Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbierane zdjęcia naszych urządzeń

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie, a tak pomijając... To dwukilowe trafo, to szczęśliwie umocowane jest? Że jakieś pole sieje prosto na końcówki czy jakoś takoś... Czy mi sie zdaje?

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth, 6 Paź 2008, 00:46

>XYZPawel, 6 Paź 2008, 00:32

>>Nie porównywałem do syfowieży ;) Mam Audiolaba 8000LX, nie widzę jakichś specjalnych różnic.

>O to bracie przepłaciłeś - przeca receiver Technicsa z Allegro za 200zł brzmi tak samo ...

Zapewne, ale pokaż mi 12 kanałowy wzmak w sensownej cenie na allegro, o odpowiedniej mocy, czekam...

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 6 Paź 2008, 00:50

>Dał się nabrać jak dziecko. Swoją drogą dziwię się, że Audiolab nie rozłożył tego wynalazka na

>łopatki - 12 kanałów na jednym transformatorze mógł wymyśleć tylko diabeł.

???

Czyżby popis tajemnej wiedzy Redaktora ? Prosimy o techniczne wyjaśnienie. Bo póki co to brednie są. Ale może ?

Jedna elektrownia też za mało ? Mam kupić drugą ?... Niecierpliwie czekam na poradę...

Gość

(Konto usunięte)

Wełniany, 6 Paź 2008, 01:06

>Nie przesadzacie z tą zawiścią? Już nawet zazdrościcie że ktoś ma słaby sprzęt i mu to nie

>przeszkadza

2kW to jest wyraz słabości ? ;)

Gość

(Konto usunięte)

MariuszH, 6 Paź 2008, 02:39

>Sluchajcie, a tak pomijając... To dwukilowe trafo, to szczęśliwie umocowane jest? Że jakieś pole

>sieje prosto na końcówki czy jakoś takoś... Czy mi sie zdaje?

W Twoim wzmacniaczu trafo jest wydzielone poza obudowę ? Czy jest takie malutkie, że to nie ma znaczenia ?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

DOBRA - czas na moją maszynę!! Trafo 150VA ! oszałamiające 2x6800mF w zasilaniu !!!

Żadnej konkurencji w przedziale do 100zł! Swobodnie konkuruje z 2-3krotnie droższymi urządzeniami!

Zdumiewające 5x10W buja 936 aż miło - kompletnie nie rozumiem jak można płacić więcej za nie wiele lepszą jakość ? Co więcej - dodatkowo oszczędzam na kablach - bo żadnych różnic nie słychać, a sieciówkę (rozsądny inż. elektronik) zamontował na stałe :)))

post-10320-100004127 1223277489_thumb.jpg

Audiolab 8000A - nagi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4300-100004122 1223279367_thumb.jpg

post-4300-100004123 1223279367_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

XYZPawel, 6 Paź 2008, 08:47

>Elberoth, 6 Paź 2008, 00:46

>

>

>>XYZPawel, 6 Paź 2008, 00:32

>>>Nie porównywałem do syfowieży ;) Mam Audiolaba 8000LX, nie widzę jakichś specjalnych różnic.

>>O to bracie przepłaciłeś - przeca receiver Technicsa z Allegro za 200zł brzmi tak samo ...

>

>Zapewne, ale pokaż mi 12 kanałowy wzmak w sensownej cenie na allegro, o odpowiedniej mocy, czekam...

Mój komentarz odnosił się do Audiolaba którego posiadasz, a nie tego wynalazku ATI. A Audiolab z tego co wiem ma tylko 2 kanały.

Powtórze zatem pytanie - dlaczego kupiłeś Audiolaba, skoro każdy Technics z Allegro za 200zł gra tak samo ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Prawdziwy biały kruk: Krell KAV-500i

Ukryta Zawartość

post-579-100004103 1223289197_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 6 Paź 2008, 12:26

>XYZPawel, 6 Paź 2008, 08:47

>

>>Elberoth, 6 Paź 2008, 00:46

>>

>>

>>>XYZPawel, 6 Paź 2008, 00:32

>>>>Nie porównywałem do syfowieży ;) Mam Audiolaba 8000LX, nie widzę jakichś specjalnych różnic.

>>>O to bracie przepłaciłeś - przeca receiver Technicsa z Allegro za 200zł brzmi tak samo ...

>>

>>Zapewne, ale pokaż mi 12 kanałowy wzmak w sensownej cenie na allegro, o odpowiedniej mocy,

>czekam...

>

>Mój komentarz odnosił się do Audiolaba którego posiadasz, a nie tego wynalazku ATI. A Audiolab z

>tego co wiem ma tylko 2 kanały.

