Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD (stacjonarny) z mp3

iacor

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę coś takiego kupić. Znalazłem jedynie Denona DCD-700AE.

Chciałbym mieć wybór. Czy ktoś zna jeszcze coś oprócz tego denona?

W grę wchodzą też DVD, ale takie, które w miarę przyzwoicie grają audio.

(video może być zupełnie do niczego - nie będzie używane)

https://www.audiostereo.pl/topic/26765-odtwarzacz-cd-stacjonarny-z-mp3/

zastanawia mnie tylko po co ci taki odtawarzacz? ja mam wysłużonego PD-S 505 (tylko sie nie śmiać ;) )a osobno podłączony komp do wzmacniacza zamiennie z ipod'em.

z dvd mogę polecić z czystym sumieniem Pioneer DV-350

Harman Kardon HD-970 odtwarza pliki mp3, a do tego czyta płyty cd-r i cd-rw (więc z szybkim nagrywaniem kolekcji też nie będzie problemu). Brzmieniowo tego odtwarzacza nie znam, słyszałem tylko bardzo skrajne opinie (zarówno w prasie, jak i użytkowników). Dlatego obowiązkowo należy go przed ewentualnym zakupem posłuchać.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Z DVD mozesz sprobowac samsunga HD 745, z tego co wiem to te wyzsze 9xx chyba maja cos nie tak z SACD...ja mialem tego ktory polecam i dlugo gral u mnie w glownym systemie, czyta wszystko i gra bardzo przyzwoicie

Mag

• 2 lata później...
Gość

(Konto usunięte)

malinesqu, 15 Wrz 2008, 12:29

>witam,

>ponawiam zapytanie, jakie odtwarzacze stacjonarne cd na rynku obsluguja format mp3 ?

>moga byc i tansze i też te w granicach do 3000 - 4000 pln

>z gory dzieki za info

Marantz CD6002.

Dźwiękowo hajend, nie ma sensu wydawać więcej.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

15 Wrz 2008, 12:39

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 188 / 1186 / 0

Marantz CD6002.

Dźwiękowo hajend, nie ma sensu wydawać więcej.

Dzwiekowo badziew do n-tej potegi. Suchy klujacy w uszy i bez basu. Propozycja kolegi powyzej jest znacznie lepsza.

Tutaj wybór jest prosty - Pioneer, nie Denon 700. Chyba, ze masz wiecej kasy to wybór jest większy np. DVD i zewnętrzny DAC.

Tani DVD + Audonemesis to min. 2,5 kzł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 15 Wrz 2008, 13:58

>Dzwiekowo badziew do n-tej potegi. Suchy klujacy w uszy i bez basu.

Możesz swoje bzdury jakoś udowodnić ? Czy tylko kłapiesz paluchami po klawiaturze co Ci podleci ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pawelku ja naprawde nie mam ochoty na polemike z Toba. Nie jestes wart mojego czasu. Moje spotrzezenia pochodza z mojego wlasnego doswiadczenia. Wiem ze swojego sprzetu bedziesz bronil do upadlego ale do high-endu ma jak do obcej galaktyki. Niestety. Jest to tani oszczedniosciowy klocek. Jak jestes ciekaw skad takie wnioski przeszukaj archiwum - kiedys to wyjasnialem.

Marantz CD6002.

XYZPawel

Czy możesz udowodnić, że jest lepszy od wszystkich wymienionych?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xyz

mam grzeczną prośbę.

Czy możesz ofermo internetowa wynieść się do swojego wątku?! Nie dość że dajesz kretyńskie porady przez które chłopak zmarnowałby pieniądze to jeszcze w pseudo mądry sposób chcesz wywołać kolejną kretyńską kłótnię na forum.

Do poziomu i wiedzy Discomaniaca71 tobie daleko jak stąd do księżyca. wynocha!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Wart uwagi jest ten Pioneer co podawałem powyżej, chocby z racji ceny i jest to odtwarzacz wieloformatowy w tym również SACD. Hi-End to to nie jest, ale całkiem przyzwoity o ciepłym brzmieniu co przy mp3, czy gorszych nagraniach da im trochę życia i nie zniesmaczy.

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 15 Wrz 2008, 14:39

>Pawelku ja naprawde nie mam ochoty na polemike z Toba. Nie jestes wart mojego czasu. Moje

>spotrzezenia pochodza z mojego wlasnego doswiadczenia. Wiem ze swojego sprzetu bedziesz bronil do

>upadlego ale do high-endu ma jak do obcej galaktyki. Niestety. Jest to tani oszczedniosciowy >klocek.

