Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbierane zdjęcia naszych urządzeń

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Moj drugi dzisiejszy nabytek: GRUNDIG CD8400 MK II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Tascam MH-40 MkII (sluchawkowiec)

Ukryta Zawartość

post-1678-100005534 1221341452_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kosio>

to typowo studyjny wzmacniacz, nie wiem czy czasem nie wypadl juz z produkcji, musial bys popytac u zrodla. w sumie zbyt malo sluchalem sluch. wzmacniaczy by miec o nim rzetelne i obiektywne zdanie. W moim wypadku cale zestawienie brzmi czasem zbyt doslownie/mecząco, chodz na brak realizmu nie moge narzekac.

Jak chcesz czegos solidnego i dowiedziec sie wiecej o sluchawkowcach to tradycyjnie odslylam na Audiohobby.pl :-) (albo archiwum AS)

studyjny nie musi znaczyc "gorszy" - przerobiłem trochę słuchawkowców i wciaż szukam docelowego - jeśli kogoś interesuje to krótka relacja z moich zmagań -

1.początek czyli project headbox - gra toto jak wyjście sluchawkowe z karty dzwiekowej prodigy hd2 na pojedynczym scalaku jrc - sound zmulony , dynamika kiepska , brak impetu i werwy , nie potrafi wysterowac jak nalezy nawet grado sr60 , ogolnie poprawny ale stanowczo za drogi wzgledem tego co oferuje

2.sugden headmaster - brytyjska legenda i wyrazny symptom upadku audiofilskiego uk - cena ok 4 tys zeta w stosunku do dzwieku to jakis ponury zart , dynamika lepsza niz w project ale sound ogolnie zbasowany , niezbyt detaliczny i uksztaltowany w taki sposob , ze kazde nagranie wychodzi podobnie czy to jazz czy techno , ponoc niezly jako preamp , wyglada ladnie i te 4 tys to chyba za obudowe bo wnetrze ubogie (brytyjski minimalizm finansowo-dzwiekowy)

3.linnart lampowy - klucha zrobiona mlotkiem - intensywny odsluch moze wywolac mdlosci

4.xiang sheng 700b - chinski lampowiec , wykonanie zle - lampka choinkowa z przodu dla ozdoby , trzask pzry podlaczaniu , kiepski potencjometr - podpada pod typowego chinskiego bubla ale ... dzwiek znakomity , potezny , dynamiczny , nasycony detalami , inny swiat wzgledem ww pozal sie boze sluchawkowcow , mialem go spzredalem i zaluje jak cholera , wystraszylem sie jakosci wykonania i klopotu z zakupem lamp na wymiane - eh lepiej bylo szukac speca od tuningu do niego niz szukac dalej ...

5.moja obecny czyli shanling ph100 - jakosc wykonania bez zarzutu , jakosc dzwieku akceptowalna na kazdym poziomie , jest detal , jest roznicowanie nagran i kazdy podzakres na swoim miejscu , ogolnie co dziwne dzwiek okreslilbym jako dojrzaly i wywazony , ktorego nie powstydzilaby sie angielska firma z wieloletnim doswiadczeniem , brakuje tylko tej potegi xiang shenga ...

--- sluchawkowce katowane na sluchawkach -- akg 601 , grado sr60 , senki hd600 , zrodla wszelakie - arcamy - 192 , 23t , roksan , xindak , marantz cd10

--- konkulzja na koniec - chiny zwyciezaja audiofilsko nawet ze swoimi bublami - smutne ...

AmAdeuz, 13 Wrz 2008, 23:30

>Tascam MH-40 MkII (sluchawkowiec)

Moglbys zrobic zblizenie na te piekne stabilizatory na wspolnym radiatorem ? co tam na nich jest napisane?

kosio>

nie twierdze ze studyjny oznacza gorszy, moj zarzut/uwaga do zbyt duzej doslownosci tyczy sie calosci, a nie wzmacniacza.

marosik>

trudno tam aparatem wymanewrowac a jest:

D1406 i B1015

pozdrawiam

Zoller Solution zwrotnica

Ukryta Zawartość

post-352-100005041 1222026580_thumb.jpg

post-352-100005042 1222026580_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przy okazji czyszczenia napedu...

burmester 006cd

Ukryta Zawartość

post-1678-100004677 1222532236_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>AmAdeuz

Fajne fotki.Pobaw się troszkę balansem bieli w twoim aparacie a nie będziesz żałował;)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

zgadza sie, zawsze sobie cos mieszam na kompie, ale tym razem mam maly przesyt tego ustrojstwa, dzieki josef, bardzo pro ekologicznie - zielono mi ;-)

pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Irek350, 5 Paź 2008, 21:48

>Do czego można go wykorzystać oprócz podłączenia 12 kolumn ?

jakieś systemy multiroom, kino domowe hi-endowe ?

>Chyba tylko do systemu bi-amping z aktywną zwrotnicą.

prawie, Orion wykorzystuje 8, dodatkowe 4 można wykorzystać do dedykowanych subwooferów (zwiększają tylko dostępną moc, pasmo jest to samo).

W ogóle to jest specjalizowany klocek, bezpośrednio od firmy nie można go kupić, tylko od Linkwitza.

Gość

(Konto usunięte)

czodaboy, 5 Paź 2008, 22:06

>XYZPAWEL

>

>czy słyszysz jakas roznice w brzmieniu miedzy tym klockiem a jakas np mini syfowierzą?:)

Nie porównywałem do syfowieży ;) Mam Audiolaba 8000LX, nie widzę jakichś specjalnych różnic.

;) Nie wiem ale w twoim przypadku to nie dziwi, raczej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

XYZPawel, 6 Paź 2008, 00:32

>Nie porównywałem do syfowieży ;) Mam Audiolaba 8000LX, nie widzę jakichś specjalnych różnic.

O to bracie przepłaciłeś - przeca receiver Technicsa z Allegro za 200zł brzmi tak samo ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Redaktorzy

Dał się nabrać jak dziecko. Swoją drogą dziwię się, że Audiolab nie rozłożył tego wynalazka na łopatki - 12 kanałów na jednym transformatorze mógł wymyśleć tylko diabeł.

Tym bardziej, że XYZ "nie_ w i d z i _ jakichś specjalnych różnic" - no fakt na pierwszy rzut oka nie widać róznic między tym czyms a Audiolabem, a o wychwyceniu róznic na pierwszy rzut ucha nie ma co liczyc. Jest mi bardzo przykro, że mamy tu kolegę, który nie słyszy , nie widzi i jest z tego powodu szcześliwy. Chociaz nie, moze to jednak zdrowy objaw.

Nie przesadzacie z tą zawiścią? Już nawet zazdrościcie że ktoś ma słaby sprzęt i mu to nie przeszkadza

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jaką zawiścią. My tu, przepraszam, ja tu z podziwem godnym wielkiej sprawy, a kolega się "psycepia" NO, NIE!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.