdaniem walisz ściemę i raczej mi krakus...sorry kaktus na dłoni prędzej wyrośnie niż pojawi się w Twoim towarzystwie sprzęt za chociażby...5.000.

Kto wie, zawsze mogę się mylić....

Pozdrawiam

Bald

=Interesuje mnie brzmienie o charakterze nieco "lampowym" ale stanowczo bez mulenia z niezla scena i duza iloscia detali.

.... i znowu stereotyp który nijak ma się do rzeczywistości...

skąd biorą się dziwne opinie że lampa muli , nie jest detaliczna albo ma kiepską scenę ?...przecież tak mają h....e tranzystory.

Mars, 7 Cze 2006, 22:04

>Zildian

>A jakbys porównał brzmienie 508.2x z G8? Z drugiej strony czuje przez skórę, że Meridian szykuje

>następce G8, skoro pojawił się model G6. Meridian to był zawsze kawał pożądnego sprzętu i kazdy

>kupujący dosć drogie CD zrobiłby wielki bład nie odsłuchując go wsród kandydatów. Dla mnie Meridian

>jest najciekawszy i zawsze go polecam jako szalenie muzyklane urządzenie.

Mars

Nie pamiętam brzmienia 506.2x czy 508.2x. Miałem w domu 507(temperament) i 588(rozczarowanie). G08 idzie w kierunku większej kultury i w przeciwieństwie do Gutka uważam,że jest trochę za kulturalny (wycofany G07 był wprost nudny). Następcy G08 póki co nie ma i szybko nie będzie - czytałem wywiad ze Stuartem:podstawą oferty pozostaną 08 i 06. Dla chcących jeszcze więcej jest 808 i 808i - z preampem. Ale to już ponad Ł 8000 !

majo, 7 Cze 2006, 22:58

>za dyszke to mozna pojechac na wakacje z kochanka, a nie zbudowac poprawny system. w poprawnym

>systemie dyszke to kable kosztuja.

Hhehe, niezły lol :D Spokojnie za "dyszkę" można zbudować więcej niż poprawnie grający system. Oczywiście nie z nowych klocków.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Co myslicie o tym wzmacniaczy? Moge go miec za 4600zl. Luxman L 503s.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12504-100000478 1170294386_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4600 to prawie 1200 euro, uwazam ze ta sume mozesz na ebay.de lepiej spozytkowac, widzialem juz emittery w tych granicach...Poszukaj ASR emittera II plus, hifi.pl go ma ale za duzo chce. To rewelacyjny wzmacniacz z charakteru pasujacy do tego czego potrzebujesz, do tego rezerwy mocy bez konca, ale waga 100 kilo i klasa A wiec rachunki za prad odpowiednio wysokie.

z kolei ten gadzet tutej:

Ukryta Zawartość

robi wq tej chwili na niemieckiej scenie niezla kariere, wszyscy sie zachwycaja jego "lampowym" brzmieniem i niesamowitym "dmuchnieciem" ze tak to ujme...

Ukryta Zawartość

Jak mozna ufac firmie ktora glownie zajmuje sie dystrybucja 'jacksona' (pisownia z malej litery nie jest przypadkowa) ?. Toz to jakby ufac wampirowi obciagajacemu Ci **** :D.

P.S. dla niewtajemniczonych: ....firma 'jackson' to jedna z tych, na ktora czlowiek nabiera sie tylko raz ;).

renard wnioskuje ze swoja wypowiedz popierasz doswiadczeniem w zakupach i znajomoscia produktow jungsona...nie nawiazywalem tu do dystrybutora tylko do konkretnego wzmacniacza, a uwazam ze z uwagi na dawana gwarancje cena jest calkiem ok

napisze moze do sprzedawcy by dal link do wspomnianego w opisie testu w angielskim czasopismie, odezwe sie ;)

P.S. oczywiscie tego sprzetu nieznam, chodzilo mi o to ze szansa by wylowic perle z morza g**na jest bardzo nikla...

ja go przeciez jeszcze nie zakwalifikowalem! Podzielilem sie z Toba tylko wlasna refleksja, bo duzo handluje na niemieckim ebayu...nie ocenilem jeszcze tego wzmaka, wiec nie oceniaj tez mnie :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.