Skocz do zawartości
IGNORED

schiller muzyka co sadzicie

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

Link do teledysku promującego album :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Lampa nie umiera nigdy"

• 1 miesiąc później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Anialle

4 Lut 2010, 15:41

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 230 / 8 / 0

Słuchałam Schillera jeszcze w liceum. Nie wiedziałam, że jeszcze nagrywają; miła niespodzianka.

Nagrywaja i miejmy nadzieje ze nagrywac beda jak najdluzej:-) Choc pisanie w liczbie mnogiej jest chyba nie na miejscu bo poki co Schiler to Christopher von Deylen - muzyk ktory w pazdzierniku tego roku skonczy 40 lat. Ciekaw jestem czy jest ktos na naszym forum kto podobnie jak ja zna cala dyskografie i jest chetny na wymiane spostrzezen. W swietle dokonan von Deylena ostatni album Atemlos wydaje sie byc bardzo monotonny choc w miare ciekawy. Ja i tak najbardziej lubie plyty najrzadsze tj. nagrane z Haraldem Bluchelem: Bi Polar i Stella Maris. Gdybym mial jednak ocenic albumy Schilera w skali szkolnej wygladaloby to tak:

Zeitgeist - mocna 4

Weltreise - mocna 4

Lieben - 5

Tag und Nacht - 5

Sehnsucht - 5

Prologue - 3

Atemlos 3+

Stella Maris (solo z Haraldem Bluchelem) - 5+

Bi Polar (solo z Haraldem Bluchelem) - 6

Ja również uwielbiam słuchać muzykę w jego wykonaniu, jak dotąd posiadam 4 płyty: Sehnsucht, Leben, Tag und Nacht, Weltreise. Spośród tych 4 najbardziej podoba mi się Sehnsucht a takie kawałki jak Lonely czy Porque Te Vas poprostu wbijają w ziemię...

ja co nieco znam ta muzyke tzn mam kilka albumow w mp3 - chyba sciagalem dyskografie jak 1 raz uslyszalem lieben i spodobal mi sie - tylko ze jej nie slucham bo w mp3 a w audiocd mam senschuit Day and Night i jakis starszy album okolo roku 2000 nawet nie pamietam tytulu... nawet nie wioedzialem ze nowe plyty powydawal... trzeba bedzie uzupelnic kolekcje ale tylko i wylacznie w audiocd

ale muzycznie lubie takie elektroniczne klimaty

• 2 tygodnie później...

Sensucht jest niezly, polecam, przyjemna muzyka do zrelaksowania sie.Najlepszy to jak dla mnie: I feel you.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

I jeszcze "Let me love you"

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

• 2 lata później...

Co z tego jak jakiś k*tas zj***ł kilka świetnych kawałków ... To samo tyczy się płyty "Tag und nacht"... no chyba, że ja mam jakieś trefne wydanie...

A może masz po prostu krajowe reedycje ?

Szukam płyt Schillera Die Einlassmusik i Lichtblick.

Powoli staram się zebrać całą jego kolekcję.

A może masz po prostu krajowe reedycje ?

Szukam płyt Schillera Die Einlassmusik i Lichtblick.

Powoli staram się zebrać całą jego kolekcję.

ja tez co pewien czas sobie przypominam o schillerze, zatrzymalem sie na atemlos, zaciekawily mnie te albumy bo ich nie znam zalaczymy strumien pozniej i posluchamy,

a to gdzie dostac no ciekawe, w "dark side of the noon(ha net) jest do wyboru do koloru wersji wraz z dvd ale oficjalnie to ciekawe czy w ogole u nas dostepne...

chwilowy brak działalności w audio.

• 2 tygodnie później...

Co z tego jak jakiś k*tas zj***ł kilka świetnych kawałków ... To samo tyczy się płyty "Tag und nacht"... no chyba, że ja mam jakieś trefne wydanie...

A to ciekawe jest co piszesz. Wg mnie Sehnsucht jest nagrane rewelacyjnie. Kto jak kto ale Van Deylen jest doskonałym producentem. Mam wydanie z cd/sacd (słucham tylko warstwy Cd) i normalne Cd (wydanie niemieckie) i na wielu zestawach ta płyta brzmi jak referencja. Może masz wydanie polskie (widziałem w jakimś mediamarkt za 20 zł polskie wydania schillera), które jest w jakiś sposób zrąbane.?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam klika płyt Schillera.

Ostatnio kupiłem SACD "Leben". Fajna płyta szczególnie utwór nr.3 na płycie.

Jakością dżwięku bije wszystkie inne moje płyty na głowę ( a mam ich sporo).

Jak ktoś lubi Schillera to polecam wykonawcę Blank&Jones. Praktycznie wszystkie płyty z edycji Relax (mam wszystkie) są dobre.

Blank&Jones, to się kiedyś z satelity z MTV na kasety zgrywało :)) Niemniej b.fajna muzyka.

Blank&Jones, to się kiedyś z satelity z MTV na kasety zgrywało :)) Niemniej b.fajna muzyka.

edycja relaks black&jones calkiem przyjemna, w podobnych klimatach solarstone warto posluchac, rozpoczac od plyty electronic architecture 2

aktualnie przesluchuje M83, Infected Muschroom, Bonobo, Lamb, Digitalizm, Man With A Movie Camera, Amon Tobin, Soundage, Aeroplane... dla fanow elektroniki mysle ze warto posluchac...

chwilowy brak działalności w audio.

• 3 tygodnie później...

Jak ktoś lubi Schillera to polecam wykonawcę Blank&Jones. Praktycznie wszystkie płyty z edycji Relax (mam wszystkie) są dobre.

The mix i night clubbing też są fajne.

Z podobnych klimatów polecam TIESTO NIANA z drugiego CD.

Jeden z najczęściej słuchanych moich krążków.

Albo szybciej DREAMING ABOUT SUNRISE - też CD2

Dużo zwalniając - VANGELIS 1492 albo Oldfield VOYAGER :)

I wszystkie te płyty trzeba słuchać od początku do końca.

A z ENIGMY ma tylko dwie płyty - muszę uzupełnić braki.

• 1 miesiąc później...
  • 2 lata później...
  • 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.