Skocz do zawartości
IGNORED

pomoz zlozyc stereo

twister2005

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

z tymi Eltaxami to chyba kolesia pogięło - za 6 stów to Liberty 3+ nie były żadną super okazją. i jeszcze to: "Do kolumn dodaje maskownice, ale kolcy nie sprzedaje z nimi. "

:- ))

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Najlepiej tej samej wielkosci a praktycznie i wizualnie ciut mniejsze aby nie sterczaly spod kolumny. Np. dl kazdej z krawedzi standu o 3 - 5 mm krotsza od krawedzi kolumny.

Kupujac takie zwroc uwage na to zeby gorna podstawa pod kolumne byla idealnie plaska. Kolumna nie moze sie na niej kiwac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>eltaxy 1+

tak jak wcześniej wspominałem, niedawno poszły na Allegro od 1 zł za 265 zł (było kilku licytujących), więc cena 450 zł to tylko pobożne życzenie sprzedającego.

Ale ciekawe na jakiej kwocie skończą te Tannoje M2. Większe i przy tym ładniejsze od Eltaxów. Prawie już zmontowałem jeden stand w okleinie klon (jasna) dopasowane wymiarami cokołu do wymiarów M1. Teraz pewnie okleję tym samym fornirem skrzynki kolumn. Postawiłem wstępnie, zdjąłem maskownice i cały zestaw na pewno będzie cieszył oczy (obym tylko przy lakierowniu czegoś nie spartolił:)).

ja trylko czekam na wolna chwile by zlozyc jakies standy

na moje szczescie rury mam

spawarka (pewnie polacze je jakas blacha i nitami??? moze byc???)

obok stolarz

a wypelnie piaskiem

i ma byc! ;]

może to kwestia gustu, ale mi standy w formie - jak to nazywam - "bocianich nóg" nie podobają się. Naprawdę fajnie wygląda "słupek" o przekroju poprzecznym zgodnym z przegrojem posiadanej kolumny. Oczywiście to na większej podstwie. Monitorki, jeśli dobrze dobierze się okleinę na standy pod kolor i fakturę kolumn lub obklei także skrzynki kolumn to wyglądają jak podłogówki. Czasem w prostocie tkwi piękno:).

A tak: prostokątna skrzynka, cokół, potem rurka, znowu podstawa i wygląda to dla mnie gorzej niż powyższy wariant. Ale jak pisałem - kwestia gustu. Dodatkowo skrzynki j/w można porządniej dociążyć. Miałbym cyfrówkę przesłałbym Ci jak wyglądają moje Tannoje na pierwszym, jeszcze nawet nie skończonym standzie. Inna bajka niż :bocianie nogi":)

clo2, 10 Lip 2006, 20:51

Ano kwestia gustu. Bocianie nogi wygladaja jednak lekko a w ogole to zastanawiam sie czy przypadkiem dzieki nim monitory nie maja wiecej powietrza wokol siebie co skutkuje np. dobra stereofonia i cha-ka taka jaka zalozyl projektant.

ze tak jeszcze spytam

gdzie powinny stac kolumny?

zazwyczaj slucham przy komputerze czyli przy scianie

czasami na sofie po przeciwnej stronie

ustawic je za soba w katach na standach?

ps. zdecydowalem sie na e700

zobaczymy co z tego wyjdzie

i takie male info:

pokonczyly sie w hurtowniach pianocrafty wiec nieosiagalne jest zdobycie e600 mk2 w dobrej cenie bo nie sa juz produkowane

na jasien wychodzi nowy model e610 ktory jest rozwinieciem e600 mk2

wiadomo ze bedzie i z softem z dvd559 do divx

wzmak ten sam

sterowanie tez

kolumny bez zmian

inny naped soft i moze wiecej bajerow

mozliwa opcja 5.1 (wtf???)

