Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie ngrywarki lg 7900 do cyfry+,

but

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie to oczywiste, ale jednak mam problem. jak podlaczyc (i czy w ogole mozna) cyfre+ do nagrwarki z tunerem tak aby tuner w narywarce odbieral. probuje tak jak w instrukcji (czyli na razie scart z cyfry do nagrwarki AV2, i scart z AV1 nagrywarki do TV) ale tuner w nagrywarce nie moze znalezc zadnego sygnalu. w instrukcje jest metnie opisane ze powinno dzialac ale nie dzial, w serwisie rozkladaja (przy najmniej na razie) rece.

https://www.audiostereo.pl/topic/26698-podlaczenie-ngrywarki-lg-7900-do-cyfry/

Abyś mógł "widzieć" prez nagrywarkę sygnał z tunera to

a/ tuner sat musi być włączony

b/ w nagrywarce ustaw odpowiednie wejście av.

Jeśli dobrze Cię rozumię chciałbyś aby było tak jak z kablówką/anteną. No ale tak nie będzie bo nagrywarka nie ma wbudowanego tunera sat a tym bardziej dekodera C+

pozdr

but, 9 Cze 2006, 11:10

jak podlaczyc (i czy w ogole mozna) cyfre+ do

>nagrwarki z tunerem tak aby tuner w narywarce odbieral.

To jest tak - tuner w nagrywarce bedzie odbieral tylko wtedy jak wyjdziesz koncentrykiem z dekoder cyfra + do nagrywarki. Wiem, że niektóre tunery cyfry + nie maja takiego wyjscia wiec pozostaje Ci tylko i wyłacznie podpiecie przez AV na RGB lub component jak masz takowe w telewizorze. I podepnij scartem z tunera do AV1 a z AV2 wyjdz na telewizor.

ok, dzieki łapię ze scartami ale nie bardzo rozumiem ponizsze zdanie

- tzn jesli dobrze rozumiem że w przypadku braku wyjscia koncentryka z dekodera (u mnie brak takowego) mam dodatkowo podpiac dekoder z TV wlasnie przez AV na RGB lub component (w TV mam component ale nie ma go w dekoderze)

Nie znam tej nagrywarki, ale może ona ma wyjście AV 2 na komponencie. Jeśli nie no to na trzeba podać sygnał RGB. Moja nagrywarka ma wyjscie przez scart z sygnalem component wiec tak napisalem.

ludzie co wy wypisujecie ???

jakie koncentryki ??? po co ?

podpinasz normalnie kablem scart-scart nagrywarkę do tunera, jesli będziesz chciał nagrywać z cyfry+ to wybierasz nagrywanie nie z tunera (wbudowanego w nagryarce) tylko z wejścia, nie wiem jak ono się tam nazywa AV1, czy AV czy jeszcze inaczej.

Nagrywarka ma własny tuner ale to zupełnie coś innego niż tuner sat i nie będzie widział kanałów sat nigdy !!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.