>

>Powtórze zatem pytanie - dlaczego kupiłeś Audiolaba, skoro każdy Technics z Allegro za 200zł gra tak

>samo ?

Przecie Paweł wspominał o tym wielokrotnie. Kupił go w audiofilskim amoku, jeszcze przed oświeceniem!

OO to znakomita maszyna fenomenalne wrazenie na mnie zrobiła z Denonem DCD2700 dwa lata temu na spotkaniu w Sudetach..tamci Pink Floydowie nigdy juz tak nie zabrzmią..

Taki 300i, tylko 2x wyższy (i dwa razy droższy). W środku jest to jednak zupełnie inne urządzenie - w niczym nie przypomina 300i.

Zauważyłem że 500i otacza jakiś dziwny "kult" - ceny za egzemplarze s/h są zupełnie kosmiczne, i to zarówno na AgoN, jak i ebay. Nawet teraz jest jeden na AgoNie za $2800 ! Jedyne pocieszenie jest takie, że z tego co widać na tym zdjęciu, to chyba nie trzeba w nim wymieniać procesora (chyba że jest gdzieś schowany).

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth, 6 Paź 2008, 12:26

>Mój komentarz odnosił się do Audiolaba którego posiadasz, a nie tego wynalazku ATI.

Dla mnie wynalazek to sprzęt za który płacisz 10 albo 100 razy i więcej, niż jest warty... A dla Ciebie chyba nie... Sądzą po Twoim pokoju pełnego wynalazków i audiobzdur :)))

CD Onkyo 7111:

-w oryginale

-po przebudowie

Ukryta Zawartość

post-3550-100004075 1223297378_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiem ci, że wygląda to bardzo PRO !

A gdyby tak zainstalowac nowe gniazda RCA, tuz przy lampach, plytki analogowe obrocic o 180 stopni co zminimalizuje polaczenia zarowno sygnalowe jak i zasilania, no i oczywiscie pozbyc sie tych srubkowych wtyczek, ktore tak naprawde do niczego nie sa tu potrzebne; bedzie mniej "pro" ale bardziej "audiofilsko" ;-)

Peter - wszystko można, tylko będzie wymagało to większego nakładu pracy podczas montażu, serwisowania itd. W wiekszości hi-endowych urządzeń, z tego samego względu, stosuje sie identyczne rozwiązania. Wywiercić dziury z tyłu ala Fikus też można, ale niektórzy preferują factory-look vs DIY-look.

No właśnie, założenia były takie żeby nie dziurawić obudowy, poza tym wykorzystałem też oryginalny układ mutingu obecny w odtwarzaczu. Bez mutingu wprawdzie da się żyć, ale trzeba pamiętać żeby wyłączać najpierw wzmacniacz a potem odtwarzacz, bo inaczej przy wyłączaniu będzie "pop" w głośnikach. A złącza ARK są ze względów montażowo-serwisowych. Dodatkowo można na nich mierzyć napięcia.

Z innej beczki, byłem dzisiaj w knajpie, mieli tam jakiegoś starego (srebrnego) Duala i muza brzmiała zacnie, aż mnie to zdziwiło lekko - biorąc pod uwagę miejsce i rodzaj muzy (rock)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

WOJTEK2, 6 Paź 2008, 22:50

>Ten drugi to chyba 7211 .

A jeden pies. Elektronika taka sama, 7111 nie ma gniazda słuchawkowego ani wyjścia cyfrowego, po prostu tego nie zamontowano, choć miejsce na płytce jest.

jedna z ciekawszych firm chinskich - nie powiem jaka - wzmak na ebayu za 2,7 kz bez ceny przesylki , waga 39 kilo czyli typowy chinski syf zmuszony finansowo konkurac z genialnie minimalistycznymi konstrukcjami z wysp

Ukryta Zawartość

post-11852-100004037 1223338404_thumb.jpg

post-11852-100004038 1223338404_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta sama firma , propozycja dla uboższych audiofilow , w koncu nie kazdy ma kilka kz

Ukryta Zawartość

post-11852-100004035 1223338961_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i zestawik dla najuboższych , od czegoś trzeba zacząć audiofilską przygodę , ceny jak za kambodżę , dźwięk może nie być już kambodżański wiec kupować ostrożnie , (recenzje w polsce i europie praktycznie niedostepne , za to sporo amerykanskich , glownie uzytkownikow , a nie zawodowych grafomanow pisemkowych)

Ukryta Zawartość

post-11852-100004032 1223339568_thumb.jpg

post-11852-100004033 1223339568_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.