• Redaktorzy

twister2005 - ustawienie kolumn w rogach to nie jest najlepszy pomysł , ale jak gdzie indziej się nie da to trudno. A co do opcji 5,1 to prawdopodobnie ma wyjście na 3 kanałową końcówkę mocy.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

wiec jak powinny stac standy?

myslalem ze w rogach

powiedzmy ze czysty pokoj wyglada tak jak pozniej

dojdzie jeszcze sofa i szafa z polko + biurko

slucham glownie przy komputerze dlatego chce by bylo naprzeciwko

dobre to?

ps. dobry projektant jestem?

Ukryta Zawartość

post-12683-100008808 1170296735_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny za sluchaczem to beznadziejny pomysl, to tak jak bys poszedl do teatru i usiadl tylem..

to samo z postawienei kolumn w samych rogach, nawet jak maja BR z przodu to powinny byc odsuniete od scian. wiecej informacji znajdziesz w wyszukiwarce

czy bezposrednio na ciebie to muszisz poeksperymentowac, bo to duzo zalzy od pomieszczenia i od kolumn.

jak postawisz kolumny w samych rogach to bedziesz mial cholerne podbicie wyzszego basu o kilka dB, czyli bedzie dudnic niemilosiernie

Pamiętaj też o tym, że odległości od tylnej i bocznej sciany powinny być rózne.

Od bocznej min. 50 cm, od tylnej min. 60-70 cm, a jeśli jest mozliwość to 1 m (od frontu kolumny do sciany).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

przypominam ze to jest sypialnia i na pianocrafta wiec... ;]

nie przesadzac!!!

zreszta poeksperymentuje po zakupie chociaz wszystkie sciany bede mial zastawione chyba :/

nie bedzie to raczej pokoj osluchowy

Skoro tak to:

"Pamiętaj też o tym, że odległości od tylnej i bocznej sciany powinny być rózne"

a reszta bez przesady i powodzenia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>twister

a propos pianocraftów w lepszych cenach, podałem Ci link do salonu JTP w Lublinie. Już są chyba po urlopach i u nich te ceny były w miarę niskie ( i jeszcze do utargowania). Dodatkowa zaleta to ta, że do Lublina osobiście możesz przyjechać, sam odebrać i kurier nie będzie Ci sprzętu tłukł po dołach. A jeżdzą jak kaskaderzy+dziury w naszych drogach=miesanka wybuchowa:). Pzdr

twister,

mozesz napisac skad masz informacje o nowym modelu pianocrafta e610? Czy ty sprawdzona informacja czy tylko plotka. Pytam, bo chce kupic e600 mk2. Faktycznie zniknely z allegro i sklepow internetowych, ale widze, ze powoli pojawiaja sie z nowu. I teraz nie wiem czy kupowac czy czekac... Pozdr

pisalem do kilku sklepow internetowych tam gdzie sa wystawione e600 lub byly albo na aukcje allegro z e700

teraz jeden mi napisal ze maja wrocic na chwile ale nikt nie potrafi powiedziec kiedy a cena to ponad 1700

dlatego sie zdecydowalem na e700 ale jesli bylaby aka cena jak widzialem w jednej firmie (1560zl) to dlugo bym sie nie zastanawial

wczoraj sluchalem oba zestawy i w jakosci dzwieku przewazala 600tka ale po dluzszym czasie nagromadzenie mogloby byc meczace (czytalem o tym i sie zgadzam)

szkoda tych watow a i ogolnie jest bitniejsza chociaz i tak mnie zadowala

jednak poczekam do konca miesiaca i zobaczymy jak to sie rozwinie ;]

moze trzeba sie zainteresowac takimi aukcjami?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

twister,

na razie sie urlopuje, wiec o zakupach nie ma mowy,

jestem zdecydowany na 600, nawet jedna kupilem ale przyjechala uszkodzona kurierem, wiec szybko wrocila z powrotem:(

bardzo zaskoczyles mnie informacja o 610, zastanawiam sie czy jest to pewna czy wymyslil sobie to ktorys z prywatnych importerow,

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.