Skocz do zawartości
IGNORED

Mam prośbe o opinię fachową o zestawach.

Bart1607

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna kina domowego i mam dylemat co wybrać. Dysponuję niewielka kwotą więc chce dobrze wybrać.

Oto kilka moich typów i prosze o opinię na ich temat:

1. YAMAHA RX-V 357+DVD557+KODA SG-550 F(przednie), SG-550C(centralny), SG-550S(surround), SW-550(subwoofer).

2. YAMAHA RX V 357+DVDS559+Prism Audio Amethyst NS-45+KODA SW 1000

3. YAMAHA RXV357+DVD559+KODA AV 701+SUB SG 550

I jeszcze jedno tylko jest to kino zestaw Panasonic (nazywany przeze mnie plastikowy):

1. Panasonic S.C.-HT870E-S (mam możliwość kupić takie kino za około 1/3 ceny, sprzęt jest nowy i nie używany).

Proszę o fachowe porady, co można z tego wybrać i które głośniki sa lepsze, KODA czy Prism??

wiem jedno uwazam tak KODA bardzo dobra firma ja bym wybral kode i nic wiecej jak juz chcesz miec ladne glosniki mialem okazje posluchac na tych kolumnach muzy i itp polecam z czystym sumieniem ta firme ale wybur nalezy do ciebie

ostatnio w jakmis piśmie audio była recenzja prism

grają super w porównaniu do plastikowych kolumienek z zestawów "kinka" domowego.

recenzent nawet nie próbował ich porównywać z kolumnami.

dostajesz za co płacisz i tyle

w cenie nie ma ukrytej promocji w postaci jakości

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Bart1607>>

a nie bierzesz pod uwagę używanego sprzętu?

starsze grają lepiej jeżeli chodzi o Yamahe i do wyrwania za podobną cenę co oferują nówki, albo taniej.

A co do kolum, weź pod uwagę że nowe amplitunery nie oferują regulacji podbicia basów i wysokich w efektach KD, stare to mają i przy "niedrogich" kolumnach będzie o niebo lepiej.

pzdr

123... test

Właśnie to podbijanie basów i sopranów w trybie KD jest ciekawe. Wielu producentów narzuca nam płaski dźwięk. Poniekąd słusznie, jednak przy nienajlepszych kolumnach warto byłoby mieć na to wpływ. Nie jest jednak tak źle. Denon i Onkyo oraz prawdopodobnie Marantz, pozwalają regulować poziom basu i sopranu nawet w trybie KD. Pozostawiają nam wybór i to mi się podoba.

ArtS

Jeszcze jedno - regulacja dotyczy jedynie lewego i prawego kanału.

I jeszcze przy okazji:

Idea płaskiego dźwięku jest moim zdaniem trochę fałszywa, gdyż na poziom dźwięku z subwoofera mamy niezależny wpływ. Skoro więc płaski dźwięk jest tak polecany, po co byłby subwoofer? Kto miał okazję posłuchać tego samego filmu bez oraz z subwooferem, wie o czym mówię.

ArtS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.