>Jak jestes ciekaw skad takie wnioski przeszukaj archiwum - kiedys to wyjasnialem.

Aha, czyli powinieneś swoje porady opatrywać uwagą, że tak Ci się WYDAJE, każdy ma prawo do błędnej opinii. Ale nie pisz tak, jakby to była prawda wykuta w kamieniu.

Żaden parametr nie wskazuje na to, że jest gorszy od jakiegokolwiek klocka "hajendowego", często jest wręcz odwrotnie. I to jest fakt. Cała reszta to prywatna i SUBIEKTYWNA opinia, jednego człowieka.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 15 Wrz 2008, 14:42

>xyz

>mam grzeczną prośbę.

>Czy możesz ofermo internetowa wynieść się do swojego wątku?! Nie dość że dajesz kretyńskie porady

>przez które chłopak zmarnowałby pieniądze to jeszcze w pseudo mądry sposób chcesz wywołać kolejną

>kretyńską kłótnię na forum.

>Do poziomu i wiedzy Discomaniaca71 tobie daleko jak stąd do księżyca. wynocha!

To jakby wyglądała Twoja niegrzeczna prośba ?!?

Bardzo proszę administratora o zareagowanie.

Jeśli z jakichkolwiek niezrozumiałych dla zwyczajnego śmiertelnika działalność takiego osobnika jak xyz jest wskazana, to proszę chciaż zareagować gdy bezpośrednio z powodu swojej głupoty jak wyżej prowokuje jatkę czy tez chce narazić innego użytkownika na straty materialne.

Trochę sensu poproszę.

lechb, 15 Wrz 2008, 15:54

>i sio.

W sumie nie powinienem odpisywać.. Coś Ci się nie pomyliło?

wróć do do manty v5 a potem dziecko sio do stajenki.

Trochę sensu poproszę.

Najpierw posłuchaj, a potem wydawaj opinie. A co do Twoich waść wypowiedzi to nic ci do Pawła nie brakuje! Przylazłeś tu pomóc w temacie, czy powyżywać się na innych. Jak nie umiecie pomagac w istniejących wątkach to zróbcie sobie własny np. pod tytułem: "fanklub- jestem najmadrzejszy, najpiękniejszy i nikt mi nie podskoczy"

Pozdrawiam.

P.S. Gagacek, jak się maja Twoje wpisy i kultura wypowiedzi do wpisu "O mnie"?

>XYZPawel, 15 Wrz 2008, 12:39

>Marantz CD6002.

>Dźwiękowo hajend, nie ma sensu wydawać więcej.

Jeśli pominie się milczeniem fakt że Twoje hajend nie ma nic wspólnego z hi-end to możliwe że masz rację.

Mam wrażenie że niczego co choć by w minimalnym stopniu wykracza poza sferę bużdżetową NIGDY w życiu nie słuchałeś.

echb

Już ulżyło ci? No to teraz sio do stajenki, piszesz dziecko a nie czytasz.

Trochę sensu poproszę.

lechb

>Najpierw posłuchaj

Słuchałem i pomagałem w temacie, gdybyś zechciał się zainteresować byłbyś zorientowany. A odezwałem się do ciebie ponieważ mentalność ludzi Twojego pokroju po prostu mnie poraża, bez odbioru.

Trochę sensu poproszę.

Iacor- a może poczytaj wątek obok, dotyczący zapowiadanego końca CD. Ktoś Ci doradzał abyś plików mp3 słuchał z komputera, jednocześnie mógłbyś się zapoznać ze studyjnymi plikami flac itp. 24/96 dostępnymi na coraz liczniejszych stronach darmowo lub odpłatnie. Takiej jakości z odtwarzacza CD nigdy nie osiągniesz, chyba że wydasz ze 100kzł -format CD jest najdroższym w historii audio.

A do odtwarzania płyt CD, jeśli posiadasz w domu kolekcję, wystarczy faktycznie Denon 500 czy coś podobnego, większość płyt CD i tak jest kiepsko nagrana, przykładem nowa Metallica. Ja wybrałem wersję winylową bo SACD nie wydali.

Dobry przetwornik cyfrowo analogowy i do tego dvd jako naped Benchmark, Audinemesis, Aqvov,Lite DAC etc.

Z tanszych Zhaolu, Beresford etc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Aqvox mialo byc.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.