Skocz do zawartości
IGNORED

co sadzicie o polarisach 300

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam polaris 300 ale chce je sprzedać i kupić inne ale żeby nie były za drogie mniej wiecej w cenie 700zl czy zostawic te które już mam co sadzicie bo raczej nie narzekam na nie ale czegoś im brakuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26740-co-sadzicie-o-polarisach-300/

gralem kiedys na podobnych bo 200-setkach i prawda jest taka ze za te 7 stow nic lepszego nowego nie trafisz, chyba ze sh. wg mnie graly lepiej od tonsili 200 czy 300, bo mniejsza stodola i lepszy podzial pasma. choc niektorzy w tej cenie robia przyzwoite diy.

:)

generalnie pozbadz sie tego sprzetu i kup sobie jakis uzywany cd.

Ukryta Zawartość

jakis prosty wzmak np.

Ukryta Zawartość

za tak niewielkie pieniadze, bedziesz mial sprzet, moze nie najwyzszych lotow, ale za to o 3 kalsy lepszy od tego co masz na zdjeciu. skompletuj sprzet, ustaw paczki jak trzeba i wroc na forum, bo narazie nikt cie nie bedzie bral powaznie i odpowiadal na twoje posty.

tu nie chodzi o drogi sprzet, czy o dysponowanie gotowka zeby sluchac muzy na porzadnym sprzecie. odrobina wysilku, poczytanie troche fachowej prasy, interenet i juz startujesz z poziomu jakiegos.

uwierz, nie ma tu nic bardziej irytujacego niz kolesie z tonsilami i wieza technicsa czy sony z korektorem.

sprzedaj to co masz. okresl potem swoj budzet, wroc tutaj i zapytaj sie co i gdzie kupic w ramach kasy ktora masz. juz za 1000-1500 zl mozna kupic uzywany zestaw cd, wzmak, paczki. do tego czasu nie zwracaj nam glowy.

poki co..

spraw sobie jakies monitorki na poczatek zabawy.

np.

Ukryta Zawartość

i wywal ten korektor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmm nieiwem gdzie tam widac technicsa lub sony itp wszytsko to co sie tam znajduej to onkyo i to jest bardzo niska poleczka tego sprzetu taki aby gralo a na fto sa 200 a ja mam juz 300 polaris

moze na tych fotkach bedzie bardziej widoczny sprzet jaki posiadam niejest to nic specjalnego ale mi wystarcza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm, z jednej strony piszesz, że Twoje kolumny wydają Ci się ok. A propos tego zestawiku także piszesz podobnie.

Przy kolumnach jest tak: "...mam polaris 300 ale chce je sprzedać i kupić inne ale żeby nie były za drogie mniej wiecej w cenie 700zl czy zostawic te które już mam co sadzicie bo raczej nie narzekam na nie ale czegoś im brakuje".

Przy reszcie - cytuję - "moze na tych fotkach bedzie bardziej widoczny sprzet jaki posiadam niejest to nic specjalnego ale mi wystarcza".

Więc pytanie a propos kolumn: skąd wiesz, że im czegoś brakuje (choć sam nie wiesz w jakim "rejonie" owego CZEGOŚ szukać?

A propos "reszty" - skoro Ci to wystarcza, po co zmieniać sprzęt?

Przecież to Ty słuchasz tego sprzętu, jeśli wszystko jest ok, to skąd te pytania?

Nikt nie udostępni Ci swoich uszu. Zanim zaczniesz wymieniać to co masz, znajdź jakieś możliwości posłuchania czegoś innego (u kumpli, może w jakimś salonie hi-fi poproś aby Ci złożyli jakiś zestaw - chętnie to zrobią bo kolejny "zarażony" to potencjalny klient na przyszłość) i wtedy sam usłyszysz, czy coś z Twoim sprzętem jest "nie tak". Jeśli nie usłyszsz, to na wszelkie zmiany szkoda korowodu i pieniędzy. Ale usłyszysz na pewno (o ile do porównań nie weźmiesz podobnej klasy zestawu kolegi) i wtedy forumowicze na pewno pomogą złożyć coś satysfakcjinującego w założonym przez Ciebie budżecie. Nie zaczynaj od zmian, daj sobie najpierw szansę i posłuchaj czegoś innego.

slyszalem niegdys polarisy bodaj 200. dzwiek dosc powolny i stonowany, lagodny, neutralny czyli emocji tam za wiele nie bylo niemniej pamietam ze bylo w nich cos co sie moglo podobac... moze ten rodzaj audiofilskiego 'zamszu' w dzwieku... chyba tak bym to okreslil. po lepszych polarisach spodziewalbym sie wiecej energii i zycia. ale moze sie myle, moze wlasnie trudniej je napdzic? osobiscie posluchalbym takich kolumn np z rownym, energicznym i nie zamulonym creekiem 4330. a moze z arcamami starymi czarnymi... a moze pioneer 400x? takie sprzety sadze ze rozruszlyby te kolumny i kto wie na jakis czas nie trzebabyloby myslec o zmianach.. dobry wzmak pokaze cale mozliwosci nawet budzetowego cd... dlatego sugerowalbym spiac na probe polarisy i cd z jakims energicznym i przejrzystym wzmacniaczem.

witam

ja rowniez jestem posiadaczem poarisow200... co mozna o nich powiedziec hmm jak za te pieniazki graja i wygladaja naprawde OK. (za nowe dalem jakis czas temu 560zl...) dzwiek wyadaje sie czysty , moc wystarczajaca zeby napedzic 20m pokoj , choc ja rowniez nie mam dobrego wzmacniacza(amplituner pioneer) a jestem ciekaw jak by zagraly z jakims lepszym/mocniejszym wzmacniaczem (polarisy maja "ponoc" 140rms...)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Miałem kiedyś Polarisy 300 nawet 4 sztuki grały daremnie nic im nie pomoże nawet mocny dobry wzmacniacz.Sprzedaj to coś i kup sobie monitory Tannoy albo B&W.Ja sam sprzedam chyba swoje Grand High 3080 i kupie monitory miałem teraz nie dawno Tannoy M2 od kolegi no bas był miodzio.

• 1 miesiąc później...

jak te kolumienki dalej stoją to robiąsiębardzo miękkie iładne ogromne basy na radmorku.Nie wiem jak na innych wzmacniaczach.Wydaje mi się że bas jest ociupinkę lepszej jakości w polarisach 200 niż 300.W 300 sąlepsze wysokie i średnie.Może to dlatego mają trochę gorszy bas że mają większą średnicę bass-reflexów?

Mój kumpel odkupił ode mnie Dali 505 za 700 i z tyleż sprzedał swoje Polarisy 300. Życzę Ci takiej transakcji... Polarisy nie są takie złe, ale trzeba ich było posłuchać w zestawieniu z Dali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.