Skocz do zawartości
IGNORED

Polski odtwarzacz CD

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchać to pewnie u Andrzeja Piwowarczyka, lub u mnie;-)

Natomiast co do kosztu, to mój egzemplarz, jako prototyp, był zasadniczo tańszy od seryjnie produkowanych. Cena nieco ponad 3kzł.

A gra sobie z lampką, również amplifona i ten duet przez czas niedługi napędzał kolumny Mahlera, co zaowocowało naprawdę ciekawym i wciągającym dźwiękiem. Cóż, moje Monitory Audio tak nie potrafią...;-(

A to moje nowe zabawki. KUSTAGON.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Każdy element toru szyty na miarę. Jeśli chodzi o DS, to tak jak u dobrego krawca. Kolejne przymiarki zbliżają do idealnego garnituru. Cierpliwość konstruktora - krawca, nieograniczona. Polski nie tylko CD. Również wzmacniacz, kolumny, kabel zasilający, kolumny, kondycjoner. To jest piękne kiedy masz wpływ na wygląd, walory dźwiękowe i bebechy swoich klocków. Nikt na świecie nie ma takich!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 16 Cze 2006, 09:29

>Żebyż ten cholerny producent dawał posłuchać! Odtwarzacz wygląda wstrząsająco.

A jak już da bądż łaskaw napisać więcej niż ostatnio czynisz (co najmniej w tym roku) !

A przy okazji, jakieś 2 lata temu kolega Żółty i Pitdog byli u mnie z prototypem cedeka Amplifikatora. Jak widać/słychać, nie wszedł do "seryjenj produkcji".

Mamy świetnych producentów i konstruktorów, ale niestety mam wrażenie, ze nie produkuje się w Polsce urządzeń o "100% fabrycznym" wyglądzie. Niemal wszystkie w mniejszym lub większym stopniu przypominają DIY. Dla porównania zdjęcie CD z Kanady - dotykowy wyswietlacz to sprawa dyskusyjna, ale przynajmniej kazdy element wzornictwa, nawet klawisz wyłącznika, tworzy przemyslaną całość. Domyślam się, że największym problemem w Polsce jest zakładana skala produkcji i brak odpowiedniego zaplecza podwykonawców. Z polskich urządzeń, mogących pod wzgledem estetyki wykonania smiało konkurować z z oferta zagraniczną na myśl przychodzi mi jedynie wzmacniacz słuchawkowy, dzielony, symetryczny, niestety nazwy producenta nie pamiętam :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ładny, dotykowy wyświetlacz to jest przyjemna sprawa- mam mikrofalówkę w podobnym stylu z wyświetlaczem na dotyk, nawet dźwięki wydaje takie miękkie, audiofilskie...postawiłbym w kuchni i komplet jak się patrzy!

pozdrawiam

Mikrofalówki za 20kzł to u Panasonica...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wasylak, 16 Cze 2006, 12:59

>No, a ile myślałeś zildjian, że taka mikrofalówka kosztuje?

>Jak człowiek dużo gotuje, to na dobrej kuchence nie oszczędza:)))

Ja nie gotuję nic literalnie, prócz może wody ! Przejdż z ilości w jakość. Eeee tam mikrofala. Kup Classe za 2 dychy i usmaż na trafie sadzone bez tłuszczu. Już Ci zazdroszczę smaku. Plus audiofilskiego zapaszku.

zildjian,

Classe nie kupię, bo nie znam (a wiadomo- jak się nie zna, to się nie kupuje). To po pierwsze.

Po drugie- na razie nasze krajowe propozycje i tak bardziej mi się podobają, a pewnie nie jestem w tym osamotniony.

Po trzecie...wydam kasę na Classe i co na nim ugotuję, jak nie będę miał za co?

wasylak, 16 Cze 2006, 13:46

>zildjian,

>

>Classe nie kupię, bo nie znam (a wiadomo- jak się nie zna, to się nie kupuje). To po pierwsze.

>Po drugie- na razie nasze krajowe propozycje i tak bardziej mi się podobają, a pewnie nie jestem w

>tym osamotniony.

>Po trzecie...wydam kasę na Classe i co na nim ugotuję, jak nie będę miał za co?

Primo - wpadnij do Top HiFi to poznasz

Secundo - żeby tak jeszcze były bardziej dostępne,ale ja rozumiem dlaczego nie są

Tertio - za czerstwy chleb dostaję ekologiczne jajka od Baby, spróbuj tak samo

Chciałbym, ustosunkować się do wpisów szanownych kolegów. Premedytacja w doborze sprzętu wynika min. co tu dużo mówić z ograniczeń finansowych. Np. kolumny, koszt samych głośników to ok. 5kzł. Chyba nie ma drugiej takiej pary kolumn na świecie gdzie Morel MDT 33 i Dynaudio D52 grają w obudowie z okleiny winylowej. Z kolei Cd i wzm. - wg. mnie na prawdę nie słychać tego dotykowego wyświetlacza w Classe. A zresztą, obudowy Kustagona są wykonane z największa precyzją. Co do techniki w klockach Kustagona, to jako laik wiem, że wzmacniacz jest cyfrowy, przedwzmacniacz na lampach, cd ma wewnątrz akumulator. Dokładnego opisu jeszcze nie mam. Jeśli chodzi o DS, to w 100% zgadzam się z opinią tomka7776. Pomimo, że za cenę mojej elektroniki mógłbym co nieco kupić, szczególnie na rynku wtórnym, tak na serio nigdy nie brałem tego pod uwagę. No cóż, niezmiernie rajcowło mnie bycie "przy narodzinach".

Istotą naszej oferty są urządzenia wysokiej klasy, wytwarzane głównie na indywidualne zamówienie. Przedstawione urządzenia to podstawowe produkty bazowe mogące podlegać różnorodnym modyfikacjom w zależności od indywidualnych wymagań klienta. W związku z tym zainteresowanych prosimy o kontakt telefoniczny, listowny lub elektroniczny - [email protected]

Poniżej 10kzł/sztukę

strona producenta, ta co zawsze:

Ukryta Zawartość

... sprzęt warty każdego wydanego grosza.

Ukryta Zawartość

420 przekroczony limit transferu

Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony.

Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu.

Spróbuj później, jeśli chcesz zobaczyć tę stronę.

to bardzo profesjonalne:)

Ukryta Zawartość

Ta powinna działać.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.